Marvel Studios cephesinden uzun zamandır ses soluk yok fakat bugünün Marvel haberini Sony’den aldık, mutluyuz, umutluyuz. Bu haberi vermeden önce bir hatırlatayım istiyorum: Günler, aylar önceydi. Venom başarılı olmuştu, stüdyoların Spider-Man’i nasıl Venom ile aynı evrene alabileceklerini tartışıyorduk. Tam bu sırada göklerden bir haber indi: Kraven The Hunter için film çıkacak denmişti! Senaryo yazılıyordu! Böylece Kraven’s Last Hunt’ı sinema ekranında izleyebilecektik!

İşte o kadar. O günden beri ne ses ne soluk çıkıyordu, hepimiz de unutup gitmiştik zaten. Lakin yakın zamanda Sony’nin bu filmin yönetmenliği için J.C. Chandor ile anlaştığını öğrendik! Demek ki onlar unutmamış. A Most Violent Year ve Triple Frontier gibi filmlerin yönetmenliğini yapan J.C. Chandor’un bu filmler dışında pek büyük bir işi yok, aynı şekilde Kraven The Hunter filminin senaristliğini yapacak olan Richard Wenk de The Equalizer dışında büyük bir filmde çalışmamış. En azından benim için çok tanıdık isimler değil bunlar, siz tanıyorsanız bir yeşillendirin: Kraven’ı bu insanların ellerine teslim etmek iyi bir fikir mi yoksa değil mi? Yorumlarınızı bekliyorum! Ha, Kraven filminin prodüktörlüğünü de Matt Tolmach ve Avi Arad yapacak, bu da meraklısına bir bilgi olsun!

Bu tabii ki Kraven karakterini sevenler için mükemmel bir haber fakat büyük çoğunluğumuz Kraven’ın Spidey ile olan ilişkisiyle onun orijin hikâyesinden daha fazla haşır neşiriz. Zaten Kraven da Spidey sayesinde ünlü olmuş bir karakter, onun düşmanı direkt. Kraven’ın sinemaya gelmesi büyük bir olay zira Kraven’ı tanıtmalarının asıl amacı yüksek ihtimalle Spidey’nin de işin içinde olduğu başka bir film için zemin hazırlamak. Kraven karakterinin olayı şu: Spider-Man’i yakalayarak dünyadaki en iyi avcı olduğunu herkese ispatlamak istiyor. Ay, lütfen elinize geçerse Kraven’s Last Hunt hikâyesini okuyun!

Neyse, Kraven’ın orijin hikâyesini anlatsınlar bakalım, birkaç yıl sonra Spider-Man’in düşmanı olarak evrene dahil olur, sonunda bu ikisini beraber izleriz. Yazar DeMatteis’in evrenin diğer hikâyelerine kıyasla kat kat daha karanlık olan Kraven’s Last Hunt hikâyesi bizim neşeli Peter Parker’ımıza nasıl gider, çok büyük merak içerisindeyim. Öylesine karanlık bir çizgi roman ki bir noktada Spider-Man, kendi mezarından elleriyle toprağı kazarak çıkıyor arkadaşlar, siz düşünün. Bu sahneyi sinemada görmek istemez miydik?

Adamın hayatının amacı Spider-Man’i yakalamak olmasına rağmen orijin hikâyesini değiştirip en azında ilk etapta Spider-Man’e hiç yer vermeyebilirler, aynı Venom‘a yaptıkları gibi, bu noktada yine ilginç bir film olur. Kraven The Hunter filmi, Morbius ve Venom gibi filmlerle aynı evrende yer edecek. Sony’nin Venom’un başarısına güvenip Spider-Man’in düşmanlarını birbiri ardına solo filmlerde kullanması bir miktar riskli tabii ki. Zira Venom kendi filminde hem Spider-Man’den yeterince esinti olmadığı için hem de yeterince “kötü” olmadığı için çok laf yemiş bir film fakat kötü adamların hikâyeleri bizi her daim cezbeder, yanlış mıyım? Öte yandan Morbius, Venom ve Kraven’ın bir olup Spidey’e sataşmalarını izlemeyi de çok isterdim fakat böyle bir şey en azından yakın gelecekte pek mümkün olmayacakmış gibi duruyor. Umarım geç olsa da güç olmaz.

Kraven filminin de çok kötü bir yöne sapacağını zannetmiyorum, umutluyum diyebilirim. Sizin düşünceleriniz neler?

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.