Korsanlık bazen lazım. Gerçekten. Muhtemelen 19. yüzyılda Karayipler de terör estiren bu kaptanların namı bize çok yanlış geldi, ama geldiği hâliyle söyleyebiliriz ki korsanlık bazen insana lazım bir şey. İnsanın cidden bazı bazı göz bandını takıp, bir geminin dümenine geçip, suratına açık denizlerin rüzgarı vuruyormuş gibi hissetmek istiyor. Eğer bu konuda ciddiyseniz, gerçekten korsanlığa meyyaliniz varsa, sizin için yaptık bu listeyi. Afiyetle yiyebilirsiniz. Buyurun!

 

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Assassin's Creed IV Black Flag

Eğer bugün, geçen günlerde çıkan -fakat bizim hâlâ oynayamadığımız- Assassin’s Creed: Syndicate’ın iyi olacağına dair bir inancımız varsa, na sebebi burada. Çünkü muhteşem Assassin’s Creed II – Brotherhood – Revelations şekli Ezio üçlemesinden sonra çıkan seri hız trenine bağladı. Asssassin’s Creed III baya, bildiğin kötüydü. Tam ümidi kesmek üzereydik, Ubisoft bizi açık denizlerde sonsuz keyifli korsanlık maceralarıyla tavladı; sonra da tokadı suratımıza çalışmayan bir Unity ile çarptı. O yüzden, diyoruz ya. Syndicate iyi çıkmak zorunda. Adamlar iyi oyunu iki senede bir çıkartabiliyorlar, n’apsınlar?

 

Monkey Island

Monkey Island

Alfabetik sıralanan bir listede, A harfinden direkt M’ye geçmek kaderin bir cilvesi gibi oldu, ama yapacak bir şey yok; korsan oyunları ekseriyetle alfabede sonlara doğru sıkışmış vaziyetteler. Onların başını da Ron Gilbert, Tim Schafer ve Dave Grossman’ın koca ve harika kafalarını bir araya getirerek yarattıkları muhteşem komik Monkey Island çekiyor. 1990 senesinde çıkan Monkey Island, size buram buram bir korsanlık hissi vermeyecek. Ama karnınızı iki büklüm edecek, gülmekten sağı solu devirtecek, bir de çok net ve tartışmasız bir şekilde Guybrush Threepwood’a aşık edecek. Kesin!

 

Pirates of the Burning Sea

Pirates of the Burning Sea

Listemizde çok fazla “değeri bilinmemiş oyun” var, ama bunların hiçbir tanesi Pirates of the Burning Sea kadar ücra değil. 2008’de, tam bütün dünya “HER ŞEYİ MMO YAPMALIYIZ, HER ŞEYİ” diyerek şaha kalkmışken çıkan, ve dönemin emsalsiz MMO enflasyonu arasında silinip giden oyun, cidden çok kompleks bir oyuncu tabanlı ekonomiye sahip, eğlenceli gemi dövüş mekanikleriyle dikkat çeken, döneminin çok ilerisinde grafikleriyle de göz ihya eden bir oyundu. Bir şekilde yıllara dayandı, bugün -diğer pek çok MMO gibi- ücretsiz oynanabiliyor. O yüzden, denemenizi şiddetle öneririz!

Pirates of the Caribbean (2003)

Pirates of the Caribbean

Video oyun dünyasında genel geçer bir kanun vardır: Film oyunları iyi olmaz. Bunun nadir istisnalarından biridir işte Pirates of the Caribbean, zira kendisi aslen bir film oyunu falan değildir. Akella’nın geliştirdiği 2003 tarihli PC ve Xbox oyunu, sadece bir Amerikan konsoluna çıkan ilk Rus oyunu olma payesine değil, aynı zamanda parayla film oyunu yapılan özel bir oyun olma şerefine de sahiptir. Aslen Akella’nın önceki oyunu Sea Dogs’un devamı olarak planlanan ve Sea Dogs II adında geliştirilen Pirates of the Caribbean’a yapım sürecinin ortasında Disney parayı basmış, böylelikle de ortaya filmi sevenlerin oynarken yakalanmaktan utanmayacağı bu oyunun çıkmasına vesile olmuştur.

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.