The Game Awards son birkaç yıldır olduğu gibi bu sene de aralık ayında bizleri karşıladı ve video oyunlarının kutlandığı bir gece yaşattı. Her ne kadar bazı önemli ödüllerin hızlıca okunup, onlar kadar önem teşkil etmeyenlerin sahnede ödüllendirilmesi gibi gariplikler olsa da TGA en çok izlenen video oyun ödülleri yayını ve hatta tıpkı bu endüstrinin diğer medyaları kar olarak geride bırakması gibi, The Game Awards gecesi de izleyici sayısıyla Oscar ödül törenine toz yutturuyor bir süredir. Lafı daha fazla uzatmayalım ve bizi en çok ilgilendiren kısım olan oyun duyularına geçelim. İşte yayında karşımıza çıktığı sıra ile aklımızda en çok yer eden yedi oyun duyurusu:

1-Hades II

Supergiant Games her zaman başarılı bir firma oldu ve oyunları ile adından söz ettirdi. Eminim ki onlar bile en son oyunları Hades adına bu kadar başarılı bir tablo beklemiyorlardı. Oyun hem erken erişim zamanında, hem de asıl çıkışında yapılan oyun sohbetlerinde sürekli kendinden bahsettirmeyi bildi. Hal böyle olunca da firma ilk kez bir devam oyunu yapmaya karar vermiş ve TGA gecesinde Hades II duyuruldu. Aynı ilk oyun gibi şimdilik sadece PC platformunda erken erişim olarak çıkacak oyun, asıl sürümüne geçtiğinde diğer platformlara da gelir illa ki. “Ödüllü rogue-like dungeon crawler’ın büyüleyici devam oyununda Yeraltı Prensesi ile tanışın” diyor youtube açıklaması da.

2-Judas

Son on bir yıldır düzenli olarak oyun oynayan ve bu medyaya ciddi ciddi hayranlık duyan bir insan olarak en büyük ayıplarımdan biri daha hala Bioshock serisini oynamamış olmam ki ben oyunlarda en çok hikayeye önem veririm ve bu seri de bununla bilinir. O bir tarafa dursun, serinin yaratıcısı Ken Levine ve yeni oluşturduğu ekibi tarafından geliştirilen Judas tam da Bioshock havasında yepyeni bir oyun. Merak uyandırıcı bir hikaye de yine burada. Karakterimiz bulunduğu yerden kurtulmaya çalışırken yaşayacağı binbir türlü maceraya tanık olacak, ilginç simalar tanıyacak ve Bioshock tarafından meşhur edilmiş diesel punk estetiğiyle karşı karşıya kalacağız. Ortada bir çıkış tarihi yıl olarak bile bulunmadığı için, bu oyunu 2024’ten önce görmeyeceğiz gibi geliyor bana.

3-Suicide Squad: Kill the Justice League

2023 yılında en çok beklediğim beş oyundan biri olan Suicide Squad: Kill the Justice League için yeni bir video daha yayınlandı The Game Awards gecesinde. Bu video bir fragman değildi, direkt oyundan bir ara sahneydi. Tabii ana olay Batman ve karakterin geçtiğimiz ay vefat eden ikonik sesi Kevin Conroy tarafından son bir kez canlandırılacak olması. Her ne kadar videonun sonunda da yazan “Teşekkürler Kevin Conroy” yazısı bu sahneyi göstermek istemelerinin motivasyonunu açıklasa da bence her şeye rağmen, ilk defa oyunda burada gördüğümüze şahit olsak çok daha farklı bir heyecan olurdu. O sebeple ben pek sevinemedim bu videoya. Oyun bir kez daha ertelenmez ise 26 Mayıs’ta bizlerle olacak inşallah. Merakla bekliyorum.

