Yaklaşık bir yıl kadar önce bir Last of Us dizisinin geleceğini öğrenmiş ve haberini de sizlerle şu yazıda paylaşmıştık. Daha düne kadar da dizinin yapımcısı, yönetmeni ve senaristi olan Craig Mazin dışında herhangi bir isimden haberimiz yoktu. Last of Us hayranları projeye karşı meraklı ve heyecanlı bir şekilde bekleyişlerini sürdürürken, HBO tarafından üzerine uzun dedikodular döndürülesi yeni bir açıklama geldi.

Deadline Hollywood’un paylaştığı ve Last of Us oyunlarının yönetmeni olan Neil Druckmann’ın da onayladığı bu açıklama ile, Joel ve Ellie’yi kimlerin canlandıracağını öğrenmiş olduk. Son dönemde Mandalorian karakteri ile gönüllerimizde taht kuran -belki biraz abartılı oldu ama bazılarınız böyle hissediyor, biliyorum- Pedro Pascal, bundan böyle Last of Us’ın Joel’i olacak. Dizinin Ellie’si de Game of Thrones’un Lyanna Mormont’u Bella Ramsey olacak.

Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda merak ediyorum çünkü ben çok heyecanlanamadım. Ne Pedro’nun Joel olması ne de Bella’nın Ellie olması bende bir “süper olmuş!” ya da “çok iyi seçim!” etkisi uyandırmadı. Şimdiye kadar alıştığımız Joel ve Ellie’ye çok benzer yüzler görememek belki bu etkinin bir parçası olabilir ama ben daha çok ortaya nasıl bir sonuç çıkacak onu merak ediyorum. Çünkü ne Pedro Pascal ne de Bella Ramsey, dizideki karakterleri beklediğim gibi -daha doğrusu oyunlardaki gibi- canlandırabilir mi, o zorlu ve şiddetli duyguları verebilir mi diye düşünüyorum. İki oyuncunun da geçmişte izleyici karşısına çıkmış ve beğeni kazanmış olması tabii ki önemli. Ancak Joel’in sert tavırları, Ellie’nin inatçı halleri onlara nasıl yansıyacak tam bir merak konusu.

Ortaya çıkacak performansı ve nasıl bir ikili göreceğimizi benim gibi merak edenlerin çok olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önce benzer bir etki Witcher dizisinde de olmuştu ama orada “ama kitapta böyle/böyle değil” diyebiliyor ve ikna olabiliyorduk. Burada ortadaki materyal yalnızca bir oyun ve oyundaki modellemeler yalnızca bilgisayar ortamında oluşturulmuş milyonlarca üçgenin bir araya gelmesinden ibaret. Dolayısıyla aslında o yüze sahip bir insan gerçekte yaşamadı. Tam da bu noktada top Pedro Pascal ve Bella Ramsey’e düşüyor. Bakalım bizleri nasıl bir oyunculuk performansı ve ikili bekliyor?

Siz oyuncu seçimini nasıl buldunuz? Sizce Pedro Pascal ve Bella Ramsey bu işin altından yine izleyicinin gönüllerini kazanarak kalkabilirler mi?

Author

tasarımcı, fotoğrafçı, oyuncu, teknolojisever, soundtrack delisi. her türlü online mecradan ulaşmak için: @mfurkanakyuz

2 Comments

  1. Bence pedro pascal yerine Nikolaj Coster-Waldau olabilirdi. Ellie karakterine çok alternatif var fakat aklıma gelen Dafne Keen olabilirdi. Ama seçilen oyuncularda idare eder boyutta.

  2. HBO bir The Last of Us dizisi için güvenebileceğim tek platformdu, yönetmen tercihleri üzmüş olsa da dizinin başında Craig Mazin gibi kendini kanıtlamış birisinin bulunması sevindirici. Pedro Pascal’ı Joel’a kafamda çok fazla yakıştıramıyorum (bunda yaşının Joel’a göre genç olmasının da etkisi var) ancak altından kalkabileceği bir rolmüş gibi geliyor. Hatta iyi bir performans gösterirse kariyerinin rolü olacağından şüphem yok diyebilirim. Bella Ramsey’i ise tanımıyorum, tip olarak oyundakinin aynısı bir Ellie görmeyecek olmamız beni mutlu ediyor, öbür türlü sinematikleri live action’a çevirmişler gibi olurdu. Umarım Ellie’nin özellikle ilk oyunda üstünde durulan cesur, tehlikeli ancak her şeyin özünde bir çocuk olan halini ekrana iyi yansıtmayı başarabilir. Gelince göreceğiz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.