Bir Karargah Üyesinin Turnuva Gününden Kesitler!
07:30 – Kalkış
08:30 – Beşiktaş’a varış.
08:35 – Kahvaltıcılar sokağında diğer hobi sevdalılarıyla buluşma. 10 TL’ye yumurtalı, bal kaymaklı mükellef kahvaltıyla güne zinde bir başlangıç. Ağıza istiflenen ekmekler arasında potansiyel düşmanların listesini öğrenmek için yekten atılan laflar… “Lordun gene 3+ ward save aldı, değil mi” adlı mini saha anketi.
09:30 – Kulübe giriş. Harala gürele içersinde turnuvanın gerçekleşeceği üst kata çıkarken acaba yeni bir ürün gelmiş midir ümidiyle raflara atılan kaçamak bakışlar, kredi kartında kalan limitin hesaplanışı…
10:00 – Elde mezura, ömrü boyunca santimden ötesini tanımamış adamların inch hesabıyla masadaki “terrainleri” (binalar, ormanlar vs.) eldeki plana göre yerleştirme çabaları.
10:10 – Dolaptan orduları çıkarırken kolu bacağı kopmuş modelini toparlamak için Patex (hobicinin karagün dostu, namusu) arayan zavallıya “ekmek çarpsın kalmadı, dün hepsini bitirdik” diyerek son tokadı vurma.
10:15 – Kinder süpriz yumurtalar vasıtasıyla rakip eşleşmeleri. Kazık rakiple eşleşenlere bakıp, haline şükretme. Kazık sana çıkmışsa, sana bakıp pis pis sırıtanlara el kol…
10:29 – Masada hakemin “son 1 dakika” uyarıları eşliğinde ordu kurulumunun alelacele tamamlanması.
10:30 – 19:30 – Kan, ter ve göz yaşı
…
5 senelik bir maziden sonra “Karargah nedir?” sorusunun benim açımdan onlarca yanıtı var:
- Karargah, günlük hayatın koşturmacasında bir vahadır.
- Karargah, kişinin kendine yakışan orduyu boyamasıdır.
- Karargah, strateji ve taktik kavramlarını babasının malıymış gibi kullanan insan kaynaklarına geciken cevaptır.
- Karargah, haftasonu eşten yenen zılgıt, dibine dayanılan kredi kartı limitidir.
- Karargah, e-posta çağında yıllar önce unutulan postacıyı bekleme heyecanıdır.
- Karargah, 30 küsür yaşından sonra edinilen en iyi arkadaşlardır.
Daha fazla duygusallaşmadan işin teknik yanına geçelim.
Beşiktaş’ta Pegasus Oyun Mağazası’nın ikinci katında ikame eden Karargah Hobi Kulübü‘nün yoğun bir gününde aynı anda karşılaşabileceğiniz oyunların belli başlıları şunlar:
Flames of War
Yeni Zelanda menşeili Battlefront Miniatures firmasının 2. Dünya Savaşı, İsrail-Arap Savaşları ve Vietnam olmak üzere üç ayrı dönemi konu alan tarihsel savaş oyunu. Minyatürlerin büyüklüğü 15 milimetredir (1/100)
Infinity
Corvus Belli firmasının Bilim kurgu temalı savaş oyunu. Az sayıda modelle, İngilizce’de “skirmish” olarak tabir edilen küçük çaplı çatışmalar canlandırılıyor. Minyatürlerin büyüklüğü 28mm’dir (1/58)
Malifaux
Wyrd Miniatures’in geliştirdiği; gotik, steampunk ve korku öğelerinin bir araya geldiği kurgusal bir dünyada, gene az sayıda modelle temsil edilen çeşitli fraksiyonlar biribiriyle “ruh taşlarını” kontrol için mücadele ediyor. Minyatürlerin büyüklüğü 28mm’dir (1/58)
Warhammer Fantasy Battles
Masaüstü savaş oyunu konusunda en meşhur firmalardan biri olan İngiltere menşeili Games Workshop’ın fantastik temalı oyunu. Kimi zaman masada yüzlerce model bulunabiliyor. Elf, cüce ve Ork gibi fantazi türünün artık klasikleşmiş ırklarına ev sahipliği yapan bu oyun Karargah oyuncuları arasında hayli popülerdir. Modelleri detay ve estetik konusunda standardın üzerindedir. Oynamasanız boyayıp, koleksiyonunuza katabilirsiniz. Boyutları 28 mm’dir (1/58)
Warhammer 40k
Onu tanıyorsunuz, onu seviyorsunuz! WHFB’nin bilim kurgu temalı kardeşi.
Star Wars X-Wing
Fantasy Flight Games firmasının, Star Wars evrenindeki “dogfight”ları masa üstüne taşıdığı oyunu.
Warhammer ve Flames of War meydan savaşlarını temsil ettiği için listedeki diğer oyunlara kıyasla daha fazla model, dolayısıyla da daha fazla harcama gerektiriyor. Genelde oyunun büyüklüğü, ordunuza harcadığınız puanlar üzerinden hesaplanıyor. Bu sayı alacağınız kahraman, silahlar, özellikler ve ünitelere bağlı olarak artıyor. Infinity, Malifaux ve Star Wars ise küçük çatışmaları temsil ettiği için model sayısı açısından az, öz ve hesaplıdır.
Canınız kan, ter, gözyaşı ve zafer pastasından altın bir dilim çekiyorsa, hepinizi Karargah’a bekliyoruz!