Bundan iki gün önce gerçekleşen Disney+ Day etkinliğinde, ilerleyen zamanlarda Disney+ bünyesine çıkışı planlanan bir sürü film, dizi ve belgesel duyuruldu. Tabii sonraki üç yılı kapsayabilecek şekilde yeşil ışık yakılan, hazırlanan, çekimine başlanan, tarihi belirlenen bir sürü yapımdan bahsettiğimiz için, hepsini ayrı ayrı yazmak pek mümkün değil. Mümkün olsaydı bile bazılarıyla ilgili elimizde sadece birkaç isim var veya bazılarından ise sadece, üzerine yorum yapılmasına mahal verilmeyecek birkaç set görüntüsü paylaşıldı.

Yine Disney+ Day kapsamında duyurulan Marvel Studios yapımlarını şurada toparlamıştık. Dolayısıyla bana da onları eledikten sonra elimizde kalanları, şöyle bir listelemek düştü.

Obi-Wan Kenobi Teaser’ı

Listeye Obi-Wan Kenobi dizisi ile başlıyorum çünkü ilk olarak bu liste içerisinde yer alan yapımların arasında en çok buna heyecanlanıyoruz ve ikinci olarak da yine liste içerisinde yer alan yapımların arasında, hakkındaki yeni bilgilere ulaşmamız en ilginç şekilde gerçekleşen yapım, Kenobi dizisi oldu.

Etkinlikten birkaç gün önce yayınlanan konsept görsellerden sonra, dizinin sahne arkasına ait görüntüleri ve oyuncuların yorumlarını da içeren bir tanıtım videosu sızdırılmıştı; Disney+ Day etkinliğinde ise aynı teaser, bu sefer resmi olarak paylaşıldı. Çoğumuz, etkinlik kapsamında diziden bir trailer yayınlanmasını bekliyorduk fakat şimdilik bununla yetinmek durumundayız.

Boba Fett Belgeseli

The Book of Boba Fett dizisinden önce seyircileri havaya sokmak için hazırlanan bir belgesel mevcut. Tam ismiyle Under The Helmet: The Legacy of Boba Fett, bugün itibariyle Disney+ üzerinden izlenebiliyor.

Spiderwick Chronicles

Spiderwick Günceleri ismiyle Türkçeleştirilen, Holy Black ve Tony DiTerlizzi imzalı sekiz kitaplık çocuk serisi, 2008 yılında sinemaya uyarlanan aynı isimli filminden sonra, şimdi de Disney+ bünyesinde bir diziye kavuşuyormuş.

Seri, fantezi ve macera ile birleştirilmiş, modern bir reşit olma hikâyesi olarak tanımlanıyor.

Pinocchio

Disney, her zamanki görevini yerine getirip, ne kadar eski masal varsa tekrar tekrar uyarlamaya devam ediyor. Daha geçtiğimiz yıl Netflix bünyesinde, Guillermo del Toro‘nun yönetmenliğinde, hem de Ewan McGregor, Tilda Swinton gibi isimlerin seslendirmesiyle izleyiciyle buluşan Pinokyo uyarlamasından sonra bu sefer de bir live-action Pinokyo uyarlaması, Disney+ için duyuruldu.

Geleceğe Dönüş ve Forrest Gump‘ın yönetmeni Robert Zemeckis‘in yöneteceği, kadrosunda ise bir önceki uyarlamayı aratmayacak şekilde Tom Hanks, Cynthia Erivo, Luke Evans ve Joseph Gordon-Levitt gibi isimlerin bulunduğu bu yeni Pinokyo uyarlaması, 2022 sonbaharında geliyor.

Rescue Rangers

Tad Stones ve Alan Zaslove tarafından 1988’de yaratılan Chip’n Dale‘i, yine Disney bünyesindeki klasik çizgi filminden bilmiyorsanız bile mutlaka atari oyunlarından biliyorsunuzdur. Görünüşe göre Disney, sadece dünyanın ortak kültürel mirası masalları, en çok on yılda bir yeniden uyarlamakla yetinmeyip, 80 – 90 arası yayınlanan dizilerini de streaming platformuna taşıyarak yeniden çekmeye kararlı.

