6-14 Kasım: CAF D Grubu Şike Karmaşası

05 Senegal Şike

Ee… Tamam, tane tane anlatalım.

Bu grup an itibariyle şu şekilde gözüküyor: Senegal 4 maçta 8 puan, Burkina Faso ve Cape Verde 5’er maçta 6 puan, Güney Afrika ise 4 maçta 4 puan. Bu tablo 6 Eylül 2017 gününe kadar böyle değildi. 6 Eylül sabahı Senegal yine 8 puandaydı, ancak 5 maç vardı oynanmışlar hanesinde. Güney Afrika ise 5 maçta 7 puan ile takipteydi. Son maçlar Güney Afrika vs. Senegal ile Burkina Faso vs. Cape Verde şeklindeydi.

Ne oldu 6 Eylül gününde de bir maç eksildi? FIFA Güney Afrika ile Senegal arasında 2016’da oynanan ilk maçta şike yapıldığına kanaat getirdi, hakemi ömür boyu futboldan men etti ve maçın tekrarlanmasına kanaat getirdi. O yüzden şu an, 6-14 Kasım arası inanılmaz bir süreç yaşanacak. Burkina Faso ve Cape Verde 6 Kasım’da kapışacaklar. Maçtan beraberlik çıkarsa, iki takım da hayallerine elveda diyecek. Biri kazanırsa, bu sefer gözler diğer iki maça çevrilecek.

Güney Afrika ve Senegal, biri 10, biri 14 Kasım’da olmak üzere iki kez karşı karşıya oynayacaklar bu süreçte. Maçların biri Güney Afrika’da. Biri Senegal’de. İnsanın ihtimalleri hesaplaması bile yorulmasına sebep oluyor. Bu karmaşadan bir anda Cape Verde’yi görebiliriz mesela yani Dünya Kupası’nda, varın düşünün…

Yalnız ne olursa olsun, durum Güney Amerika kadar kim vurdu değil. Oraya verilecek tek bir ad var:

 

10 Ekim: Güney Amerika Karambolü

06 Messi

10 Ekim’de Güney Amerika’da herhalde futboldan başka bir şey konuşulmayacak. Yani, mümkün değil.

Brezilya 38 puanla bileti kaptı. Onların kafa rahat. Sorun geri kalan neredeyse herkesin bu konuda şansı olması. Ekvador, Venezuela ve Bolivya teslim bayrağını çekti. Kalanlarda ise durum şu an şu:

Güney Amerika Karambol

Yani bakar mısınız? Bakar mısınız şuna? +10 averajı ve 28 puanıyla kefeni azıcık da olsa yırtmış gözüken Uruguay haricinde iki puan ve yedi averaj arasına beş ülke sıkışmış. Ve hepsi 10 Ekim akşamı oynayacaklar. Şili Brezilya’nın karşısına çıkacak. Arjantin elenen Ekvador’la oynayacak. Paraguay Venezuela’yla kozlarını kapışacak. Uruguay ve Bolivya’nın maçı var. Düğümün çözüleceği maç ise dördüncü ve beşinci arasında: Peru ve Kolombiya.

İhtimal falan hesaplamaya süperbilgisayar yetmez. 10 Ekim akşamı 10 takım 5 maça çıkacak. Gece ipi kim tuttu kim koyverdi ortaya çıkacak. Bu kadar basit.

 

Beyinler yandıysa, son dakikada bir lokum ikram edelim ve yazıyı bitirelim mi o hâlde?

 

10 Ekim: Advocaat’ın Totemi

Russia vs Slovakija

İsveç 3 puan önündeydi Hollanda’nın. Averaj olarak da altı fazlaydı. Bu demekti ki, Hollanda dört farklı bir galibiyet alsa, İsveç’i geçecekti. Zor muydu? Zordu. İmkansız mıydı? Değildi. Bir gazeteyi açsanız ve “Hollanda İsveç’i 4-0 yendi” diye bir manşet okusanız, aklınız falan çıkmaz yani. Son maçta da kapışacaklardı, ama öncesinde İsveç güçsüz Lüksemburg’la, Hollanda ise Belarus’la oynayacaklardı. Hollanda teknik direktörü Advocaat bir basın toplantısı düzenledi.

Bir gazeteci İsveç maçından konu açtı.

Ya” dedi, “İsveç Lüksemburg’u 8-0 falan yenerse?

İsveç Lüksemburg’u 8-0 yendi.

https://www.youtube.com/watch?v=EIrzitTUOEI

Şimdi Hollanda’nın umutları komik denecek kadar az. İsveç’i son maçta en az 7-0 yenmeleri gerekiyor. Advocaat çıkıp “Ne 7-0 yenmesi, ne kadar saçma salak sorular bunlar, senin yaşın kaç?” dese, alırlar mı dersiniz?

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.