Kral Bronner’ın ölümünden sonra tahtı ele geçiren Fahrul‘u durdurmak için Kraliçe Rosomon, halkını bu tehlikeli savaşa sürüklenmesi için cesaretlendiriyor. Co-op seçeneği ile 1-3 kişiye kadar oynanabilen bu oyun, masa oyunlarını ve FRP zevkini bilgisayarın başında da yaşayabilmenize olanak sağlıyor. 19 Nisan 2018 yılında Steam oyuncuları ile buluşmuş olan For the King için ufak bir rehber hazırlayıp, süzgeçten geçirmeye koyulalım.

Temiz Bir Başlangıç

Önce oynanış süresine ve oyun içi unsurlara değinelim. Hikâyeyi tek seferde bitirirseniz 7-8 saatinizi vermeniz gerekiyor ki bu oyunu ilk oynayışta bitirebilmek gerçekten zor. Bunun en önemli nedeni ise oyuna başladığınız zaman oyunu bitirmeniz için güçsüz sayılabilecek tierde 4 adet karakter seçme hakkı sunuluyor olması. (Güçlü karakterleri nasıl açacağınızı da anlatacağım.) Güçlü karakterlere sahip olsanız bile oyunu kavramanız ve düşman npclere karşı nasıl hazırlanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunun için de ikinci bir deneyim şart. O yüzden eğer ki oyundan sıkılırsanız veya “Bu oyunu bitiremeyeceğiz herhalde, salalım gitsin“, derseniz hata yaparsınız. (Bizim kolsuzluğumuzdan mıdır bilemem ama tam 4. deneyişimizde bitirebildik ve tam 25 saatimizi aldı.) İşte tam da bu yüzden bu rehber niteliğindeki yazıyı dikkate almanızı öneririm.

Unutmayın ki eğer ölürseniz yeni bir kayıt başlattığınızda harita başlı başına değişiyor. Bu yüzden de kolayca sıkılmazsınız. Eğer fazla zorlanıyorsanız, başlangıçta verilen ”Life Pool” sayısını yükseltebilirsiniz.

Life Pool: Dirilme hakkınız. Oyun içinde de çeşitli Generatorlar’dan ”+1 Life Pool” elde etme şansınız oluyor. Etraftan lootladığınız “Herb“leri veya çeşitli bitkileri ise her zaman canınızı yükseltebilmek için hazır halde bulundurmanızda fayda var.

Ayrıca Ana Hikâye bitti diye de üzülmeyin, oyunda ”Challenge” olarak adlandırabileceğimiz çeşitli koşutlar konulmuş haritalar da mevcut. Bu challenge maplerinin her birinde ise sizleri farklı bir bölüm sonu canavarı bekliyor. Bunlarla birlikte totalde epey bir oynama süreniz olacak!

Öğrenelim: Challengelar

Frost Adventure: Kendi stratejilerinizle ve istediğiniz komboyu oluşturarak geçebileceğiniz bir challenge. Oyun içinde elde ettiğiniz Book of Lore adetleri ile Lore Store’dan soğuğa dayanıklı itemların kilidini açarak bu challenge‘ı biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.

Into the Deep: Oyunun asıl hikâyesinden çok bir farkı olmayan, sadece size özgür keşif imkânı sunan, denizlerin derinliklerini keşfettiğiniz bir challenge.

Dungeon Crawl: Serbest haritasıyla, 5 ölümcül zindanın derinliklerindeki Kaos Jeneratörlerini bulup yok etmek için Fahrul’un derinliklerini keşfetmenize olanak sağlıyor. Yaklaşık 6-6.5 saatlik oynanışı olan bir challenge.

Hildebrant’s Cellar: Hildebrant’ın mahzeninin derinliklerine inerek çeşitli başarımları ve oldukça havalı görünümleri olan Lore Store eşyalarını açabilirsiniz. Girdiğiniz mahzenlerde bulacağınız ganimet sandıklarını lootlayarak oynanışınızı kolaylaştırabilirsiniz. En zor ve en eğlenceli bulduğum challengelardan birisi olduğunu söyleyebilirim.

Gold Rush: Diğer challengelarda da olduğu gibi yine local oynanabilen bu modda, Midnight Woods’a ve onun perili mahzenlerine meydan okuyorsunuz. Altın avının kazananını özel bir Lore Store eşyası bekliyor.

