Süper kahraman film ve dizileri, artık o kadar büyüdü ki neredeyse sinema ve televizyon sektörlerinden ayrılıp kendi başına kocaman bir endüstri haline geldi. Artık ödüllü oyuncular, büyük yapım şirketleri, televizyon kanalları, hepsi bu büyük pastadan kendilerine bir pay istiyorlar. Bu yüzden de küçük büyük demeden bir çizgi roman karakterini alıp kendi platformlarına uyarlamaya başlıyorlar. Ben de bugün, bu uyarlamaların son örneğini sizlere sunuyor ve Amazon Prime’ın Image Comics’in aynı isimli çizgi romanından uyarladığı Invicible dizisinden gelen ilk fragmanı sizlerle paylaşıyorum.

Fragmanımız, ana karakterimiz Mark Grayson ve babası Nolan Grayson’un klasik bir Amerikan baba-oğul dertleşmesiyle açılıyor. Tabii bu klasik baba oğul dertleşmesini, her ikisi de süper güçlere sahip olan iki karakter yaptığı için bu sohbet havada gerçekleşiyor. Süper kahramanlığa yeni başlayacak olan Mark’ın, babasına endişelerini anlattığı ve babasının da onu yüreklendirdiği konuşmada aynı zamanda Mark’ın süper kahraman adı olan Invincible ismini keşfetmesine de şahit oluyoruz.

Açıkçası ilk bakışta birbirleriyle sırt sırta nasıl beysbol oynadıklarına anlam veremeyip sonradan anladığım bu ikilinin, havada yaptıkları muhabbet oldukça hoşuma gitti. Özellikle Omni-Man olarak yıllarca süper kahramanlık yapmış Nolan’ın, süper kahramanlığa yeni adım atacak oğlu Mark’a tavsiye vermesi oldukça kalp ısıtan cinstendi. Hani çok fazla süper kahraman yapımı gördük ve böyle şeyleri de daha önce izledik tabii ki ama diğer süper kahraman işlerine nazaran, dünyanın en güçlü süper kahramanının mirasını devralmak gibi önemli bir yükün altına giren, genç bir süper kahramanın hikâyesi bizim için biraz daha yeni sayılabilir. Bu yüzden “Aman ya, yine mi süper kahraman dizisi!” demeden önce bir şans vermenizi isterim.

Öte yandan dizinin kaynak materyalinin oldukça sağlam olduğunu da söylememiz gerekiyor. Image Comics için, 2003 yılından itibaren aynı isimle diziye uyarlanan The Walking Dead çizgi romanlarının da yazarı Robert Kirkman tarafından yazılmaya başlanan Invicible, yakın zamanın en önemli çizgi roman işlerinden bir tanesi. Tabii, kaynak materyalin kalitesine yakışması için Amazon da işini oldukça ciddiye almış ve dizide karakterlere seslerini vermesi için; Steven Yuen, J.K. Simmons, Sandra Oh, Seth Rogen, Gillian Jacobs, Andrew Rannells, Zazie Beetz ve Mark Hamill gibi birbirinden ünlü oyuncular ile anlaşmış.

Amazon Prime üzerinde, ilk bölümünü 26 Mart’ta yapması planlanan Invincible dizisi benim oldukça ilgimi çekti yalan yok. Hatta gidip çizgi romanlarını diziden önce bir kez daha okuyasım geldi. Siz ne düşünüyorsunuz Amazon’un yeni projesi hakkında? Sizce de dünyanın bir ucundan diğer ucuna beysbol topu fırlatan bir baba ve oğulun hikâyesi oldukça ilgi çekici değil mi?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

1 Comment

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.