Son yıllarda, pek çoğumuzun beğenisini toparlayan The Mandalorian’dan da önce Star Wars ismini, yerin bir nokta sekiz metre altına doğru yolculamaya ant içen büyük bütçeli sinema filmlerinin yanında, parlayan bir The Clone Wars incisi vardı, bildiniz mi? Bilmediyseniz misal şurada, kendisine veda eden Ömercan’a bir kulak verebilirsiniz. İşte o iş orada bitmedi, birkaç hafta önce Lucasfilm’in yeni bir animasyon serisi üzerinde çalıştığı konuşulmaya başladı. Eh, sonunda bu çalışmalarla ilgili resmi duyuru da geldi, Star Wars: The Bad Batch ismiyle iki sezon, Disney+ tarafından sipariş edilmiş.    

2021’de ilk sezonunun yayınlanması planlanan The Bad Batch, Clone Wars izleyenlerin daha iyi bileceği gibi,  Clone Wars’ın bir bölümünün ismi. Brent Friedman tarafından yazılan bölüm, dört parçalık bir hikâye örgüsünün ilkini oluşturuyor ve Clone Force 99’a, yani The Bad Batch’e odaklanıyordu.  Bad Batch, başlangıçta, genetik mutasyonlarla tasarlanmış dört klondan oluşuyor. Muazzam görme yeteneğiyle Crosshair, gelişmiş kas formuyla Wrecker, zihinsel kapasitesi dudak uçuklatan Tech ve başlarında, duyusal yetenekleri tavan yapmış çavuşları, Hunter. Sonrasında ekip genişliyor elbette.

Artık Disney+’ın yeni animasyon Star Wars dizisi olarak anmakta serbest olduğumuz The Bad Batch’in, Clone Wars’a bir sequel mahiyetinde, Klon Savaşı’nın ardından hızla değişen bir galakside kendi maceralarını yaşayan elit klonların serüvenini takip edeceği, verilen bilgiler arasında. Diğerlerinden genetik olarak farklılaşmış bir klon ekibi olan Bad Batch üyelerinin her biri, kendilerini etkili birer asker hâline getirecek olan eşsiz özelliklere sahipler. Savaştan sonra ise hayatta kalmak ve yeni birer amaç bulmak için, paralı askerliğe girişecekler.

Disney+’ın kıdemli başkan yardımcısı Agnes Chu, konu hakkındaki açıklamasında, Clone Wars bitmiş olsa da da Lucasfilm ile aralarındaki ortaklığın yeni başladığını ve Dave Filoni’nin vizyonunu, Bad Batch’in sonraki maceralarında hayata geçirebilecek olmaktan heyecan duyduklarını söylemiş. O böyle demişken asıl önemli mevzuyu da atlamamış olduk; dizinin yapımcılığı, Avatar: The Last Airbender ve The Clone Wars‘ta çokça parmağı bulunan Filoni’ye emanet.

Ne diyelim, sevenleri için güzel bir iş gelecek gibi duruyor, sizler ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.