Karar Veremiyorum!

Gelelim ”sınırlı karakter” konusuna.

Oyunda; şifacısından sazcısına, avcısından oduncusuna 11 adet karakter bulunmakta. Her karakterin silahı, can barı, zekâ seviyesi vb. değerleri ve eşyaları, bununla birlikte özel yetenekleri de değişiyor. Her karakterin özel yeteneği var. Misal ”sazcı” diye hitap ettiğim ”Minstrel” karakterinin silahı ”Lute” yani, ut ve notalar ile saldırıyor. Karakterinden gelen bir özellik de düşmanların dikkatini dağıtıp saldırı yapmalarını engellemek. Bilmeniz gereken, oyunda yol katedebilmek için önemli olan karakterlerden birkaçını, başlangıç noktasındaki oyunculara yardımcı olabilmesi için sıralayalım ve bu karakterler hakkında bilgilendirelim.

Astronomer

“Gökbilimci, göklerin ötesinde var olan gücü çok iyi biliyor ve içindeki herkesi korumak için onun karanlık enerjisini kullanmayı başarabildi.”

Astronomer: Black hole ve Support range isimli iki pasif skile sahip olan bir karakter. Taşıdığı “Astrolabe” armoru, aynı adı taşıyan gerçek bir astronomik alete dayanmaktadır. Tarihsel olarak, yükseklik açılarını ölçmek, gök cisimlerini tanımlamak ve bilinmeyen cisimlerin konumunu bilinen cisimlerle üçgenlemek gibi seyir hesaplamaları yapmak için kullanılırdı. Bu karakteri açmak isterseniz “Lost Civilization Adventure PackDLC‘sini satın almalısınız.

Blacksmith

“Savaş deneyiminin az olmasına rağmen, Demirci, zırhları çok iyi bilir.”

Blacksmith: Blackshmith’in en önemli özelliği, zırhı ile düşman ataklarını absorbe edebilmesidir.

Bu, destek karakterlerine gerektiğinde güçlendirme veya iyileştirme zamanı verir. Takımda koruyucu görevini üstlenebilecek bir classtır. Blacksmith’s Hammer ve Iron Shield ile oyuna başlarsınız. Blacksmith, başlangıçta erişebileceğiniz kilidi açık karakterlerden bir tanesidir.

Busker

“Zorlu Busker, adil bir dövüşte yakalanırsa zayıf olarak kabul edilebilir.”

Busker: Düşmanlarına notalar ile saldıran ve Broken Lute kullanan bu “sazcı” karakter, dövüşlerde güçsüz olduğu için support karakter olarak kullanılabilir. Rakiplerini oyalayıp takım arkadaşlarına zaman kazandırarak dövüşür. “Elite Flee” özelliği ile eğer takımda kalan son kişiyse, o dövüşten kaçabilir. Lore Store’a 12 Lore ödeme karşılığında bu karakteri açabilirsiniz.

The Gladiator

“Gladyatör, yıllar boyunca zafer peşinde koşarak ve Fahrul’un ölümcül arenalarında hayatta kalarak, her şeyden önce saldırının en iyi savunma olduğunu öğrenmişti.”

Gladiator: Gladyatör, yüksek hız özelliği ile savaşta insiyatif alabilir. Gladtayör, güç üzerine inşa edilmiştir. Silah konusunda oldukça esnek olabilir. Hem saldırı hem de savunma ekipmanlarını kullanabilirsiniz. Çift silah kullanmak isteyenler için de uygun bir classtır. Bu karakteri açmak isterseniz “Lost Civilization Adventure PackDLC‘sini satın almalısınız.

The Herbalist

“Doğanın yollarında bilge olan Bitki Uzmanı, iyileştirici öğeleri son derece etkili bir şekilde kullanabilir. Seyahat ederken her zaman yararlı ot ve bitkilere dikkat eder.”

Herbalist: Gather Herbs pasif yeteneği ve Party Heal yeteneği ile başlayacağınız Herbalist karakterinin ekipmanı bir baston. Baştan sona şifacı kategorisinde olan bu karakter, oyuna yeni başlamış veya support karakter seven oyuncular için ideal bir başlangıç olarak sayılıyor. Lore Store’a 15 Lore ödeme karşılığında bu karakteri açabilirsiniz.