Çizgi diziden otuz yıl sonra, bu sefer Brooklyn Nine-Nine ile biz geeklerin gönlündeki hayali bir tahta yerleşen Andy Samberg ve şurada, hakkında güzel bir inceleme bulabileceğiniz komedyen John Mulaney‘in olduğu bir Chip’n Dale filmi izleyeceğiz. Chip ve Dale’in animasyon versiyonlarıyla bulunacakları live-action Rescue Rangers’ın 2022 baharında çıkması bekleniyor.

Hokus Pokus 2

Salem’de bir Cadılar Bayramı gecesi, bir çocuk tarafından yanlışlıkla diriltilen üç cadıyı konu edinen 1993 yapımı fantastik komedi Hokus Pokus’a sequel geliyor. Hokus Pokus 2, önümüzdeki yıl izleyiciyle buluşmak üzere yapım sürecinde, setten ilk görsel de Disney Plus Day kapsamında yayılandı.

Sarah Jessica Parker, Bette Midler ve Kathy Najimy yahut namıdiğer ‘Sanderson kardeşler‘, de rolleriyle ikinci film için geri dönüyorlar.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

2002 yılında çıkışını yapmasıyla büyük küçük herkesi kendisine bağlayan Buz Devri serisi, yeni bir filmle yoluna devam ediyor. Tanıtım filmini hemen üstten izleyebileceğiniz The Ice Age: Adventures of Buck Wild, 28 Ocak’ta yayınlanacak.

Tiana

Disney’in yeniden çekim furyasına kattığı animasyonların arasına, 2009 yapımı The Princess and the Frog da katılıyor. Kurbağa Prens masalının prensesi Tiana’yı, taç giydikten hemen sonra yeni bir maceraya atılırken izleyeceğiz. Senaryo ve yönetmenliği Stella Meghie tarafından üstlenilen müzikal, 2023‘te Disney+’ta olacak.

Zootopia+

2016 yılında Geekyapar olarak ilkokul müfredatına alınması için imza kampanyası düzenlememize ramak kalan, Zootopia isimli, müthiş bir animasyon filmi çıkmıştı. Eleştirmenlerden tam not almasıyla yetinmeyip bir de üzerine En İyi Animasyon Filmi Oscar’ını kazanan film, Zootopia+ ismiyle ve bu sefer kısa soluklu bir dizi olarak, önümüzdeki yıl Disney+’a geliyor.

Bu listede yer alan Disney+ Day duyurularından bir tanesi için heyecanlanacak ve “Lütfen, mahvetmeyin“, diye yalvaracaksam o da Zootopia olacaktır.

Cars on the Road

2006 yılında çıkışını yapan Arabalar üçlemesi, hiçbir şey olmasa Owen Wilson’un Şimşek Mcqueen ile hafızalarımıza kazınmıştır. Şimdi, yine Pixar mutfağından çıkacak olan Cars on the Road isimli yeni bir dizi, Disney+ için duyuruldu. Tabii ki Owen Wilson ve Larry the Cable Guy da seri için sesleriyle geri dönüyorlar.

Yazının başında Disney+ Day ismiyle üzerimize tonlarca duyuru atıldığını söylemiştim. Bir kısmını maddeler hâlinde vermeye çalıştığım yeni yapım duyurularının haricinde, 2007 yapımı müzikal Enchanted‘ın devamı olarak hazırlanan Amy Adams ve Patrick Dempsey‘li Disenchanted filmi, Warwick Davis‘in başrolüne döneceği bir Willow sequeli; Cindirella’nın farklı bir yeniden anlatımı olacak olan Sneakerella isimli yeni bir live-action filmi yahut National Geographic ortaklığıyla hazırlanan ve Chris Hemsworth‘ü ekstrem sporlar yaparken izleyeceğimiz Limitless with Chris Hemsworth gibi pek çok yeni yapımın duyurusu da mevcut. Tüm duyurulara şuradan, Disney+’ın resmi Twitter hesabından bir zincir hâlinde ulaşabilirsiniz.

Sizin Disney+ Day duyurularından aklınızda kalan hangileri oldu? Hangilerini heyecanla beklersiniz ya da hangileri sizi, “Neden Türkiye’de Disney+ yok?” gibi bir isyana sevk eder? Öte yandan gizlemeye çalışıp çok başarılı olamasak da bizim gibi bu live-action yeniden çekim furyaları ve aynı hikâyelerin tekrar tekrar önümüze sunulmasından sıkılanınız da çoktur diye düşünüyorum, ona ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.