2024 yılına geçmeden önce, 2023 yılının süper kahraman filmleri adına çok da iyi bir yıl olmadığını söyleyebiliriz.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 ve Spider-Man: Across the Spider-Verse filmleri hem eleştirmenlerden iyi yorumlar alıp hem de gişeden mutlu ayrıldılar. Onlar dışında kalan Ant-Man and the Wasp: Quantumania, The Flash, Blue Beetle, The Marvels ve son olarak da Aquaman and the Lost Kingdom gibi filmler ise bu iki noktada da oldukça başarısız oldular. 2023 yılından görece daha sakin geçecek 2024 yılında da çok beklentiye girmemek gerekecek sanki. Bugünkü listemizde en az beklediğimizden en çok beklediğimize doğru bir sırayla ilerleyeceğiz.

5)Kraven the Hunter

Sony’nin Spider-Man yan karakterleri üzerine inşa ettiği SPUMC içindeki yeni halkalardan biri olacak filmimizde Kraven güçlerini aslan kanından alacak, hayvanlar sayesinde avlarının yerine tespit edebilecek ve bir şeyleri avlamak yerine yasadışı avlananları avlayacak! Kulağa nasıl geldiğini tahmin edebiliyorum. 2000ler kafasında filmler ile bu evreni doldurmaya devam eden Sony’ye başarılar ama inanın bu film kimsenin umrunda değil. Hele o sondaki Rhino sürprizine hiç girmiyorum. Normalde geçen sene vizyona girecekken neredeyse bir yıl öteye ertelenen film 30 Ağustos 2024’te sinemalarda olacak.

4)Venom 3

Venom serisinin üçüncü ve muhtemelen karakteri başrolüne alacak son filmi Venom 3 için elimizde çok fazla bilgi yok aslında. Kadroya yeni katılan MCU’nun Baron Mordo’su Chiwetel Eijifor ve Juno Temple’dan bahsedebiliriz. Ayrıca filmin Spider-Man: No Way Home’un after credits sahnesinden sonrasında geçeceği de bariz Venom: Let There Be Carnage’ın after credits’inin o filme nasıl bağlandığı düşünülünce. İlk iki Venom filmi oldukça çerezlik filmler olarak anılıyor genel itibariyle fakat özellikle ikinci film ilk film kadar bile beğenilmedi diyebiliriz. Söylentiler arasında ikinci filmin olayları düşünüldüğünde Toxin’i görme ihtimalimiz de var. Ayrıca çizgi romanların askeri gruplarından The Jury de filmin ana düşmanı olabilir.

3)Madame Web

İnternete her gün başka bir meme olarak düşen filmimiz oldukça ucuz ve uyduruk gözüküyor, kabul. Benim merakımı bir nebze cezbedip de diğer iki Sony yapımından daha üst sıraya koymama sebep olan şey ise bundan yaklaşık bir sene önce okuduğum sızan senaryonun oldukça acayip olması. Muhtemelen o senaryo olsa bile iyi yansıtamayacaklar ama en azından bir kere de olsa nasıl çekildiğini görmek istiyorum. Çizgi romanlardaki ikinci Madame Web’i başrole alan yapımda son zamanların yükselen isimlerinden Sydney Sweeney de Spider-Woman rolüyle yer alıyor. Sevgili Spider-Man’imiz Peter Parker adına ne göreceğimiz de meçhul, tabii benim okuduklarımı okumadıysanız.

2)Joker: Folie à Deux

Joker ilk filmiyle oldukça ses getirdi. Hem eleştirmenlerden güzel geri dönüşler aldı hem de gişede bir milyar doları geçen ilk R-rated(+18) kategorisindeki film oldu. Ayrıca Joaquin Phoenix de karakteri canlandırmaktaki başarısı sebebiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’nü eve götürdü. Tabii ki bu kadar başarının ardından bir şeyleri tadında bırakmak saçma olurdu(!) Dolayısıyla da devam filmi duyuruldu. İki’nin Deliliği gibi bir manaya gelen alt başlığından da anlaşılacağı gibi filmimizde Harley Quinn de olacak hem de Lady Gaga tarafından canlandırılacak. Müzikal olacağı da söylenen filmin nasıl bir şeye benzeyeceğini hiç bilmiyoruz ama belli bir kalite beklentimiz de yok değil.

1)Deadpool 3

deadpool 3 disney mcu

Henüz resmi adı belli olmasa da Deadpool 3 deyince neyi kastettiğimiz anlaşılıyor. Duyuru videosunu ilk izlediğimde “Bu bir şaka mı!?” diye bir süre gerçekliğine inanmakta zorlandığım filmimizde Deadpool’a bu sefer Wolverine rolünde Hugh Jackman eşlik ediyor, hem de yirmi yıldır görmeyi beklediğimiz klasik sarı mavi kostümüyle! Çoklu evren konseptini bir araç olarak kullanacak filmimizin aynı Spider-Man: No Way Home’un Spider-Man’in sinema geçmişine saygı duruşu olması gibi 20th Century Fox’un Marvel evrenine bir saygı duruşu olacağı konuşuluyor. Sayısız söylentiye konu olan filmde kimin nerede gözükeceği hiç belli değil haliyle. Umuyorum ki bu kadar beklentinin altından kalkan eğlenceli bir film izleriz ve sadece fan serviceler dışında elle tutulur bir şeyler de olur içinde.

2024 yılı için bizim heyecan ve beklenti sıralamamız böyle. Başta karamsar konuşsam da kendi adıma Joker ve Deadpool filmleri iyi olursa 2023 yılından daha mutlu ayrılacağım diye tahmin ediyorum.

Peki sizin bu listeden en beklediğiniz film hangisi? Sizce Sony bu sene sürpriz yapar mı? Joker’e devam filmi çekmek iyi bir fikir mi? Deadpool 3’te hangi karakteri görmek sizi şok eder? Fikirlerinizi önem sırasına göre sıralayarak bize ulaştırın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.