DnD Next`in playtestini takip edenlerin hatırlayacağı gibi eski test materyallerinde sorcerer 1-5 levellar arası bulunuyordu. Daha sonraki sürümlerde, level sınırı yirmiye çıkartıldığında sorcerer (ve warlock) playtestten çıkarılmıştı. Şahsen, playtestteki sorcerer`i eski editionlara göre en başarılı DnD Next sınıflarından biri olarak bulmuştum. O sırada sunulan draconic sorcerer modeli, zırh yetenekleri, doğal dayanıklılık, breath weapon (ateş, buz vs üfleme) gibi özellikleri ile sıradan bir büyücüden epey farklıydı. Bir noktada 3.5 edition`da sonrdan çıkan Dragon Shaman ile de benzerlikler gösteriyordu.

Wizards of the Coast`ten Rodney Thompson, son makalesinde sorcerer ile ilgili bazı sorulara cevap verdi. Özellikle bir dönemde, mage`in subclass`ı olarak çıkacağı söylenen sorcerer`in net olmasa da ayrı sınıf olacağı söylendi denilebilir. Zira “druid, cleric ve wizard gibi birincil büyü kullanıcısı” olacağını belirtildi. Bu da hızlı ilerleyen büyü kazanımına sahip olacağı anlamına geliyor. Ayrıca kendine özgü sınıf olacağına dair bir diğer söylem de “draconic ve wild magic gibi farklı hikayelere sahip subclassları” olacağı yönündeydi.

Wizardlardan bir diğer farkları da alışagelindiği üzere çalışarak ezberlenmiş formüllerden çok içselleştirilmiş bir büyü yatkınlığı olacak. Bu yatkınlık, oyunculara (ismi ve şekli çok net olmasa da) sorcery point olarak sunulacak. Bunlarla, tıpkı fighter/rogue gibi sınıfların expertise pointleri gibi farklı etkiler yaratılacak. Bunlar da çoğu eski oyuncunun bildiği türde meta-magic etkiler ortaya çıkaracaklar. Yani büyülerin hasarlarının maksimuma çıkarılması, mesafesinin artması yada büyülerin daha hızlı yapılması (action yerine swift olarak) gibi esnek kullanışlara sahip olacak.

Bunun sonucunda gerek hikayesel gerekse büyülerin sunumu olarak, sorcerer büyünün en saf halini kullanan bir karakter haline gelecek. Büyülerin ortaya çıkış şekillerinde de farklılıklar olabileceği gelen haberler arasında.

Author

Bık bık bık bık, bık bık : Bık - bık bık bık? Bık - bık bık... Bık - BIK!!! Bık - Bık, bık, bık, bık bık...

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.