4-Star Wars Jedi: Survivor

Gecenin benim için en iyi fragmanı buydu. İlk oyundan beş yıl sonra geçecek Star Wars Jedi: Survivor ile baş karakterimiz Cal Kestis artık bir padawan değiş Jedi şövalyesi olarak karşımıza çıkacak. İmparatorluk günden güne daha da güçlenirken ve ekibimizi iyice köşeye şıkıştırmışken karakterimizin karşı koymak için ve sevdiklerini korumak adına ne kadar ileri gidebileceğini göreceğiz. Tabii Jedi düzenini yaşatma çabasını da unutmayalım. Oynanış kısmında en dikkat çekici şey artık kombo yapmak dışında da ikinci ışın kılıcını kullanabiliyor olmamız. Tabii tıpkı son God of War oyunlarında Kratos tarafından kullanılan leviathan baltası ile hatırlayabileceğiniz bazı özel hareketler de gözümden kaçmadı. Işın kılıcını bumerang gibi yarım daire halinde döndürmesi filan. 17 Mart 2023’te gelecek oyun için en büyük dileğim ilk oyundaki teknik hatalara sahip olmaması ve ışın kılıcı ile aksiyonun tatmin etmesi.

5-Death Stranding 2

Şimdiye kadar izlediğiniz fragmanların hepsini anladınız mı? O zaman Death Stranding 2 fragmanı sizin için farklı bir etkiye sahip olacaktır. Çünkü yine fragmandan pek de bir şey çıkarılamıyor, tıpkı ilk oyunun duyuru videosunda da olduğu gibi. Şimdilik sadece PS5 platformuna gelecek olan oyun, sonrasında PC taraflarına da uğrar muhtemelen. Kargo simülatörü oluşuyla beraber internette çok fazla meme’e sebebiyet verse de oyun mecralarından yüksek puanlar almış ve eşsiz bir deneyim olmasıyla da övülmüştü. Ben henüz oynayamadım ama yakın zamanda satın almıştım neyse ki, yenisi gelmeden oynamak için de fırsatım olur diye umut ediyorum. Ortada bir çıkış tarihi yok zaten.

6-Horizon Forbidden West: Burning Shores

Oyun dünyasının isim konusunda, sinemada dünyasındaki Planet of the Apes serisinin yansıması diyebileceğimiz Horizon serisinin ikinci oyunu için daha öncesinde söylentileri çıkan ek paketi sonunda duyuruldu. Burning Shores bizleri bir zamanlar Amerika kıtası olan toprakların batı kesimine götürecek. Burada en dikkat çeken şeylerden biri Hollywood tabelasının hala duruyor olması galiba. Verilebilecek bir başka önemli bilgi ise bu eklenti paketinin sadece PS5 platformu için geliştirildiği. Yani oyunu PS4’te bitirmişseniz ve yeni içeriği de oraya bekliyorsanız geçmiş olsun. Yapımcıların bu kararı almasında ek paketin tutkulu bir proje olması ve önceki nesil tarafından kısıtlanmasını istememeleri yatıyormuş. Her ne kadar ana oyunu oynadığın platformda ek paketi oynayamamak cidden saçma olsa da Sony’nin 2023 ile beraber önceki nesli –sonunda– geride bırakıyor olması mutluluk verici. Horizon Forbidden West: Burning Shores 19 Nisan’da geliyor.

7-Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Çıkışındaki teknik problemleri ile son yılların en büyük skandallarından birinin ana öznesi olan Cyberpunk 2077 için yeni yılda bir ek paket geleceğini biliyorduk. Bilmediğimiz şey ise bu ek pakette ana karaktere Idris Elba tarafından hayat verilecek olmasıydı! Hollywood oyuncuları iyiden iyiye oyunlar tarafında da karşımıza çıkmaya başlıyorlar. Phantom Liberty için net bir tarih yok elimizde ama 2023 yılında bizlerle olacak. Ayrıca bunun oyun adına gelecek tek eklenti paketi olduğunu söyleyelim. CD Projekt Red oyunun teknik kısmını toparlayabilmek adına verdiği çaba sonucu bir diğer ek paketten ve oyunun multiplayer modundan vazgeçmek zorunda kalmıştı.

İşte The Game Awards gecesinde bizim en çok dikkatimizi çeken yedi duyuru? Dikkatimizi o kadar da çekmeyenler için bir liste daha geliyor, gözünüz orada olsun. Bu duyurular arasında en çok heyecanlandıran hangisi oldu? Neleri çıkar çıkmaz oynamak istersiniz? Oyun dünyasında daha fazla Hollywood oyuncusu görüyor olmamız sizi rahatsız ediyor mu? Yeni yılda en çok beklediğiniz oyun hangisi? Bunlar dışında da seçebilirsiniz. Cevapları, beklentinizi çok da yükseltmeden bize ulaştırın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.