Uzunca bir süredir Yapmışgeek’leri ihmal ettim. Çünkü kimi yazmayı düşünsem hep Firefly bağlantılıydı ve ben de kendimi tekrar etmekten pek keyif almıyorum. Sanırım yazacak kimseyi bulamayacağım derken, Agents of SHIELD’ın yeni sezonu başladı. Dizinin içerisinde hem güzel, hem sert, hem akıllı ve pek çok geek işinde yer almış bir güzellik “Tutku, beni neden yazmıyorsun?” der gibi gözlerime bakıyordu. O an karar verdim. Yapmışgeeklerin yeni konuğu Adrianne Palicki olacaktı. Buyurun efendim, kendisi en geek işleriyle karşınızda:

 

Smallville

3x22-Covenant-102

Adrianne Palicki’in biz geek camiasına ilk göz kırpışı CW’nin kötü zamanlarına denk gelen bu uyarlamadaki konuk oyunculuğuyla başladı. Diziyi bilmiyorsanız -ne kadar şanslısınız- hemen anlatayım, Superman’in Smallville’de geçen ergenliğini, bir ergen gözüyle, ergenler için anlatan dizimiz kendisinin bir kahraman oluşunu olabilecek en sulu şekilde anlatmaktaydı. Dizi Superman mitosunda yaptığı yıkım dolayısıyla tarafımca hiç hoş karşılanmaz. Dawson’s Creek’in ya da the OC’nin başrolünde Clark Kent’in olduğunu hayal edin, işte öyle bir diziydi. Yine de Adrienne genç ve güzel haliyle bir bölümcük başarısız bir Kara Zor-El/Supergirl adaptasyonunu canlandırmış, görece fena bir iş çıkartmamıştı. Ama Supergirl’ü sonradan diziye katan yöneticiler kendisinin başka bir güzel Laura Vandervoort tarafından canlandırılmasına karar vermişti.

 

Supernatural

Supernatural_5-03-adrianne-palicki-33966431-2000-1333

Kendisinin orijinal,farklı güzelliği Adrianne’i fantastik yapımlar için kusursuz bir seçim haline getiriyor. Bunun farkında olan Supernatural’ın yapımcıları da dizinin başrolündeki kardeşlerden Sam Winchester’ın hayatının en kritik anında yer alan kız arkadaşı Jessica rolünde Adrianne’i kullanmakta tabii ki sakınca görmemişler. Kendisi sonraki bölümlerde de diziye aynı rolle konuk olarak pek çok dramatik olayda yer aldı. Bu arada diziyi bilmeyenlere kısa bir özet geçeyim, iki kardeş babalarının izinden doğaüstü olayları çözmeye ve özellikle bunların kötücül olanlarını yakalama misyonunu edinmiştir. İlk sezonları keyifli sayılır, sonradan kardeşlerden biri diğerini kurtarmak için fedakarlık yapıyor, sonra diğeri de aynı şeyi yapıyor, bu arada olan dünyamıza oluyor rutinine bağladıkları için ben bıraktım. Dizi hala devam ediyor ama ne durumda bilmiyorum.

 

Wonder Woman

05d60d9c0859e4db7be3744a58b422c2

Kimseler bilmez ama 2011 yılında Wonder Woman neredeyse bir televizyon dizisi olmak üzereydi. Başrolünde de güzeller güzeli Adrianne Palicki olacaktı. Ama ne yazık ki, pilot bölümü o kadar başarısızdı ki, kendisine sezon onayı alamadı ve iptal edildi. Önceden Palicki’den güzel bir WW olur diye düşünürdüm ama filmin tasarımcıları kendisini bu role uygun hale getirmemek için o kadar fazla uğraşmışlar ki, herhangi bir cosplayer bundan çok çok daha başarılı bir iş çıkartırdı inanın. Parlak parlak renkler, başarısız bir pantolon tasarımı, saçlar falan da bir acayip derken karizmatik olması gereken kahramanımız sirk karakterine dönmüştü. Palicki yine de güzeldi ama bu role bu tasarımla olmamıştı. -Bu arada dizinin kadrosu da fena değilmiş, şimdi baktım da, Elizabeth Hurley, Pedro Pascal falan. Yazık olmuş-

 

G.I.Joe Retaliation

adrianne-palicki-0

Böylesi güzel ve yetenekli bir kadının yer aldığı her işin ortalamanın altında kalması ilginç doğrusu. İlkinin de çok numarası olamayan bu devam filminde Palicki, Lady Jaye rolüyle karşımıza çıkıyor ve sert kadın rolünde iyi iş çıkartıyordu. Ama tabii ki filmi kurtarmaya yeter miydi? Maalesef hayır. İçinde popüler pek çok isim olmasına rağmen ilk filmden bile kötü bir iş çıkartıp markanın askıya alınmasına sebep olmuştu yapımcılar. Yeter çocukluğumu yıkıp yerden yere vurduğunuz Hollywood yetkilileri. Bırakın bazı şeyler güzel anılarda kalsın ya da illa el atacaksanız da güzel bir şeyler yapın ne olur, para için şu güzelim markaları yere vurmayın lütfen.

 

Agents of S.H.I.E.L.D

ap

Bunca başarısız işten sonra en sonunda güzel bir yere kapağı atmayı başardı Palicki. Hem yıllardır deneyim kazandığı sert kadın karakterini başarıyla canlandırmasıyla, hem de bir şekilde içinde yer almak için can attığı belli olan geek camiasının saygıyla baktığı bir role kavuşmasıyla onun için en doğru yer burası gibi görünüyor. AoS kadrosuna ikinci sezonla katılmış olsa da, sanki en baştan beri mevcutmuşçasına alıştık kendisine. Samimiyetle umuyorum ki, Mockingbird’ün rolü bu dizi ya da söylentileri devam eden spin-off ile sınırlı kalmaz, kendisini MCU içerisinde de görme şansı yakalayabiliriz. -Bu arada keşke May yerine bu karakterle başlasalarmış diye düşünmeden edemiyorum diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşler miyim acaba?-

 

Diğer işleri

Kendisi pek çok dizide irili ufaklı rol almış, Smallville’den spin-off olması planlanan ama iptal edilen bir Aquaman dizisinde rol almak için seçilmiş, Robot Chicken gibi bir başka geek işinde seslendirmeler yapmış, Legion ve John Wick gibi ilgi çekicifilmlerde rol almış, College Humor gibi bir başka geek ekibinin ilk filminde yer almış bir zat-ı muhterem olan Adrianne Palicki’nin öz geçmişi çok parlak üst düzey filmle dolu olmasa da, kendisini hem televizyonda hem de sinemada görmekten çok mutlu olduğumuzu belirtelim!

 

Siz de burada yer almasını istediğiniz Geek ünlülerini şu başlıkta paylaşıp bana farklı fikirler sağlayabilir, sitemizin içeriğine de aktif katkıda bulunabilirsiniz. Hadi pamuk parmaklar klavyeye.

Author

A Man Who Walks Alone... @tutkutuzlu

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.