Bilmiyorum hiç fark etmiş miydiniz, Disney’nin resmen çetelesini tuttuğu bir “Villain” listesi varmış! Gerçekten! Wikipedia’da şu linkte bulunabilen bir liste. Aynı Disney’nin prenseslerine yaptığı gibi yeni filmlerle genişleyen, lisanslı ürünler söz konusu olduğunda başvurulan, resmi bir liste bu.
Bugün onu keşfedince baya hulyalara dalarken bulduk kendimizi. Ne kadar çok nefret etmişiz bu karakterlerden küçükken ve daha da önemlisi bu karakterlerden nefret etmeyi ne kadar da çok sevmişiz! O yüzden madem bunun varlığına uyandık, o zaman listesini yapıp şapkayı çıkartalım dedik. Buyurun efendim, çocukluk kabuslarımıza hükmeden unutulmaz disney kötüleri!
10. Captain Hook (Peter Pan)
Neden unutmadık: Çünkü Kaptan Hook, muhtemelen kötü karakterler tarihinin en karizmatik görüntülerinden birine sahip. Gerçekten, bir düşünün. Adamın elinin olması gereken yerde bir kanca var, daha ne yaparak havalılık seviyesini üste çıkartabilirsiniz?
Kötücüllük seviyesi: Düşük. Kaptan Hook yine görece sempatik kötülerden biriydi, genel olarak etrafında çocuksu bir hava olduğundan yaptığı kötülükleri aşırı ciddiye almak mümkün olmuyordu.
9. Hades (Herkül)
Neden unutmadık: Kaptan Hook ile beraber kötü karakterler tarihinin en karizmatik görüntüleri listesine Hades’i de koyuverin. Kafasından alevler çıkan bu kötü adamın bir diğer artısı da Yunan mitolojisinden çıkma oluşuydu.
Kötücüllük seviyesi: Orta. Gerçek Hades baya, baya bir kötü evet.. Ama Disney’nin Hades’inin en büyük günahı pek çok Disney kötüsü gibi kıskançlıktı.
8. Gaston (Güzel ve Çirkin)
Neden unutmadık: Gaston bir dekonstrüksiyon. Canavarın esas kızı kaptığı bir filmde, kötü adamın beyaz atlı prens olması harika bir dokunuştu. Gaston’dan böylesine nefret etmemizin bir sebebi de hepimizin hayatında bir veya daha fazla Gaston tanıyor olmamızdı şüphesiz.
Kötücüllük seviyesi: Düşük. Aslında kendisine sorsanız yaptığı yanlış bir şey yok, köye musallat olmuş canavarı avlıyor. Onu kötü yapan şey, yüzeyselliği ve yargılayıcı tutumu.
7. Lady Tremaine (Külkedisi)
Neden unutmadık: Kendisi “kötücül üvey anne” arketipinin şahı da ondan. Sindirella’nın nemrut, kaba ve aşağılayıcı üvey annesi Tremaine, ebeveynleri boşanan her çocuğun kabusuydu.
Kötücüllük seviyesi: Orta. Öyle dünyaları falan yakıp yıkıyor değil, sadece Sindirella’yı sevmiyor ve kendi iğrenç çocuklarını kayırıyor. Ama Hades gibi örneklerin aksine gerçekçi olduğundan, bu insana daha bir koyuyor.
6. Jafar (Alaaddin)
Neden unutmadık: Bizim buralara yakın bir masalda, bizim buralara yakın bir konseptte kötü olması büyük bir faktör muhtemelen. Çocukken anneannelerinizden masal dinlediyseniz, kötü kalpi vezir karakterine aşina bir şekilde izlemiştiniz Jafar’ın yediği naneleri.
Kötücüllük seviyesi: Orta. Dedim ya, Jafar Orta Doğu masallarındaki tipik komplocu vezirlerden bir tanesi. Onların kötücüllük seviyesinden ne bir eksiği var ne de fazlası.
5 Comments
Cruella de Vil beni yıpratmıştı. İnsana kötülük yapanı geçtim, bebeğe? Geçtim say, hayvana? Asla.
Scar yatacak yerin yok Scar!
SCAR’A KAHKAHA ATTIM 😀 KLFKMGF
Scar’ı görünce bi bedduada benden geldi
Malefiz partiye davet edilmedi diye değil sevdiği adam taht için onu kullanıp kanatlarını kesiyor birde prensesle evlenip üstüne birde çocuk yapıyor ve Malefiz Disney tarihinin en büyük kötüsü olrak geçmektedir 😉