Aramızda süper kahraman olmak istemeyen var mıdır? Muhtemelen yoktur, belki “bizden geçti bu işler yeğen” diyor olabilirsiniz. Yine de çok geç kalmış sayılmazsınız. Ancak bir süper kahramanın gücüne nasıl sahip olacaksınız?

Bir nükleer reaktörüne girip patlamasını beklemeyi tavsiye etmeyiz. Zaten Türkiye`de henüz yok. Ya da doğum fotoğraflarınız varsa onlara bakıp uzaydan gelmediğinizi de net bir şekilde belirleyebilirsiniz. Ordumuzun geliştirdiği süper asker serumu da hatırlı yerlerde tanıdıklarınız yoksa size verilmez. Dedenizin de mutant bir savaşçı yada büyücü olmak yerine bakkal, memur, şöför, esnaf gibi bir şey olduğunu tahmin edersek işin süper güç kısmını bir kenara bırakmamız gerektiği kısa sürede netleşecektir.

Yine de ben bir şekilde süper güç elde edeceğim diyenlere karışmıyoruz. Burada vereceğimiz tüyolar, işin perde arkasında başınıza gelecek olanlardır ve önceden hazırlanmanızda fayda var. Hazırsanız başlayalım.

 

1. DİKİŞ NAKIŞ ÖĞRENİN!

Sıklıkla resimdeki gibi bir konuma düşeceksiniz. Yırtılan, kesilen, parçalanan yada yanan kostümünüzü annenize yada tanıdık bir terziye onartabileceğinizi mi düşündünüz? Yanlış. Kendiniz dikiş nakış öğrenip kostümünüzü tamir edeceksiniz. Ayrıca bu dikiş bilgisi patlamış kaşınızı gözünüzü onanırken de işinize yarayabilir!

May Yengem benim, kadın yengem! Şimdi anladım neler çektiğini!

 

2. POLİS TELSİZİ EDİNİN!

Batman`inki gibi Dünya`nın en iyi bilgisayarlarından birine sahip değilseniz ve makinanız Crysis`i bile ancak çalıştırıyorsa, suç işlendiğinde nasıl haberdar olacaksınız? Bu yüzden en iyi çözüm, eski ilkokul arkadaşınızın babasının telsizini istemek yada arka sokağınızdaki kahveye çay içmeye gelen polis amcalardan araklamak olacaktır. Ama durun bir dakika, kahramanlık kariyerine hırsızlık yaparak başlamak çok da iyi sayılmaz değil mi?

Abi arkadaki ekranlar güzelmiş, kaça aldın ayıptır sorması?

 

3. SAĞLAM BİR YALAN BULUN!

“Clark neredeydin az önce Süpermen buradaydı, yine kaçırdın!”

“Tuvaletteydim ya, geçen gece içkiyi biraz fazla kaçırmışız da kem küm…”

Evet, süper kahraman olma bahanesiyle bir yere tüyecekseniz insanları nerede olduğunuza inandırmanız gerekiyor. Süper hıza sahip değilseniz, kahramanlık işleri en iyi ihtimalle saatler sürecektir. Ailenizi kız arkadaşınız olduğuna inandırsanız bile (kaldı ki süper kahramanlığa özeniyorsanız yüksek ihtimalle kız arkadaşınız olduğuna inanmazlar) bu kez de “kız buldu sapıttı” diye hatırlanacaksınız.

Kız arkadaşa inandırmazsanız da “arkadaşları bozdu bunu her gün saatlerce kayboluyor, uyuşturucu kullanıyor olmasın?” diye düşünebilirler. Hele ki eve dayak yiyip gelirseniz kesin pislik ortamlara girdiğinizi düşüneceklerdir. Sağlam ve inandırıcı bir yalan bulun! Kütüphanedeyim demek daima işe yarar, vücudunuzdaki yaraları da üst raftaki kitabı almaya çalışırken düştüğünüzü söyleyerek açıklayabilirsiniz.

Ah o kulübelerin dili olsa da konuşsa…

 

4. BİRAZ HALKLA İLİŞKİLER

Kendinizi doğru şekilde tanıtmazsanız suçlu, hırsız, uğursuz, sapık, gerizekaaaaaalı, aptal şey, off git be pis vs.. türü şekillerde çağrılmanız mümkün (son bir kaç tanesi ülkemizde geçerlidir) Bu yüzden halkın ve medyanın gözünde nasıl görüneceğiniz çok önemli. Bir şekilde iyi adam olduğunuza halkı inandırırsanız gerisi gelecektir. Yetenek Sizsiniz`e katılıp Acun Ilıcalı iyi yakın dostluk kurarak işe başlayabilirsiniz.

Ulan başkanın yeğeninin sünnetine de katılmasaydık iyiydi, neyse artık olan oldu bir selam çakayım!
1 2
Author

Bık bık bık bık, bık bık : Bık - bık bık bık? Bık - bık bık... Bık - BIK!!! Bık - Bık, bık, bık, bık bık...

2 Comments

  1. SÜPER KAHRAMANLAR ÖNÜMÜZDEKİ 20 SENE SONRA GERÇEK OLACAK GÖRÜCEKSİNİZ

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.