Hakan Muhafız ile üretim bakımından ülkece radarımıza giriş yapan Netflix, bundan sonra yoluna dizi kanalından Atiye ile devam etmiş, sonrasında da Türkiye’de daha birçok yapıma yelken açmıştı. Bunların arasında Netflix özel yapımların yanında elbette kütüphaneye eklenen filmler, diziler de bulunuyordu. Geçtiğimiz dönemlerde, gerek ülkemize yayın yapan kuruluşlar için hazırlanan Rtük düzenlemesi gerekse de daha yakın zamanda taraflar arasındaki ilişkiye yönelik çoğu spekülasyon, bazısı gerçek bazı tartışmalar, Netflix’in Türkiye pazarındaki yeri için de soru işaretleri yaratmıştı. Fakat bunlar bir kenarda dursun, hayat ve show, her zamanki gibi devam ediyor, öyle değil mi?

Netflix, önümüzdeki yıl için, beklenen yapımlardan yeni görüntüler paylaştı ve Türkiye için yeni projeler duyurdu. Bize de bunlarla ilgili elimizdeki bilgileri paylaşmak düştü.

Diziler

Fatma

2021’de izleyiciyle buluşması planlanan Fatma, kayıp kocasını ararken beklenmedik bir cinayet işleyen ve bu olay sonucunda kendisinden şüphe edilemeyen, görünmez bir katile dönüşen bir temizlik görevlisini anlatacak. Senaryosunu Özgür Önürme‘nin yazdığı dizinin yönetmeni Özer Feyzioğlu. Dizi, psikolojik drama türünde bir mini dizi olarak planlanmış. Başrollerde ise Burcu Biricik ve Uğur Yücel yer alıyor.

50 m2

Engin Öztürk‘ün başrolünde olacağı Gölge, çocukluğuna dair hiçbir şey hatırlamayan ve kendisini yetiştiren Servet Nadir isimli bir karanlık karakterin kirli işlerini yapan bir adamı merkeze alıyor. Gölge isimli bu karakter, çocukluğundan geriye kalan bir fotoğrafa ulaşmasının ardından, fotoğraftakilerin kimliğini bulabilmek için kaçıyor ve 50 m2’lik bir terzi dükkanına sığınıyor. Dükkanın olduğu mahallede onu, terzinin oğlu zannediyorlar ve böylece mahalle ile Gölge’nin birbirini değiştirecek olan serüveni başlıyor. Yapımcılığını BKM’nin, senaryosunu Burak Aksak‘ın ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in üstlendiği dizi, 27 Ocak 2021‘de izleyici ile buluşacak.

Filmler

9 Kere Leyla

Ezel Akay‘ın çektiği 9 Kere Leyla’nın başrol kadrosunda Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy yer alıyor. Film, 4 Aralık 2020‘de Netflix’te yayınlanacak. Haluk Bilginer’in karakteri Adem, metresi Nergis (Elçin Sangu) için karısı Leyla’yı (Demet Akbağ) terk etmeye karar veriyor. Ancak yirmi yıldır evli olduğu karısından bir türlü doğal yollarla kurtulamıyor, bu sebeple de metresi ile ilişkisi bozuluyor. Tabii bütün bunların arasında bir de elinde bulunan el yazmasına göz diken Mahdum Bey (Fırat Tanış) ve kıskanç bir avukat olan Haris (Alican Yücesoy) ile uğraşmak zorunda.

Azizler

8 Ocak 2020‘de çıkışı planlanan ve senaryosunu Berkun Oya’nın kaleme aldığı Azizler, Taylan Biraderler‘in en yeni filmi olarak izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman ve İrem Sak yer alıyor. Gençlik yıllarının sonuna varan ve gerek sevmediği bir işte çalışması gerekse de hayallerinden uzak düşmesi sebebiyle hayatından da hiç memnun olmayan Aziz, dört yıldır ilişki yürüttüğü sevgilisi Burcu ile de yollarını ayırmasının vaktinin geldiğini fark eder. Tam çaresiz kalmışken ise karşısına beklenmedik bir fırsat çıkar fakat bu fırsatı yakalamak için tehlikeli bir yalanı sürdürmesi gerekmektedir.

Mücadele Çıkmazı

15 Mart 2021’de yayınlanacak olan Mücadele Çıkmazı, kağıt toplayıcısı bir gencin, bir akşam iş dönüşü en yakın arkadaşının çuvalından çıkan 8 yaşındaki Ali isimli bir çocuğu ailesiyle kavuşturmaya çalışmasını işleyecek. Film, İstanbul’da ekmeğini sokak sokak dolaşarak kazanan bir insanı anlatacağı için, bol bol tarihi sokakları, arnavut kaldırımlarını ve yaşanan ironiyi yüzlere vuracak şekilde müthiş manzaraları görmeyi bekliyoruz. OGM Pictures tarafından hayata geçirilen filmin senayosunu Ercan Mehmet yazacak, yönetmen koltuğunda ise Can Ulkay yer alacak. Filmin başkarakteri Mehmet’i ise -Türkiye’de başka herhangi bir oyuncu bulunmadığı için- doğru bildiniz, Çağatay Ulusoy canlandıracak.

Hakkında ilerleme kaydedilen ve pek çoğu önümüzdeki aylarda seyirciyle buluşacak olan bu yapımlar arasında, Azizler haricinde benim özel bir ilgimi çekeni olmadı açıkçası. Bizim sitemizin adı en başından Geekyapar tabii, belirli türler isteyip diğer türlere az duyduğumuz ilgi bununla da alakalı. 9 Kere Leyla, kadrosuyla dikkat çekiyor fakat ben Haluk Bilginer’i bir kez daha metresi olan adam rolünde izlemek ister miyim, emin değilim. Yine de Bilginer’in yanında Ezel Akay için bakmaya değer.

Genel itibariyle güzide ülkemizin, dizilerden beklentileri malum, çoğu yapım burada da gördüğünüz gibi mafyadır, suçludur, ezilmeye mahkum kadınlardır, arka sokaklardır minvalinde ilerliyor. Zaten izleyici bu türden yapımlar izemek istiyorsa bizim diyebileceğimiz çok da bir şey kalmıyor. Bunun yanında söylemeden geçmeyeyim, Çağatay Ulusoy’un başrolünde yer alacağı filmin, toplumsal bir soruna, bir meslek grubuna odaklanacak olmasıyla biraz genelden ayrıldığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Netflix, yapım süreçlerinden haberler paylaştığı bu dizi ve filmlerin yanında, yeni projeler de duyurdu demiştim. Onlar için de sizleri ikinci sayfaya davet ediyorum.

1 2
Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.