Sağda solda beni bulup bir şekilde “ne olacak bu DC’nin hâli” derseniz önce bir iç çekerim, sonra başlarım anlatmaya. Zack Snyder’ın ne kadar “güvenli” ve yanlış bir tercih olduğundan dem vururum, ufaktan başlayıp büyüğe gitmek yerine büyükten başlamanın sakat olabileceğini anlatırım, casting kararlarının üçte ikisinin silme yanlış olduğunu ifade ederim… Ama benim bir noktada susmama izin vermezseniz, ağzımdan şu cümle de çıkar: “DC’nin merakla beklediğim bir filmi de var ama…”
O film Suicide Squad işte. David Ayer’in yöneteceği film gelecek sene vizyona girecek, çekimleri de haftaya Toronto’da başlayacak. Maşallah DC filme öyle güzel bir yönetmen tercihi yapmış, içine de öyle güzel oyuncular döşemiş ki insan merakla beklemesin de ne yapsın? Düşünsenize, aynı anda filmde hem Will Smith (Deadshot), hem Jared Leto (Joker) hem Margot Robbie (Harley Quinn), hem Jai Courtney (Captain Boomerang), hem Cara Delevingne (Enchantress) hem de Viola Davis (Amanda Waller) olsun. Nedir yani bu ne yapmaya çalışıyorsun DC?
Hayır bir de durmuyorlar. Daha gönüllerimizin Teğmen Dan’i ve New York’un olay mahali araştırma ekip şefi Gary Sinise’ın General Wade Elling’i, Big Dick Richie’si Joe Manganiello’nun da Deathstroke’u oynayacağının duyurusu soğumamışken Warner Bros çekimlerin başlmasına bir hafta kala kadroya tanıdık bir sima daha ekledi: Adewale Akinnuouye-Agbaje. Eğer uzun isim tanıdık gelmediyse size en meşhur karakterinin adını hatırlatalım: Mr. Eko!
Lost’taki ikonik Mr. Eko rolü dışında Oz ve Thor: The Dark World’de de oynayan Nijerya asıllı İngiliz aktör filmde Batman’in ünlü kötülerinden Killer Croc’u canlandıracak. Şimdi ortada şöyle bir sorun var; Killer Croc hangi tarafta olacak? Biliyorsunuz, Suicide Squad’ın ana karakterleri Amanda Waller’ın kendilerine taktığı bir çip-bombanın korkusuyla devletin kamikaze görevlerini yapan kötü adamlar. Fakat bunlar hâliyle başka kötü adamlarla kapışıyorlar. Ben kendi payıma Killer Croc’un bombalı kötülerden biri olduğunu sanmıyorum. Bunca karakterin arasında o sıraya girecek kadar ne karizması, ne geçmişi, ne de hayran kitlesi var. Peki bir “villain” olarak tatmin edici mi? İşte orası da tartışılır. Siz ne diyorsunuz geekyaparlar?
12 Comments
*Deathstroke
Bilmediğim bir güç mü yapıyor bunu bilmiyorum ama bazı şeyler çok fazla abartılıp insanların aklına pompalanıyor gibime geliyor,sizlere hiç böyle oluyor mu?Bana göre abartılan ve sürekli göze sokulmaya çalışılan şeyler olarak şunlar geliyor gözümün önüne: Deadpool,deathstroke,harley quinn,suicide squad,batman,joker,harry potter,yüzüklerin efendisi,agent carter,james bond,The Hunger Games,x-men filmleri vb… daha çok sayabilirm şimdilik aklıma gelen bunlar.Sürekli haber yapılıyor sürekli saçma sapan olaylarla göz önünde bulunduruluyorlar,ve sonrada sanki bunları beğenmezsek iyi bir geek olamazsınız diye de mahalle baskısı yapılıyor,yok olmuyor zorluyorum ama bir türlü bu saydıklarımı ve şu an aklıma gelmeyen bazı şeyleri sevemedim.
Şimdi bunları niye yazdım.Tabi ki bu haberi okuyunca aklıma geldi, bu haberdeki şahısta ve oynayacağı karakterde çok abartılıyor şu an.
kısa çözüm o zaman filmleri izleme direk çizgiroman üzerinden git (kötüleme amaçlı yazmadım)
Şimdi olay şöyle oluyor, teknoloji devrimiyle birlikte yüksek gelirli profili değişti. Eskiden yaşlı, beyaz saçlı, tutucu kişiler veya onların oğulları olan işte spor takımı kaptanı, yakışıklı çocuklar paralıyken, facebook, google gibi firmalar kazançlarını katlayıp, bu adamların firmalarını geçmeye başlayınca yeni bir alıcı kitle ortaya çıktı.
O kitle (ki geek olarak adlandırılar, bi nevi ezik, tuhaf, garip gibi anlamlarda kullanılırdı eskiden, filmlerde gözlüklü, yer yer şişman, kızlarla sıkıntı yaşayan falan şeklinde resmedilirlerdi) fantastik kurgu romanlarını, çizgi romanları, bilim kurgu eserlerini seviyordu ve buna rağbet gösteriyorlardı. Popüler kültür pazarı da doğal olarak üretimlerinde bu kitlenin gücünü görmezden gelemezdi. Dolayısıyla aslında bunlar sana forse edilmeye çalışmıyo, alım gücü olan insanlar bunlara rağbet gösterdiği için medya bunları haber yapmak zorunda kalıyo.
