Dijital dünyanın her gün giderek geliştiği şu zamanlarda geekliğin altın günlerini yaşıyoruz. Diziler, filmler, oyunların biri gidiyor diğeri geliyor. Ama bu kadar bolluğun getirdiği sıkıntılar da yok değil. Diziler sezonlarına iki yıl, üç yıl ara verebiliyor ve bunda hiçbir sakınca görmüyorlar. Biz de yeni sezon çıktığında bir önceki sezonda neyin ne olduğunu unutmuş bir şekilde oluyoruz. İşte tam da bu bahsettiğimiz dizilerden bir tanesi olan Altered Carbon dün gece ikinci sezonunun geliş tarihini açıkladı ve bir nebze de olsa bize kendini hatırlattı.

İlk çıktığında hepimizi içine alan inanılmaz akıcı bir bilimkurgu dizisi olan Altered Carbon daha ilk bölümünden bizi kendisine bağlamıştı. Cyberpunk ve noir temalarını birleştirerek oluşturulan gelecek tasarımı bir yana dursun, eski bir asker olan Takeshi Kovacs’ın hikayesi de hepimizin deli gibi ilgisini çekmişti. “Dur bakalım bu nasıl diziymiş” diye ilk bölümü açan herkes son bölümde “Ne ara bitirdim?” düşüncesiyle karşı karşıya bulmuştu kendini. Ayıptır söylemesi bizim için de özel bir diziydi. Türkiye’de bir saatliğine Geekyapar.com’a özel videosunu sunduğumuz dizinin oyuncuları ile Yiğitcan abi röportaj yapmıştı. Ama bütün bunlar iki sene önceydi be!

Dün gece Twitter’da gezerken önüme düşen Altered Carbon isimli bir hesaptan atılan tweet bir anlığına da olsa “Bu neydi ya?” diye düşünmeme sebep oldu. İlk sezonunun 2 Şubat 2018 tarihinde yayınlandığı dizinin, ikinci sezonunun tamı tamına iki yıl sonra, 27 Şubat 2020’de çıkacağı açıklandı.

Dizinin ilk sezonunda Joel Kinnaman ve Will Yun Lee’nin ortaklaşa oynadığı Takeshi Kovacs karakterini bu sezon Marvel’ın yeni Captain America’sı Anthony Mackie devralacak. Ayrıca yine Marvel’ın Netflix dizilerinden tanıdığımız Simone Missick, Trepp rolüyle bizlerle beraber olacak. Bunların yanında James Saito, Lela Loren, Dina Shihabi gibi yeni isimlerin yanı sıra ilk sezondan Falconer rolünde Renée Elise Goldsberry ve hepimizin çok sevdiği Poe rolünde Chris Conner da geri dönecek!

Altered Carbon’un ikinci sezonu için siz ne düşünüyorsunuz? Hatırlıyor musunuz ilk sezondan bir şeyler? İkinci sezon için heyecanlı mısınız?

Author

Kalabalıkta sesini kaybetmemek için içerik üreten biri. Her ateşin iyi bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu düşünür. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Onu her yerde "Tavşan" diye çağırabilirsiniz.

3 Comments

  1. bilalgnd00 Reply

    Sıra American Gods’ta o vakit. Ben hâlâ Kralkatilini bekliyorum ama … :/

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.