Sitemizin konusu gereği pek çok ilginç haber veriyoruz ancak bu haber, insanlığın geleceği hakkında en yakın ve belki de en önemli haberlerden birisi.

2014 Dünya Kupası’nın Brazilya’daki açılışında ilk vuruş emekli bir efsaneye değil, bilimin bir mucizesine ait olacak. Hayır, koskoca telefon operatörleri gibi simcard’ları mucize sanmıyoruz. Walk Again Project’in çalışmalarının sonunda belden aşağısı felçli bir genç, vücudunu saran bir mekanik dış iskelet ile kalkacak ve ilk vuruşu yapacak.

Proje için şimdiden gönüllü bir grup ile çalışılmaya başlandı ancak projenin sorumlu mühendisi Gordon Cheng, çok işleri olduğunu söylüyor. “Robotun ayakta durması ya da ilerleyebilmesi mesele değil. Bastığı yerin yumuşaklığını, ayağının topa değdiği noktayı, geri tepmeyi de kullanıcıya iletmeli ki gerçek bir yürüyüş hissi sağlanabilsin” diyor bu mucizeler yaratan güzel ekibin başındaki adam.

Hem belden aşağısı felçli hastalara acil şifalar diliyoruz, hem de ister istemez aklımıza Venerable Dreadnought’lar geliyor, ürperiyoruz…

 

ku-xlarge

 

 

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.