Altın Küre ödüllerini aklı başında kimse gerçekten ciddiye almadığından mütevellit, sağda solda sıklıkla –ve haklı bir biçimde- Amerikan televizyon dünyasının en büyük ve en önemli ödül töreni olarak anılan Emmy’lerin 67.si dün gece Los Angeles’daki Microsoft Theater’da gerçekleşti. Her sene olduğu gibi, bir önceki 12 aylık periyodun TV bakımından en iyileri ödüllendirildi ve her sene olduğu gibi, bazılarının rızkı yendi; bazıları sürpriz yaptı, bazıları ise hak ettiğini en sonunda aldı.

2015 Emmy Kazananlar Peter Dinklage

Listeyi zaten büyük ödüllerle birlikte vereceğiz; fakat önce genel birkaç istatistik verelim. Her ne kadar son dönemlerde Netflix ve Amazon gibi internet mecraları yükselişe geçse de, bu Emmy ve Altın Küre’lerdeki HBO üstünlüğünü kıpırdatamadı. HBO toplamda 40 adaylık ile birlikte zaten en yakın üç rakibinin (ABC, FX, Netflix) toplamını egale etmişti, en çok ödül alan üç iş Olive Kitteridge, Game of Thrones ve Veep de yine onlardan çıktı. Bu arada Olive Kitteridge, 7 adaylığından 6’sını eve götürerek tek başına ortamın kraliçesi de oldu zaten.

Yazarlık ve yönetmenlik alanlarındaki ödüllerden söz etmeyeceğiz, onun yerine en iyi işi ve oyunculukları ele alanlardan bahis açalım dedik. Bu alanda dikkat çeken birkaç nokta var. Öncelikle, bu sene ilk defa aday göstererek Emmy’nin dev bir yanlışını düzelttiği Tatiana Maslany yerine heykelciğe Viola Davis kavuştu ve Tatiana Maslany olmamasına rağmen bu ödülü alarak otomatikman Tatiana Maslany’nin rızkını yiyen aktrisler listesine yeni biri eklendi. Neyse, seneye inşallah?

2015 Emmy Kazananlar Julia Louis-Dreyfus

Onun haricinde Jon Hamm’in sekiz sene sonra en sonunda Emmy’ye kavuşması gecenin pozitif noktalarından biriydi. Mini-Dizi / TV Filmi kategorisindeki oyunculuklara Olive Kitteridge’in güçlü kadrosu damga vurdu, Peter Dinklage yine Game of Thrones’un onuru oldu, Amazon dizisi Transparent Jeffrey Tambor ile teselli edildi. Amy Schumer harika geçen 2015’ini En İyi Varyete ödülüyle perçinledi, John Oliver’ın yaptığı ulvi iş, Jon Stewart’a son bir ödül daha vermek uğruna harcandı. Bir de, tabi, Game of Thrones acayip bir şekilde objektif olarak en silik sezonuyla En İyi Dizi ödülünü aldı, millet şaşırdı.

Siz de bir bakın listeye, kim, ne alemde, ne diyorsunuz? İşte karşınızda 2015 Emmy kazananları!

 

En İyi Komedi

Veep

En İyi Drama

Game of Thrones

En İyi Talk Show

Daily Show with Jon Stewart

En İyi Varyete / Skeç

Inside Amy Schumer

En İyi Mini Dizi

Olive Kitteridge

En İyi Reality / Yarışma

The Voice

En İyi Aktör, Komedi

Jeffrey Tambor (Transparent)

En İyi Aktris, Komedi

Julia Louis-Dreyfus (Veep)

En İyi Aktör, Drama

Jon Hamm (Mad Men)

En İyi Aktris, Drama

Viola Davis (How to Get Away with Murder)

En İyi Aktör, Mini Dizi

Richard Jenkins (Olive Kitteridge)

En İyi Aktris, Mini Dizi

Frances McDormand (Olive Kitterdige)

En İyi Yardımcı Aktör, Komedi

Tony Hale (Veep)

En İyi Yardımcı Aktris, Komedi

Allison Janney (Mom)

En İyi Yardımcı Aktör, Drama

Peter Dinklage (Game of Thrones)

En İyi Yardımcı Aktris, Drama

Uzo Aduba (Orange is the New Black)

En İyi Yardımcı Aktör, Mini Dizi / Film

Bill Murray (Olive Kitteridge)

En İyi Yardımcı Aktris, Mini Dizi / Film

Regina King (American Crime)

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.