Birbirimize bir-iki haftanın lafını etmezsek gün itibariyle 2022’yi yarıladık. Sadece bu yılın, bu gününe ulaşana kadar da iki günde bir yeni Marvel filmi, dizisi, oyuncusu haberi aldık; iki ayda bir de en az bir tane yeni Marvel yapımı izledik. Yılın ikinci yarısında da farklı bir durumda olmayacağız, takvim belli. Eğer erteleme olmazsa, aralarında en yakında Ms. Marvel ve She-Hulk dizileri ile Thor: Love and Thunder’ın da bulunduğu en az beş MCU işi daha izleyeceğiz. Ve inanın, dördüncü faz için duyurulan yapımların çeyreğine bile ulaşmış olmayacağız. Durum buyken bazılarımıza hafif bir bunaltı geliyor, bu normal. Bazılarımız yapımlar çıktıkça izliyor, bolca eğleniyor, bu da normal. Bazılarımız artık alıştı, ne üzülüyor ne de seviniyor ki bu da normal. Bazılarımız ise yuh artık, yüz bulmuş da astarını istiyor. Evet sevgili geekler, bu sonuncu “bazılarımız”, üzülerek itiraf etmem gerekirse, şu anda okuduğunuz satırları yazmakta olan benim.

Ardı ardına No Way Home ve Hawkeye’dan yüz buldum, haklı olarak geri kalan her şeyi bir kenara bırakıp Daredevil istiyorum. Biliyorum ki yalnız da değilim çünkü Variety’nin özel haberine göre bu sefer Disney+ bünyesine hazırlanacak olan Charlie Cox başrollü Daredevil dizisi, yalnızca “Yapacağız bir ara” duyurusunda kalmamış, kendisine yazar ve yönetici yapımcı bulmuş bile!

Haberle ilgili bilinmesi gereken her şeyi yazmadan önce şunu söylemek istiyorum: Bu, Variety’nin ‘kaynaklarından’ aldığı bilgilerden yola çıkarak hazırlanmış, özel bir haberdir. Kendilerinin de belirttikleri gibi henüz ne adı geçen yazar ve yapımcılardan ne de Marvel tarafından konu hakkında bir yorum yapılmış durumda. Gerçi birkaç gün arayla Charlie Cox, Matt Murdock rolüyle No Way Home’da ve Vincent D’Onofrio da Kingpin olarak Hawkeye’da görücüye çıktıktan sonra, asıl bu diziyi çekmeseler şaşırtıcı olurdu, bu açıdan sıkıntımız yok. Ben yine de üzerime düşeni yapayım ve resmi olarak duyurulana kadar elimizdekinin ne olduğunu, net bir şekilde belirteyim.

Yapımına başlanacak olan yeni Daredevil dizisinin yazar ve yönetici yapımcılığı için seçilen isimlerin Matt Corman ile Chris Ord olduğu söyleniyor. İkili, Deck the Halls (Yeniyıl Işıkları) isimli 2006 yapımı, Noel temalı bir filmde ve 2010’da başlayıp beş sezon boyunca süren Covert Affairs isimli dizide de beraber çalışmışlar. Corman’ın bir de 2017 – 2018 yılları arasında yayınlanan The Brave isimli bir askeri drama dizisi mevcut. Ben söz konusu yapımları izlemediğim için ikilinin olası performansı üzerine bir tahminde bulunamıyorum ama en azından önceki işlerinin tema ve tonları itibariyle Daredevil’ın başına geçecekleri için ayrıca heyecanlanmamızı gerektiren bir durum da yok gibi görünüyor. İzleyenler varsa belki yorumlarda beni de bilgilendirmek isterler, çok sevinirim.

Ben bu satırları yazarken resmi olarak duyurulsa dahi, dizinin yapımı için erkenin de erkeninde bulunacak olduğumuzdan, bu yeni Daredevil hakkında, Charlie Cox ve D’Onofrio dışında hiçbir şey bilmiyoruz. Netflix yapımını kanonda tutacaklar mı, en baştan mı çekecekler, Disney çatısı altında beklediğimiz özellikleri korunacak mı? Bir sürü cevabı henüz netleşmemiş soru var hepimizin kafasında. Fakat size daha girişte itiraf ettim, yüz buldum astarını istiyorum. Uzaylı tanrıları, yeni ırkları, çoklu evrenleri filan bırakın ve Daredevil yapın ama onu da güzel yapın! Hem hazırda Marvel ve Disney+ ortaklığının en yeni meyvelerinden yeşil ve dev bir avukatımız yolda, benim âmâ ve ortalama insan boyutlarındaki avukatımın nesi eksik?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

1 Comment

  1. keşke disney+ hiç bulaşmasa daredevil’e. iyi hatırlayalım bari.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.