PHASE 3
Agents of SHIELD, 3. Sezon 1-13 (D-Canon)
SHIELD’ın 13. bölümü, spoiler olmasın ama, bir nevi küçük bir “kitap kapatma” bölümü. O yüzden mola noktası olarak orayı seçmeyi doğru bulduk daha ziyade. Hem zaten 14. bölümün kendisi de Civil War’a daha sert bağlanıyor.
Agents of SHIELD, 3. Sezon 14-19 (D-Canon)
SHIELD’ın 19. bölümü, önceki sezonlardaki muadilleri kadar sert bir biçimde Civil War’a bağlanmıyor. Öyle bir beklentiyle izlemeyin. Ancak, 20. bölüm her izleyicisinden Civil War nedir bilmesini bekliyor, bu konuda da affı yok. O yüzden, 19’a kadar gelin, orada küçük bir mola verip, Civil War’a geçin.
Captain America: Civil War (F-Canon)
Zaten söylenecek bir şey yok. Marvel evreninin pivot noktası, MCU’nun üçüncü fazının ilk filmi. Herhalde kimsenin kafasında “izlemeli miyim?” diye bir soru yoktur?
Agents of SHIELD 3. Sezon 20-22 (D-Canon)
Civil War’ı izledikten sonra, SHIELD’ın 20. bölümü size ilaç gibi gelecek. Bir önceki bölümün acısını burada çuvalla çıkarıyorlar zira. O bölümle birlikte, finale kadar rahat rahat koşarsınız zaten. Biz şimdiden söyleyelim, son iki bölüm için yanınıza mendil, dondurma, bir de omzunda ağlanacak bir arkadaş falan hazır edin…
Agents of SHIELD: Slingshot (D-Canon)
Agents of SHIELD’ın üç poddan oluşan dördüncü sezonundan önce geçen Slingshot, sevimli karakterimiz Yo-Yo Rodriguez‘i konu alıyor. Civil War hikayesiyle bağlandığı yerler var, Sokovia Accords önemli bir yer kaplıyor. İnternet dizisi. 3-6 dakikalık. Lokma diye yutarsınız.
Agents of SHIELD: Ghost Rider (D-Canon)
MCU’ya Ghost Rider gibi süpersonik bir karakteri klas bir biçimde kazandırmasının yanı sıra Agents of SHIELD’ın dördüncü sezon ilk podu gayet de şık bir hikayeye sahip. Doğa üstü temaları da Doctor Strange öncesi güzel gider.
Doctor Strange (F-Canon)
Marvel Cinematic Universe’in en akıllıca yazılmış finaline sahip olan film Doctor Strange, ilginçtir; Agents of SHIELD’ın iki podu arasında da çok güzel gidiyor. Bir elimiz uhrevi dünyada, bir elimiz teknolojiler diyarında, ortada ise bir büyücü; çünkü burası Marvel ve burada her şey gerçek.
Agens of SHIELD: LMD (D-Canon)
Ve bu pod ile birlikte, Agents of SHIELD’ı da D-Canon seviyesinden uğurluyoruz. Çünkü gerçekten, bu poddaki S04E11 bölümü olmasa, onu bile yapmazdık. X-Canon işleri silip atalım demiyorum, ama izlemenin şart olduğunu iddia etmek giderek güçleşiyor.
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (F-Canon)
LMD’ler aklımızı alıp Framework’ten korkuttuktan sonra galaksinin ta öteki ucuna bir seyahat yapıyor, kendimizi Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket, Groot ve saz arkadaşlarının yaşayan bir gezegenle olan mücadelesine fırlatıyoruz. Infinity War öncesi Guardians ekibini son görüşünüz, tadını çıkartın.
Spider-Man: Homecoming (F-Canon)
Alev almış kuru kafalar, büyücüler, gerçekçi robotlar ve yaşayan gezegenlerden sonra az buçuk soluklanmak isteyenlere Marvel paşalar gibi bir Spider-Man filmi sunuyor. Liseli Spidey hoşlandığa kıza nasıl açılacağını düşünürken terliyor, en yakın arkadaşıyla LEGO yapıyor, mahallesindeki burrito’lara dadanan haydutlarla kapışıyor.
Thor: Ragnarok (F-Canon)
Thor, bu sefer yanına Valkyrie, Hulk ve Loki’den oluşan bir alternatif ekip oluşturarak Ragnarok’u önlemeye çalışıyor. En iyi Thor filmi olduğu konusunda Marvel-severlerin genel bir kanaati var. Infinity War öncesi mutlaka izlenmesi gerekiyor, çünkü hikayesel olarak IW tam Ragnarok’un bittiği yerden koşuya başlayacak.
Agents of SHIELD, 5. Sezon 1-10 (D-Canon)
Hikaye olarak başladığı nokta, tam da Infinity War’a doğru giden yolda inanılmaz bir bağlantı beklentisi yaratıyor. Çünkü bizim ajanların işi artık dünya yüzeyinde değil, basbayağı uzayda falan geçecek. Kree halkını tanıyacağımız bölümler boyunca dünyanın sonu gelmesin diye didinen Fitz ise bu sefer ana elemanımız olacak.