The Hunter

“Avcı hızlı, hassas ve dikkatlidir. Karada veya yeraltında seyahat ederken tehlikeden kaçınma becerisine sahip Avcı, savaşta ölümcül bir saldırı yeteneğine sahiptir.”

Hunter: Range karakteri aşıkları için başlangıçta alınabilecek ideal class. Güçlü olmasına rağmen, düşük dayanıklılığı yüzünden mutlaka saldırılarda destek almalıdır. Busker ve Minstrel ile aynı derecede sneak özelliklerine sahip bir suikastçidir. tuzak kurmanız ve savaş stratejisi oluşturmanız için ideal bir karakter. Hunter, başlangıçta erişebileceğiniz kilidi açık karakterlerden bir tanesidir.

The Minstrel

“Minstrel aslen müzik icrası konusunda eğitim almıştır. Çaldığı şarkılar, yoldaşlara savaşta mükemmellik için çaba göstermeleri için ilham niteliğindedir.”

Minstrel: Encourage ve Inspire pasif skillerine sahip bir support karakterdir. Dövüşlerdeki asıl konumu, savaşçıları notalar çalarak güçlendirmek ve onlara ilham vermektir. Simple Lute ile oyuna başlarsınız. Eğlenceli bir support karakteridir. Minstrel, başlangıçta erişebileceğiniz kilidi açık karakterlerden bir tanesidir.

The Scholar

“Diğer kahramanlar silahlarını doğrulturken, Scholar’ın burnu kitaplarına gömülmüştür. Kesintisiz çalışıyor oluşu onun zihnini keskin kılar.”

Scholar: Düşmanlarına edindiği bilgiler ve büyüler aracılığıyla saldıran Scholar’ı seçtiğiniz zaman, oyuna Scholar’s Book ile başlarsınız.

Pasif özelliği Refocus olan bu karakteri başlangıçta seçmek isterseniz, biraz zorlanabilirsiniz. Scholar, başlangıçta erişebileceğiniz kilidi açık karakterlerden bir tanesidir.

Lore Store ve Karakter Açma

Bahsettiğim karakter açma muhabbeti de oyunda herhangi bir karşılaşma sonunda kazanabileceğiniz ”Book of Lore” kitaplarının adeti ile yapılıyor. Oyun içerisindeki ”Lore Store”dan (Bu markete ana menü’den ulaşabiliyorsunuz.) harcama yaparak size uyan 7 yeni karakteri açabilirsiniz! Ayrıca Lore Store’dan alabilecekleriniz bununla da sınırlı değil. Oyunda düşürdükleriniz dışında Yeni Eşyalar ve Kıyafetler açabiliyor olmanızın yanı sıra; Bonus Geliştirmeler (Bir taşı ele geçirdiğinizde takım içinde elde edilen XP dağılımı, ele geçirme eyleminden sonra verilen XP’de artış vs.) ve Harita Geliştirmeleri (Gece marketleri, Karnavallar vs.) de mevcut.

Bence…

Oyundaki serverlar hakkında birkaç bir şey belirtmek istiyorum. Serverlar genellikle özel oluyor. Eğer tek iseniz bu oyuna hiç dalaşmayın. En az üç kişi değilseniz pek de keyif alamazsınız. (Oyun en fazla üç kişi ile oynanıyor.) Son olarak oyunun çivisi çıkmadan bitirmenizi sağlayacak bir ipucu vermek istiyorum; Kesinlikle takım oyunu yapmalısınız. Birlikte hareket edip eşyalarınızı paylaşmalısınız, yok öyle cimrilik falan. İçinizden biri de Şifacı olmalı yoksa çok işiniz var.

Ben oynarken çok eğlendim. Detaylı yazılmış Türkçe incelemelere rastlamayınca da kararsız kalanlar ve duymamış olanlara tanıtmak için fazlaca detaya girmeden bir inceleme yazmak istedim. Bu tür oyunları seviyorsanız kesinlikle bu maceraya atılmalısınız. İyi oyunlar!

Author

İlgi alanlarına vakit ayırmayı ve hobileriyle uğraşırken kafa dinlemeyi seven kendi halinde bir insan. “Now your sanity and mine can die together!”

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.