6. Grafik Tasarım Ve Minvalleri

Grafik Tas

Bu da yine bariz bir şey. Sinema / TV sektöründen oyunlara, müzikten teknolojiye kadar geek insanın aşina olduğu, hastası olduğu pek çok şey ile içli dışlıdır Grafik Tasarım. Buradan çıkıp afiş tasarımcısı olabilirsiniz, dergiler için grafiker olarak çalışabilirsiniz, albüm kapaklarından oyun görsellerine kadar pek çok şeyi tasarlayabilirsiniz. Bir de zaten geek dediğin yaratır, tasarlar, yapar! O yüzden de cuk oturur kanımızca. Tabii bir de çağımızın en gözde mesleklerinden olduğu gerçeği de ortada.

 

7. Makine Mühendisliği

Makine

Şimdi bu “abi 100 erkek beraber okuyorlarmış” geyiğini bir kenara koyalım. Tamam, Makine’ciler yer yer fazla testesteron kokulu sınıflarda ders işliyor olabilirler. Ama robot bile yapıyorlar yahu? Mühendislikler genelde “hayal gücü gerektirmeyen” bölüm yaftasını yerler ama bizce Makine bunun aksinin ispatıdır. Eğer doğru alanları bulursanız, gerçekten de kimsenin yapamadığı şeyleri yapabilir; kimsenin edemediği şekilde kendinizi ifade edebilirsiniz. Zor bölümdür ama Allah için. Öyle lay lay lom’a pek kredisi yoktur çoğu zaman.

 

8. Mimarlık

Mimar

Yine Geek’in “yaratma / kendini ifade etme” damarından vuruyoruz ama, burada ayrı bir tespitimiz var. Mimarlık, belki de bu yazdığımız bölümler arasında en geek’i olunabilecek daldır. Ünlü mimarlardan söz ede ede arkadaşlarınızı bezdirirsiniz, araştırmak öğrenmek ve yaratmak şiarınız olur, her bina bir anda sizin için bir keşif hâline gelir, Sims oynamak artık bambaşka bir tecrübe olur. Mimarlık bizce geek insana en uyan bölümlerden biridir. İnanmayan Ted Mosby’ye baksın!

 

9. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Siyaset B

Siz siz olun, benim yaptığım hataya düşüp Uluslararası İlişkiler’i tek başına okumayın. Uluslararası İlişkiler, bir disiplin olarak geniş bir alan, ama en nihayetinde dört senelik bir bölümü kapsarken sizi pratiğe dökülebilecek bilgilerden alıkoyabiliyor. Siyaset Bilimi ile kombinlendiğinde ise daha başka bir şey oluyor. Zaten geek-siyaset ilişkisinde görüşlerimizi şurada belirtmiştik, okuyabilirsiniz. Bunun üzerine bir de uluslararası ilişkiler gibi farklı kültürler ve onların çarpışmasına ucundan değinen bir disiplini ekleyince; e İİBF’nin çokça ortak iş alanlarını da göz önünde bulundurduğumuzda vaktinizin tamemen ilginç şeyler okumak ve bunları yazmakla geçeceği bir bölüm çıkıyor karşımıza.

 

10. Tarih

Tarih

Ya biz zaten Tarih seviyoruz. Yani bölümünü okumadan da seviyoruz. Cidden fark eden pek bir şey yok. Ha açmışız Lordaeron tarihi okumuşuz, ha Arrakis’in hükümdarlarını ezberlemişiz; ha Roma İmparatoru’na vurulmuşuz. Rome gibi, Vikings gibi dizilerin bizim cemiyette tutmasının bir sebebi var. İncelikli geçmişleri, ilginç hikayeleri çok seviyoruz. Tarih bölümünde bunlarla çok karşılaşacaksınız. En nihayetinde Yüzüklerin Efendisi’nin 1. Dünya Savaşı’ndan, Buz ve Ateşin Şarkısı’nın ise Güller Savaşı’ndan etkilendiğini unutmayın!

 

11. Uzay ve Havacılık / Uçak Ve Minvalleri

Uzay Havacılık

Bu bölümün kapısından geçmek için dahi tam teşekküllü bir geek olmak gerektiğine inanıyoruz. Bu bölümü hakkıyla okumak için, uzaya, uçaklara bakıp tam tutkunu olmak gerekiyor zaten. Değilseniz de bölümden çıkana kadar yapıyorlar. Uzayın sonsuzluğu, uçakların etkileyiciliği bu bölüme insanı çeken şeyler. Bildiğimiz kadarıyla Uzay ve Havacılık hâli bir tek ODTÜ’de var. Ama Uçak Mühendisliği de az değil. Kafa olarak göklerde yaşamanız gerekiyor, daha ne olsun ki? Küçüklüğümüzden beri havaya bakıp hayal kurmuyor muyuz biz?

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.