1970 yılından beri San Diego’da gerçekleştirilen Comic Con’un en yenisinin vakti geldi; bizlere de ana sayfalarımıza düşen haberleri maalesef ki bir kez daha evimizden takip etmek kaldı. Konferanslar devam ederken aklımız elbette en çok Marvel’a kayıp durdu çünkü ne yapalım, faz dördün ortasına geldik ve her şey bazen çok kötü gitse de gözümüzde canlanan koskoca maziyi silemiyoruz. Buyurun, Marvel’ın animasyon konferansından toparladıklarımız aşağıda:

1) I am Groot

Marvel’ın en yakın tarihli yeni projesi I am Groot mini animasyon dizisinin ilk tanıtım filmi, bir adet de poster yayınlandı. Bu kısa tanıtım filmi çok fazla bir şeyi açık etmiyor; Groot, Guardians of the Galaxy 2‘deki gibi görünüyor, belli ki post-credit‘te bakış attığımız ergenliğinden önce Marvel ve Disney kendisinin sevimli hâllerinin ekmeğini bol bol yemeye karar vermişler. Ayrıca bir sonraki ay Disney+ üzerinden izleyeceğimiz bölümlere ek olarak bir beş bölümün daha yakın tarih için yolda olduğu duyuruldu ki beş bölümlük dizinin minik tanıtım filminde kendisinin en az altı kez “I am Groot” demesinden anlamamız lazımdı. Animasyonu Kirsten Lepore yönetecek, çıkış tarihimiz ise 10 Ağustos 2022.

2) X-Men ’97

1992’de Fox Kids‘te başlayıp beş sezonun ardından ekranlara veda eden X-Men animasyon serisinin Disney+ ile X-Men ’97 olarak geri döneceğini geçtiğimiz yıl, Disney Plus Day’den öğrenmiştik. Bu yılın Comic Con etkinliğinde de ismi geçince bir tanıtım filmi beklemiştik ama olmadı; onun yerine yeni bölümlere dair bir ilk bakış bulduk. Magneto’nun başını çekeceği ekipte orijinal serideki karakterlerden Cyclops, Wolverine, Jean Grey, Rogue, Gambit, Storm, Beast ve Jubilee‘nin tamamı yer alacaklar. Profesör X’in yokluğunda kahramanlarımızın karşısına çıkacak kötüler ise Mister Sinister, Emma Frost, Sebastian Shaw, Callisto ve Valerie Cooper’dan oluşacak gibi gözüküyor. 2023’ün sonbaharında yayınlanması planlanan seriyle ilgili bu yılın sonunda gerçekleştirilecek olan 2022 Disney Plus Day kapsamında daha fazla detay görmeyi bekliyoruz, bakalım.

3) Marvel’s What If…?

Daha önce 2022 yılı içerisinde yayınlanacağı ve dokuz bölümden oluşacağı öngörülen What If…? dizisinin ikinci sezonuyla ilgili bir sürü yeni detay paylaşıldı. Öncelikle ikinci sezonun çıkış tarihinin 2023 yılının başlarına ertelendiğini ve üçüncü sezonun da yapım aşamasında olduğunu belirtelim. Sonra da ikinci sezonda Kaptan Carterın bu gerçeklikteki Winter Soldier ile karşılaşmasını; Odin‘in, Mandarin ile mücadelesini ve Thor: Ragnarok‘un kötüsünün Hela olacağı bir alternatif hikâyeyi izleyeceğimizi söyleyelim. İkinci sezonda ayrıca Black Widow, Hydra Stomper Steve, genç bir Peter Parker, Korg, Red Guardian, Ego, Shang-Chi ve The Grandmaster‘ı içeren hikâyeler de göreceğiz. İlk sezonda yer alması planlanan ancak ertelenen Gamora odaklı bölümün olacağını da biliyoruz.

4) Marvel Zombies

Yoldaki Marvel Zombies uyarlaması, What If…?’in ilk sezonunda gördüğümüzle aynı evrende geçecek ve yaş kısıtlamasıyla çıkacak. Dolayısıyla Zombies’in diğer animasyonlara nazaran daha sert ve ürkütücü bir havası olmasını bekleyebiliriz fakat serinin başındaki ekip her ne kadar kendilerini geri tutmayacaklarını söyleseler de hâlâ Disney+ bünyesinde konuştuğumuzu da aklımızda tutmamız gerekiyor. Zombilerimiz Scarlet Witch, Kaptan Amerika, Hawkeye, Abomination, Ghost, Kaptan Marvel ve Okoye seride varlar, karşılarına ise faz 4’ün karakterleri Yelena Belova, Red Guardian, Shang-Chi, Katy, Jimmy Woo, Death Dealer, Kate Bishop ve Ms. Marvel eklenecekler. Zombies kadrosunda Ikaris de yer alacak ancak kendisi teknik olarak bir android olduğu için hikâyedeki konumu nasıl olacak, henüz bilemiyoruz.

5) Spider-Man: Freshman Year

2021’de Disney Plus Day kapsamında duyurulan Freshman Year animasyonu, karakterin Marvel Sinematik Evreni içerisindeki orijin hikâyesini 2016 yılından beri gayet detaylı şekilde gördüğünüz için daha çok Peter Parker’ın Tony Stark ile tanışmasından öncesinde yaşadıklarına odaklanacak gibi gözüküyordu. Bu yılki Comic Con’dan ise bu serinin MCU içerisinde bulunmayacağını ve dolayısıyla Homecoming‘e yönlendiren bir prequel niteliği taşımayacağını öğrendik. Fakat tat kaçıran bilgiler bununla sınırlı diyebiliriz zira animasyonda Peter’ın yardımına Charlie Cox‘un seslendirmesiyle Daredevil ve Doctor Strange koşacak; Peter’ın akıl hocası konumunda Norman Osborn ve kötüler kadrosunda ise başta Dr. Otto Octavius olmak üzere Chameleon, Speed Demon, Scorpion gibi karakterler yer alacak.

Spider-Man Freshman Year’ı 2024‘te izleyeceğiz, sonrasında ise onu Spider-Man: Sophomore Year takip edecekmiş.

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

1 Comment

  1. Burak Aydın Reply

    ragnarok’un kötüsünün hela olacağı bir alternatif hikaye mi? ragnarok’un kötüsü kimdi ki zaten?

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.