Niantic’in Pokemon Go’dan sonraki yeni oyunu, Harry Potter: Wizards Unite ismiyle duyuruldu. Harry Potter merkezli işleriyle bilinen Portkey Games işbirliğinde tasarlanan bu mobil oyunda, oyuncular cadı ve büyücüler olarak büyü yapmak, Muggle’ların gözünden büyü dünyasını korumak amaçlı belirli özel etkinliklere katılmak gibi gerçek dünyaya yönelik eylemlerde bulunabilecekler.

Bunun dışında, oyunda belirli bir hikâye de söz konusu. Niantic’ten gelen açıklamaya göre büyü dünyasının başına bir felaket geliyor. Bu felaketin neticesinde pek çok büyülü eşya, yaratık, insan ve hatta hatıralar gizemli bir şekilde Muggle’ların dünyasında görünmeye başlıyor. Dünya etrafındaki Cadı ve Büyücüler, bu Felaket’in (The Calamity) gizemini çözmek, bulunabilir’ objelerin etrafını çevreleyen yıkıcı büyülerin üstesinden gelmek, bu objeleri olmaları gereken yere geri götürmek ve onları Muggle’ların gözünden uzakta tutmak için bir araya gelmek zorundalar.

wizards-unite-vectors

Oyuncular, oyuna, Sihir Bakanlığı ve Uluslararası Büyücü Konfederasyonu tarafından Felaket’in araştırılması ve durdurulması için oluşturulan özel bir timin (The Statue of Secrecy Task Force)  yeni üyesi olarak başlayacaklar. Felaket’in kontrol altına alınabilmesi için oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki bulunabilir büyülü objelerin izlerini sürecekler. Söz konusu büyülü objeler Muggle’ların belirli mekânlarında bulunabilecek, ayrıca bulunan objeler büyü enerjisini yenileyecek. Pokemon Go’daki PokeStop’larla aynı mekanik sanıyorum ki. Verilen bilgilere göre oyunda sadece Muggle’ların gittiği mekânlar bulunmayacak, aynı zamanda Harry Potter evreninden tanıdığımız çeşitli dükkânlar da, AR (artificial reality), yani artırılmış gerçeklik, versiyonlarıyla, ziyaret edilebilir olacak.

Oyunda multiplayer olarak; Ölüm Yiyenler, Ruh Emiciler veya diğer düşmanlarla savaşmak için arkadaşlarımızla birlikte güç sarfedebileceğimiz bir ‘Wizarding Challenge’ da yer alacak.  Bu özellik de biraz Pokemon Go’daki eğitmen savaşlarını anımsatıyor, ancak burada oyuncular birbirlerine karşı değil, birbirleriyle birlikte mücadele edecekler. Harry Potter: Wizards Unite için ön kayıtlar, Android cihazlar için başladı ancak henüz oyunun çıkışı için bir tarih verilmiş değil.

hp wiz un

Malumunuz üzere bu, Harry Potter temalı ilk mobil oyun değil. Geçtiğimiz yıl da Harry Potter: Hogwarts Mystery çıkmıştı mesela, sitede de incelemesi sevgili baş editörümüz Berna tarafından yapılmıştı. Şahsi olarak o oyundaki her şeyden nefret etmiştim. Bir Potterhead olarak benim Hogwarts temalı bir oyundan nefret etmem cidden çok güçlü bir duygu; o nedenle çıkacak olan bu yeni oyunla ilgili birtakım ön yargılarımın olmadığını söylersem yalan söylemiş olurum.

Bu seferki oyun Pokemon Go tadında olacak. Sizler ne dersiniz bilmem ama Pokemon Go da çabuk yükseldiği ve hatta yükseldiğinden daha da çabuk söndüğü için yeni bir Harry Potter oyunu hakkındaki düşüncelerimizi değiştirmek açısından iyi bir örnek mi emin değilim. Şu aralar ben her yeni Harry Potter haberine “YETER, NOLUR YETER!” diye tepki veriyorum.

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.