Şundan çok değil, bir on gün önce hepimizin yılbaşına girerken hayalleri, umutları, istekleri vardı. Ama daha on gün geçmeden 2020 bize savaşlar, yangınlar ve türlü türlü kötü haberler getirdi. Eh bu kötü haberlerden geek mecrası olarak payımıza düşeni almazsak ayıp olur değil mi? Hemen kötü haberime geçiyorum o halde; ilk Doctor Strange filminin yönetmeni Scott Derrickson serinin ikinci filmi Doctor Strange: Multiverse of Madness filminin yönetmenliğini bıraktığını açıkladı!

Doctor Strange filmi, daha ilk oyuncu seçimi haberinden itibaren Marvel Sinematik Evreni için özel bir film oldu. Robert Downey Jr.’dan sonra MCU’daki kaşesi en büyük oyuncu olan Benedict Cumberbatch’in başrole seçilmesinin ardından bir anda hepimizin en çok beklediği film oluverdi. Film de sağ olsun bizi yüzüstü bırakmadı ve hem sinematografisinin güzelliğiyle hem de MCU’da yapılmış en zekice final dövüşü sahnesiyle hepimizin gönüllerinde taht kurdu. Tam ilk filmin bizde yarattığı tatmin duygusu ve ikinci filmin MCU’da geçen ilk korku filmi olacağı haberleri ile coşuyorken Scott Derrickson çıktı ve mutluluğumuzu kursağımıza tıktı.

Dün gece kötü haberi bizzat yönetmenin kendisi, resmi Twitter hesabından verdi. Marvel ile fikir ayrılıkları yaşadığını, bu yüzden ikinci filmin yönetmenliğini bıraktığını açıkladı. Daha önce serinin ikinci filminin Marvel’ın ilk korku filmi olacağını açıklayan Scott’un ardından Kevin Feige, filmin bir korku filmi olmayacağını ama korku öğeleri taşıyacağını söylemişti. Zannediyoruz ki fikir ayrılıkları da tam olarak bu noktada başladı. İlk filmin senaristliğini yapan C. Robert Cargill ise yaramıza tuz basar gibi “Scott ve ben Cats: The Furrening filmi için Doctor Strange setinden ayrıldık” diye şakalar yaptı. Biz ise cenaze evinde şaka olmaz deyip kendisini buradan kınıyoruz.

landscape-1477475223-benedict-cumberbatch-doctor-strange-set-shrug

Yani bu noktada gerçekten ne desem bilmiyorum. Marvel Sinematik Evreni’nin en sevdiğim filmlerinden biri olan Doctor Strange önce bizi mükemmel bir devam filmi fikriyle coşturdukça coşturdu şimdi ise adeta bizi yarı yolda bıraktı. Tamam, ben de biliyorum koskocaman MCU’nun yetenekli bir yönetmen bulmasının o kadar da zor olmadığını ama yine de Scott Derrickson ilk filmde kendisini hem seyirciye hem de eleştirmene kanıtlamıştı. Bundan sonra gelecek yönetmen muhtemelen Scott’un tarzını tam anlamıyla yakalayamayacak ama yine de güzel bir film olacaktır, diye umut ediyoruz. En azından filmin daha çekimleri başlamadığı için Justice League gibi iki yönetmenli bir hilkat garibesi çıkmayacaktır ortaya. Ama işte ne bileyim…

Scott Derrickson’un Doctor Strange filminin yönetmenliğini bırakması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Marvel onun yerini doldurabilecek bir yönetmen bulabilecek mi? Yoksa Doctor Strange’in ikinci filminden umudumuzu kesmeli miyiz?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.