Bu yılın mayıs ayında çıkması planlanan fakat fazlasıyla olumsuz geri dönüşler aldığı ilk oynanış videosundan sonra, yıl sonuna ertelenebileceği söylenen Suicide Squad: Kill The Justice League oyunundan resmi çıkış tarihine sadece üç hafta kalmışken erteleme haberi geldi.

Oyunun yeni çıkış tarihi ise 2 Şubat 2024.

Suicide Squad: Kill The Justice League bu sene en çok beklediğim oyunlardandı. Hakkında çıkan bütün “Servis oyunu olacak” söylentilere rağmen yine de Rocksteady Studios tarafından kötü bir oyun gelmeyeceğine inanıyordum. Tabii daha önce de bahsetme fırsatı bulduğum gibi gördüğümüz oynanış videosu ile bu inancım tuzla buz oldu resmen! O zamanlar güvenilir oyun habercisi Jason Schreier tarafından bu ertelemenin yıl sonuna olduğu bilgisi gelmişti fakat görünen o ki oyunun yayıncısı Warner Bros. Games bunu da yeterli bulmamış.

Tabii oyunun bu kadar kısa bir sürede hiçbir büyük değişim geçiremeyeceğini tekrar hatırlatmakta fayda var, boşuna ümitlenmeyelim yani. Sadece cilalama için daha fazla süreleri olacakmış. Ayrıca Jason Schreier firmanın eylül ayında gelecek olan Spider-Man 2 oyunundan da olabildiğince uzakta olmak isteyebileceği yorumunu yapmış ki hiç de mantıksız değil.

suicide squad kill the justice league
Oynanış videosunu tam olarak bu ifadeyle izlemiştim.

En çok üzüldüğüm şey ise harcanan hikâye olacak. Yayınlanan onca videoda hep ilgi çekici olmayı başaran hikâye, şu dangalak şirket yöneticilerinin Rocksteady Studios’a dayattığı online odak yüzünden arada kaynayacak gibi hissediyorum. Mesela yakın zamanda verilen destek sona eren Avengers oyunu da benzer şekilde beğenilen bir hikâyeye sahip olsa da bütün o övgü, oyunun asıl odağı olan online tarafın zayıflığının arasında doğru düzgün anılmıyordu bile. Bir de bu oyunun yapımcının son büyük çaplı projesi Batman: Arkham Knight oyunundan beridir geçen dokuz koca seneden sonra gelecek ilk oyun olduğunu da hesaba katınca hem onlar adına üzülüyorum hem de önceki oyunlarını çok seven biri olarak cidden canım sıkılıyor. Artık bu oyun patladıktan sonra firma batar mı yoksa yeni bir oyunu da yıllarca bizi bekletir mi, beraber göreceğiz.

Erteleme haberi umurunuzda oldu mu? Çıktığında oyunu oynayacak mısınız yoksa Youtube üzerinden ara sahnelere bakıp geçecek misiniz? Firmalar neden hâlâ çoğu servis oyununun tutmadığını anlamak istemiyor sizce? Fikirlerinizi yorumlarda ertelemeden paylaşın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.