Adaptasyon filmlerin dizilerin arttığı hatta artık oyunlardan uyarlanan işlerin artmasına tanık olduğumuz şu günlerde, sizlere daha önce de bildirdiğimiz bir Last of Us dizisi vardı. Daha öncesinde Joel ve Ellie karakterlerini kimlerin canlandıracağını öğrenmiştik ve şimdi yeni bir karakter daha kadroya katıldı!

HBO’nun Last of Us dizisine daha önce Joel olarak Pedro Pascal, Ellie olarak da Bella Ramsey ekibe katılmıştı. Şimdi ise bir de ekibe oyunda çok önemli yeri olan Tommy karakteri eklendi. Gabriel Luna, Uncle Tommy karakterini canlandıracak. İlk duyduğumda bir oturtamadım, Tommy karakteri akıllarda daha olgun ama aynı zamanda Joel’e göre daha şakacı biri olduğundan mıdır bilemem. Ancak Gabriel Luna, Tommy’e göre çok daha genç ve ciddi duruyor. Tabii bütün bunlar şu an için içimdeki kuruntulardan ibaret. Gabriel Luna, oyunculuğuyla mutlaka bu düşüncelerimin büyük bir kısmının önüne geçecektir.

Diziye gelince, ortaya nasıl bir iş çıkacağını çok merak ediyorum ve en çok merak ettiğim noktalardan biri de oyuncuların nasıl performans göstereceği. Çünkü şimdiye kadar gördüklerimiz çok farklı şekillerde farklı insanlar tarafından sağlanan performanslarla hafızalarımıza kazındı. Özellikle Troy Baker ve Ashley Johnson’ın unutulmaz performanslarından, seslendirmelerinden sonra yeni yüzlerle ve seslerle bu karakterleri izlemek başlı başına zor olacak gibi duruyor. İnanın Pedro Pascal gibi sevdiğimiz bir aktör bile; Joel gibi bizde yeri oldukça önemli olan bir karakteri nasıl canlandırır hayal etmekte zorlanıyorum. Çünkü Last of Us’ı öne çıkaran en önemli unsur, karakterlerden bize geçen duygulardı. Bu duyguları interaktif olmayan bir şekilde yeni yüzlerle izleyerek hissetmek ise ne kadar etkili olacak hep birlikte göreceğiz.

Neyse ki bu konuda içim biraz da olsa rahat çünkü işin içinde oyunun yaratıcıları doğrudan etkili rol oynuyor. Neil Druckmann yani oyunun bir numaralı yapımcısı ve geliştirici firma Naughty Dog’un da eş başkanı, bu dizinin yapım ekibinde de bir numaralı isimlerin içinde yer alıyor. Bakalım HBO’nun Last of Us dizisinden ortaya nasıl bir sonuç çıkacak ve hem Last of Us severler hem de yeni izleyici nasıl tepkiler verecek? Sizin diziyle ilgili ve oyuncu seçimleriyle ilgili görüşleriniz nelerdir?

Author

tasarımcı, fotoğrafçı, oyuncu, teknolojisever, soundtrack delisi. her türlü online mecradan ulaşmak için: @mfurkanakyuz

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.