Black Panther (F-Canon)
T’Challa kral olmayı öğrenirken, bir yandan bizler gibi Marvel Cinematic Universe sakinlerinin de gerçek Wakanda ile tanışmasının önü açılıyor. Herkesin üçüncü dünya ülkesi sandığı Wakanda kapılarını açmak üzere. Açtıkları anda da içeriye girecekleri Infinity War’da göreceğiz…
Agents of SHIELD, 5. Sezon 11-22 (D-Canon)
Dizinin 100. bölümü için özel olarak planlanmış ve önceki sezonlara bağlanan birçok detaya adım adım coşaduralım, diğer yandan da HYDRA da hala ücra köşelerde var olmaya devam ediyor. Dünyanın yaklaşan sonu için artık nihai noktadayız; ya herro ya merro işi anlayacağınız üzere. Peki beşinci sezonun son bölümü ile birlikte tüm bir Marvel Cinematic Universe’ü alt üst edecek olan Infinity War’a karşı ne tip bir beklentiye girmeliyiz? İşte zurna da tam burada zurt zırt ediyor.
Avengers: Infinity War (F-Canon)
On senenin emeği ve inşa edildiği inanılmaz yapı olarak Infinity War tüm heybetiyle karşımızda. Bunca yıldır zırt pırt karşımıza çıkan Sonsuzluk Taşları’nın sonunda asıl amacına hizmet etmesi için Thanos’un parmakları arasında birleşmesini izliyoruz. Kayıplar veriliyor, kalpler kırılıyor, tüm hayranların tüyleri diken diken oluyor. Infinity War, bu sinematik evrenin gördüğü en ama en etkili ve başarılı filmi olmayı başarırken akıllarda ise hep şu cümle kalıyor: “Thanos haklıydı.”
Ant-Man and the Wasp (F-Canon)
Şimdi sizin aklınızda bir soru var: Ee, Infinity War olmuştu hani? Zaten oldu da. O malum parmak şıklatmadan sonra kahramanlarımız kadar yüreklerimiz de toza karıştı, üstüne Ant-Man and the Wasp’ın after credits sahneleriyle gördüğümüz üzere buradaki yiğitlerimiz de etkilendi bundan. Ancak anlattığı ve ele aldığı konu açısından kendi çalıp kendi oynuyormuş gibi gözükse de aslında bu fazın en ama en mühim olayı sonlansın diye gerçekten büyük bir sorumluluğu sırtlanıyor filmimiz. Uzay-zaman zımbırtılarına burada fazladan dikkat edin deriz.
Captain Marvel (F-Canon)
Teknik olarak üçüncü faz içerisinde olsa da zaman açısından Iron Man filmlerinden de önce bir konumda olmalı Captain Marvel. Çünkü kronolojik olarak 90’larda geçen hikayesiyle, Captain America’dan sonra dünyanın sahip olduğu bir diğer kahraman konumunda Carol Danvers. Fakat birinci faz içerisinde saymayı tercih etmiyor ve yaklaşmakta olan Endgame öncesi, yeni fazları sırtlanacak olan Captain Marvel’ın güç gösterisi olarak görüyoruz bu filmi. Skrull’lar ve Kree’lerin daha detaylı işlenmesiyle, Marvel Cinematic Universe’ün artan potansiyeline ise heyecanlanmamak elde değil. Basbayağı tüm olaylar uzaya falan taşınıyor yani.
Avengers: Endgame (F-Canon)
Koskoca Marvel külliyatının, gözlerinizin önünden film şeridi gibi geçmesine hazırlanın. Onca sene sevdiğimiz, emek verdiğimiz sinematik evrenin büyük bir devir kapatacağı yerdeyiz artık. Üç saatlik süresiyle uzun gözükse de kimilerine yetersiz gelecek olan Endgame, bildiğimiz her şeye dimdik bir saygı duruşu minvalinde suratımıza fırlatılıyor. Hayranlar olarak beklediğimiz ve beklemediğimiz birçok şey gerçekleşiyor, sonucunda yüreklerimize kazınıyor her bir olay. Fakat gel gelelim soru işaretleriyle de kalıyoruz tabii. Ant-Man and the Wasp’tan gelen uzay-zaman zımbırtılarının beyin mıncıklayan karmaşasında birazcık dudak büzdürse de asla unutmak istemeyeceğimiz sahnelere ev sahipliği yapıyor. Amerika’nın poposu aşkına, eeey Avengers, toplanın gari!
Spider-Man: Far From Home (F-Canon)
Bir deviri kapatan Avengers: Endgame’in, üçüncü fazın sonu olmasını beklerken Spider-Man: Far From Home beklemediğimiz bir köşeden tokadı yapıştırıyor. Çünkü üçüncü fazı tamamlayan film bu olacak. Peki neden Endgame gibi daha mega seviyede bir hikaye varken Spider-Man koyuyor noktayı? Çünkü işin içine “multiverse” giriyor. Yok, dalga falan geçmiyoruz, cidden Marvel Cinematic Universe babalar gibi “multiverse”ü getiriyor artık. Buradan sonra nasıl bir sıralama izleneceği ise henüz belli değil tabii…
4 Comments
selam, liste yeni çıkan marvel dizileriyle güncellenecek mi? özellikle bu yıl yeni yapımlar da çıkıyor black widow gibi onlar da güncellenirse çıktıkça iyi olur.
PHASE 4 ile güncelleme yapın please…
2022 senesine geldik hala guncelleme gelmedi 🙁
Bu yazıya sadece tek bir filmi ekleyip kapatacağız fakat Faz 4 için yeni bir yazımız geliyor 🙂