Oyunlar açısından hem nicelik hem de nitelikçe dolup taştığımız 2022’nin uzun zamandır beklenen büyük yapımlarının yanındaki en iyi sürprizlerinden Sifu, çıkışının üstünden henüz bir yıl dahi geçmemişken live-action bir filme uyarlanıyor! Oyunun yapımcısı Sloclap ile ortaklık kurarak filmin prodüksiyonunu üstlenen ise Story Kitchen. Story Kitchen’ın kurucu ortakları arasında John Wick serisinin yaratıcısı ve yazarı Derek Kolstad da bulunuyor.

John Wick serisini seversiniz, sevmezsiniz ya da oyun filmleri denince ağzınıza gelen o kekremsi tadı silersiniz, silemezsiniz; burası ayrı bir tartışma konusu ama Sifu özelindeki bu eşleşme kulağa bayağı iyi geliyor. Sifu roguelike türüyle dövüş sanatlarını harmanlayan bir oyun ve bu yılın Game Awards‘ı için En İyi Indie kategorisinin yanında En İyi Aksiyon ve En İyi Dövüş Oyunu dallarında da adaylığı bulunuyor. Söz konusu kategorilerin beyaz ekranda günceldeki kendi tarzını yaratmış, en bilinen ve takdir gören karşılığı John Wick zaten. Sifu’nun temelde bir intikam hikâyesi anlatması ve bu intikam yolculuğunun bedellerini oyuncuya ağır bir şekilde göstermesi de cabası.

Ne dersiniz, bir oyun filmine daha hazır mısınız? Sizce Sifu, kendine ait bir filmi hak eden bir oyun muydu? Olası bir Sifu uyarlaması için aklınızdaki isim John Wick’in yaratıcısı olur muydu? Yorumlara bekleriz.

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.