Mad Max: Fury Road’un kusursuz bir şey olduğunu daha kaç kere, daha kaç farklı kelimeyle anlatabiliriz bilmiyorum. George Miller’ın dehasına daha kaç defa övgü düzebileceğimiz kestiremiyorum. Sadece özünde A noktasından B noktasına gitmek, sonra da B noktasından A noktasına geri dönmek olarak özetlenebilecek bir senaryoya sahipken, nasıl 188 sayfalık metinlerden daha çok şey anlatabildiğini de nasıl açıklarım göremiyorum.

Şüphesiz bu minimal konunun üzerine çıkıp, Fury Road’un bizi etkilemesinin en önemli sebeplerinden biri de görsel lisanıydı. George Miller, CGI’ın ahlaksızlıklarını almayıp, iyi yanlarını almıştı. Avustralyalı yönetmen baya koca koca kamyonlar yapıp memleketinin çöllerinde çarpıştırmış, bilgisayar bazlı görselleri ise büyük kum fırtınaları gibi arka plan giydirmelerinde ve Furiosa‘nın kolu gibi minnak detaylarda sınırlı tutmuştu.

Mad-Max-Fury-Road1

Bir de yani, muhteşem renkleri vardı filmin. Gözümüzün rast gelme şansına eriştiği en harika gözüken filmlerden biriydi. Turuncuyla mavinin dengesi, kuraklığın çarpıcı görselliği, koca kum fırtınaları, alevler, paslı arabalar… Bunların hepsinin yarattığı sakin cümbüş Fury Road’a can katıyordu. Bu yüzden, George Miller bir ara “bence filmin en iyi versiyonu siyah beyaz ama, hiç göremeyeceksiniz, kötü oldu” deyince dev şaşırdık. Mümkün gelmiyordu, ancak üstadın da bir bildiği vardı muhtemelen.

Fury Road’un DVD’sine saklandığı söylenen bu siyah beyaz versiyon, bir ara hesapta sinemaların bazılarında da gösterilecekti; ama ikisi için de sonuç hüsran oldu. Biz de Miller’ın esas vizyonuna tanık olmak isteyenler için mutsuzduk baya. Bugüne kadar. Indiewire’ın dikkatini çeken bir Amazon Almanya ürün sayfası, Mad Max’in bu yıl sonlarında çıkması beklenen özel bir boxset’ine yer veriyor. Bu boxset’te dört saatlik yeni bonus özellikler içeriyor; yorumlar, kamera arkası görüntüler falan. Aynı zamanda da Miller’ın siyah beyaz versiyonu da içinde olacak. Biz kendi payımıza izlemek için sabırsızlanıyoruz. Tarih belli oldu mu, buradan haber veririz sizlere. İzleyip bir daha övmek de boynumuzun borcu!

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.