Bunları beğenmezsen iyi bir geek olmaz mısın? Tartışmaya açık, çünkü geek çok genel bir tabir ve kendi içinde ayrı bölümleri (Sci-Fi, Çizgi Roman, Eski filmler gibi), kan davaları (Star Wars vs Star Trek, DC vs Marvel gibi) vs. mevcut. Ama genele baktığında geek kitlesinin zevkleri saydıklarını da (Hunger Games diil ama sanki, o daha fazla young adult’lara giriyo galiba bence ama sınırlar kesin çizgilerle belli diil tabi) büyük ölçüde içeriyo. Dolayısıyla iyi bir geek miyim değil miyim diye kendini kategorize etmek yerine sevdiğin yoldan devam et. Sonuçta eğlence sektörü. 🙂
Herkes her şeyi aynı şekilde görecek benimseyecek yapacak diye bir kaide yok dostum. Şimdi bu saydıkların genel anlamda birçok insanın (tabii ki herkesin değil) takip ettiği veya sevdiği şeyler yapımcılar ve reklamcılar da bunların üzerinden kendi yollarını buluyorlar doğal olarak ön planda kalmaları kalsın istenmeleri normal. Ki o saydıklarının ne kadar seveni varsa sevmeyeni de var mutlaka. Tabii senin gibi ben sevemedim diyen insana da kimse bir şey diyemez. Sen bir geeksin ya da değilsin demek bana göre çok saçma bir şey olurdu. O tarz insanları da anlamıyorum ayrı mesele. =) Çoğu insan özellikle ülkemiz de çok fazla görüyorum sanki babasının firması, işi veya herhangi bir şeyiymiş gibi saçma sapan fanboyluklar yapıyor. Empoze edeyim illa benim dediğim olsun çabası var. Neyse Tutku Tuzlu zaten daha makul bir açıklama yapmış üzerine ekleyebileceğim bir şey yok. =)
Bişey sormak istiyodum. Suicide squad ile batman vs superman aynı evrendemi geçecek bilen var mi?
. Yani justice league evrenindemi olucak bu film?
Evet
Suicide Squad DC’nin en farklı ve en merak edilen işi. Henüz çekimler başlamadığı ve senaryoyla ilgili sızıntılar olmadığı için olumsuz birşey yok. Yine de ufak ufak kıllanmaya başlamadım dersem yalan olur. Neden? Açıklıyim efem;
Bir, iyi, isimli oyuncuları cast ediyolar bunda sıkıntı yok. Ama acaba bu kadar çok ismi tek filmde toplamak biraz riskli değil mi? Daha önce sitede listesi de vardı, yıldızlar topluluğu olup başarılı olamamış filmler diye. Yine görece önemli isimleri içeren X-Men filmlerinde çeşitli egolar sebebiyle (Halle Berry sana söylüyorum, J Law sena anla 🙂 ) bazı rollerin arttırılması, bazı rollerin azaltılması gibi senaryoya zarar verebilecek hareketlere de şahit olduk. Bu ilk tedirginliğim.
İkincisi, castingden ayrı olarak bir film için çok fazla karakter olduğunu da düşünüyorum. Hayır zaten ister istemez ana kadroya bi sürü villain’ı koydunuz. Bir-iki düşman da eklediniz. Şimdi normalde araya bir kaç da easter egg atarsınız, bi yerde ismi geçer, karakterler aralarında konuşurken bahseder, ya da bi görünür kaybolur falan tamam. Ama bu karakterlere böyle casting yapmazsınız. Öyle yapmazsanız, senaryoyu dengeliycem diye az süre verirseniz “Amaan sırf isim olsun diye koymuşlar”, çok süre verirseniz “Amaan, şu gereksiz rolü de çok uzatmışlar” eleştirileri kapıdadır ve çoğu zaman da haklıdır. Bu da iki.
Umarım bu endişelerim yersiz çıkar, ortaya tam tadında kararında bir film çıkar ve doya doya izleriz. Yalan yok, Justice League filminden daha heyecanla beklediğim, heyecanlandığım bir film bu (çoğu kişinin de benle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum) ve DC’nin Marvel’a “Ben de varım” diyebilmesi için bulunmaz bir fırsat.
Mesela expendables serisi gibi. Cast rüya takımı ama senaryo sıfır.
expendables zaten fan serviceayarında, “eğlencelik” denilen türden bir film. Eleştirmen edasıyla bir analiz yaparak değilde “asdafa ‘Hasta la vista’ dedi ya la”, “aha Bruce abi” kafasıyla izlemek lazım. O anlamda “başarılı” mı? Evet. Böyle bir film yüksek not alır mı? Hayır.
Bu adamı işe alın
Animasyonda Köpekbalığı adam neyin birşey vardı. Görünce dedim keşke yerine killer croc olsaydı diye, yani kadroda olabilir bence