Geçtiğimiz günlerde yeni DC evreninin neye benzeyeceğine dair ilk resmi bilgileri aldık. Yapılan duyuruda bazı merak uyandırıcı projeler olsa da bir kısmı ise kimse tarafından beklenmeyen şeylerdi muhtemelen. Ben şu anlık dümdüz bekliyorum geleceği, bir heyecanım yok. Bu açıklamalar aslında bizlere duyurulmadan önce bir grup basın mensubu ile paylaşılmıştı zaten ve o görüşme sırasında sorulan soruların cevapları yavaş yavaş geliyor. Bunlardan biri de James Gunn beyefendinin kendisinden önceki DC evreni hakkında düşünceleri. En basit hâliyle hiç lafını sakınmamış diyebiliriz.

Bu karakterler ile ilgilenmek istedim. Biliyoruz ki birçoğu için çok rezil bir yolculuk oldu geçtiğimiz yıllar boyunca ve bunun üstesinden gelinecek bir şey olduğunu düşündüm ama bence bu karakterler ile gerçekten harika bir şeyler oluşturmak da olasılık dahilinde. Geçmiş zamanlar cidden berbat oldu! DC için gerçekten felaket bir serüvendi! Galiba kimse ne olup bittiğine önem vermiyordu ve o sırada baştaki isim kimse ona bir tebessüm edene IP teslim ediliyordu. Bu işin asıl başında olan insanlara asla yetki verilmedi, yani herhangi biri gelip istediğini yapıyordu, aşırıya kaçıyordu.” Bu kadarı bile yeterli olacakken sevgili James Gunn eteğindeki taşları dökmemiş, ortalığa saçmış adeta.

DCEU vardı sonra Joss Whedon Justice League oldu, daha sonra Syderverse denildi ve şimdi de bu var. Diğer tarafta Wonder Woman ve Wonder Woman 1984 vardı ki onda olanlar ilk Wonder Woman filmindekilerle eşleşmiyor ve tabii Arrowverse de bir yerlerde, bir de biz gelip The Suicide Squad ve Peacemaker yaptık. Bu tam olarak nedir? Bat-Mite birden gerçek bir insana dönüştü filan. Dolayısıyla nasıl bütün bu şeyleri bir arada alıp mantıklı bir zemine oturtabiliriz ve onları bütün haline gelmiş tek bir evren, gerçek bir dünya şekline sokabiliriz.” Diyerek geçmiş hakkındaki oldukça açık ifadelerini paylaşan Gunn, bu kadar iddialı konuşmalar üzerine neler yapacak göreceğiz.

Daha şimdiden kendi yapımları olan The Suicide Squad ve Peacemaker taraflarındaki bazı karakterleri birebir aynı oyuncularla devam ettirecek olması bile bu yeni evren DCU için pek de “temiz başlangıç” algısı oluşturmuyor. Tabii olaylara MCU gibi alternatif evrendeki aynı karakter şeklinde yaklaşırlarsa bilemem. Duyurular arasında en çok ilgimi çekeni de The Brave and the Bold oldu şaşırtmayacak biçimde, hele bir de internette Son of Batman animasyon filminde olduğu gibi baş düşman Deathstroke olursa diye konuşmalar var ki ne iyi olur o! Ben Affleck de yönetecek deniyor, şimdiden merak ettim.

James Gunn dediklerinde haklı mı? Fazla mı büyük konuşmuş? Yeni evrene dair umudunuz var mı? Bu evrenin geleceğinde başka hangi projeleri bekliyorsunuz? İlk Justice League filmi için kaç yıl bekleriz? Fikirlerinizi yepyeni bir bakış açısıyla bize aktarın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

1 Comment

  1. Hiç bir umudum yok DC den.. bu saatten sonra neyi toparlayacaklar.. Atı alan Üsküdar ı geçti… Sanki suicide squad iyi bir iş çıkarmış da bir de evren toparlayacaklar, daha donlarını toplamayı bilmiyorlar.. Yine hüsran olacak herşey o yüzden hiç hype lanmıyorum.. bu saatten sonra da DC takip etmeyeceğim, comic book ile devam.. sinematic universe olmasa da olur…

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.