Bilmem, ne kadarınız buna katılır, ne kadarınız aksini iddia eder, emin değilim; fakat şöyle bir gerçek var ki Disney’in projeleri küçümsenemeyecek kadar büyük ve önemli bir kitleye hitap ediyor. Özellikle bu projelerin geçmiş yıllarda ortaya çıkanları, çoğunlukla 90’lar nesli diye hitap edilen bir kitlenin zamanında seyirciyle buluşanları, daha fazla bir değerli, kıymetli şu sıralar. Hangimiz 101 Dalmaçyalı’yı, Fantasia’yı, Aladdin’i, Aslan Kral’ı, Pocahontas’ı, Tarzan’ı, Herkül’ü ve daha fazlasını severek izlemedi ki?

İster o zamanlarda çocuk olsun, ister şu yakın zamanlarda, çoğu Disney severin bu filmleri ve daha birçoğunu gönülden gelen saf bir duyguyla izlediğine neredeyse eminim bile diyebilirim. Çünkü bu çok farklı ve tadılması gereken bir şey bence. Kimine göre nostaljik çocukluk anılarını canlandıran yegane yapımlar, kimine göre de hayatına renk katan projelerin başını çekiyor. Herkesin elbette kendine göre bir açıklaması var bu tür şeyler için ama asıl önemli olan bizim birazdan vereceğimiz, iki farklı animasyon filminin şimdilerde canlı filminin çekileceği haberine nasıl tepki vereceğiniz sanırım. Hazır mısınız Disney severler?

Eli Maşalı Prenses Mulan’ın Canlı Filmi Geliyor!

mulan-disney-live-action-movie-remake

Neredeyse yirmi yıla yakın bir süre sonra, Mulan’ın meşhur Disney animasyon filmine canlı bir film projesi müjdesi çok şahane bir gelişme sahiden de! Sony’nin üstlendiği bu canlı filmde, yapım kadrosunda eski Sony yöneticilerinden Doug Belgrad da yer alacak. Variety’nin söylediklerine göre gelecek olan bu canlı filmin Çin’de ve Çinli bir ekiple çekilme ihtimali bir hayli yüksek -e haliyle tabii. Variety sitesinin beyanında yalnızca bu yer almıyor elbette; ayrıyetten site, bu film için “yeniden yapım” gibi bir değerlendirme yapsa da, projenin ille de Disney animasyon filminin yeniden çekilen bir hali olmasına gerek olmadığı açıkça ortada. Yeni bir hikayeyle karşımıza beklenmedik bir şekilde de çıkabilir bizim Mulan prenses. Şimdilik bunun için beklemekten başka çaremiz yok ne yazık ki.

 

E Küçük Deniz Kızı’nın Neyi Eksik? Onun Da Canlı Filmi Yolda!

ABC_little_mermaid_jef_160406_16x9_992

Ariel’in yirmi seneden uzun süredir var olan animasyon filmine de canlı bir film projesi için düğmeye basıldığının müjdesi verildi. Yalnız şurada önemli bir ayrıntıyı not düşelim, bu Küçük Deniz Kızı filmi, Chloë Grace Moretz’in oynayacağı deniz kızı filmiyle karıştırılmamalı. Zira Moretz’in filmi her ne kadar ismen Küçük Deniz Kızı olsa da, konu olarak bizim Disney prenseslerinden Ariel’in hikayesini anlatmayacak. Hatta öyle ki o filmde, Ariel’in hikayesine çok benzeyen bir başka deniz kızı hikayesi olacağından bahsediliyor, yani isim ve klişeler benzeyecek olabilir ama kesinlikle Ariel olmayacağını söylüyorlar. Zaten bu konuda yapım şirketleri bile farklı, Moretz’in filmi Universal Studios tarafından üstleniliyor.

Eğer ortadaki Küçük Deniz Kızı isim benzerliğinden çıkan küçük karmaşaya bir netlik kazandırdıysak, Ariel’in canlı filmi için neler olacağına dair bilgilere devam edelim. 1989’da sinemalara gelen animasyon filminde kullanılan müziklerden seçmece yapılacağı düşünülse de, yeni projede elbette yeni şarkıların da olacağı söyleniyor. Lin-Manuel Miranda’nın ise filmin hikayesini yazmak yerine, projeye yapımcı olarak katılacağı da yer alan bilgiler arasında.

İki animasyon filmi için de henüz bilgilerin bu kadarla kısıtlı kalması yeterince sevindirici olmasa da, en azından böyle projelerin yolda olduğunu biliyor olmak gerçekten heyecan verici bir haber! Peki siz, Mulan ve Ariel için gelecek canlı film yapımları hakkında neler düşünüyorsunuz sevgili Disney geekleri? Sizin aklınızda kadro için uygun gördüğünüz kimler var mesela? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Author

Geveze, aşırı heyecanlı, domates surat. Ailenizin mülayim, cep tipi ponçiği. Profesyonel inek. Özel gücü ise role play yazmak. @poncikbruiser

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.