Uzun yıllardır ortada görünmeyen milyarder Danny Rand (Finn Jones), geçmişi ve aile mirası ile yeniden bağ kurmak için New York şehrine geri döner. Kung-fu ustalığı ve ateşli Iron Fist’in muhteşem gücünü celbetme kabiliyetiyle, New York şehrini yolsuzluk ağına sokan suç örgütlerine karşı savaşır.

Demiş Netflix Türkiye, son Defenders üyesi Iron Fist’in dizisi için. Dizinin sinopsisine şöylece baktığımızda aslında biraz Arrow birinci sezonu andırmıyor değil: Ailesini kaybeden bir milyarder ortadan esrarengiz biçimde kaybolur ve suç bataklığına dönüşen şehrine muhteşem özelliklerle geri döner. Tabii parlayan demir yumruklarla dönen sadece Iron Fist’dir ve Netflix kalitesini taşıyan da.

Daredevil ile görkemli bir giriş yaptığımız, Jessica Jones ve Luke Cage dizileriyle biraz yalpalayarak da olsa düşmeden devam ettiğimiz Netflix-Marvel dizilerinin son halkası Iron Fist’in fragmanı nihayet önümüze düştü. Söylemesi ayıp biz fragmanı herkeslerden önce öğle saatlerinde izledik ve fikirlerimizi paylaşmak için o saatten beri sabırsızlanıyoruz. O yüzden siz de fragmana bir göz atın ondan sonra konuşalım:


Belli ki dizi Iron Fist efsanesini anlatmaya Danny Rand’in mistik uzak doğu dövüş sanatlarını öğrendiği K’un-Lun’dan dönüşüyle başlayacak. Ancak biz Danny’nin K’un-Lun’da aldığı eğitimi sezon boyunca flash-backlerle göreceğimize eminiz. Çünkü Iron Fist adı biraz da K’un-Lun’un o mistik havasıyla ünlenen bir isim. Dizinin ciğerine işleyeceğini umduğumuz mistisizmin yanı sıra, K’un-Lun fark yaratmak adına da önemli bir faktör olacak: Defenders ekibinin diğer doğa üstü güçlere sahip iki üyesi Luke Cage ve Jessica Jones’un güçlerini istemeden kazanmalarının aksine Danny Rand güçlerini neredeyse kimsenin dayanamayacağı bir süreçten geçtikten sonra kazanıyor ve bu sürecin göbeği de K’un-Lun.

Iron Fist’in ayrıca bir gurur ve onur hikayesi olmasını da bekliyoruz. Bu iki kavram hemen hemen her kahraman için önem arz etse de Danny Rand için değeri çok daha büyük. Çünkü Iron Fist titri Danny’nin yarattığı değil onun üstlendiği bir titr. Bu yüzden omuzlarda taşınacak sorumluluk kişisel hırslardan, davalardan çok daha ağır olacak; Danny Rand neredeyse her an Iron Fist adını taşımanın sınavını verecek ve bu ister istemez gurur ve onurun ortaya konduğu bir hikayeyi de beraberinde getirecek. Bunun böyle olacağını fragmanda Danny’nin göğsünü kabartarak “Ben Iron Fist’im!” demesinden de anlayabilirsiniz.

14481787_1783768591882577_3179865792544434922_o

Karşımızdaki dizi aynı zamanda kendinden daha büyük bir şeyin de parçası. Biliyorsunuz ki Netflix-Marvel dizilerinin kahramanları bir noktada Defenders olarak tek çatı altında toplanıp hep beraber mücadele verecekler, Iron Fist de Defenders öncesi son solo dizi olacak. Bu yüzden büyük kapanışı yapma görevi de ona ait. Eğer bu görevi sağlam bir antagonistle, anlaşılır bir kahraman portföyüyle ve hiçbir Netflix-Marvel dizisinin fire vermediği gibi harika bir görsellikle yerine getirirse bu büyük kapanıştan tek bir isteğimiz kalır: Dizinin son anında bütün Defenders’ı tek karede görmek!

Şimdi tüm ekibi bir arada görmek son beklenti olacak kadar gaz bir istek olsa da eminim ki hepinizin beklediği bir şey daha var: Önceki karakterlerin, özellikle de Punisher ve Daredevil’ın kesintisiz çekilen dövüş sahneleriyle yarışan bir dövüş sahnesi bekliyoruz. Bunu yapabilirse ancak Iron Fist yapabilir. Çünkü adam bir avuç insanın tümüyle bilmeye kadir olduğu uzak doğu dövüşlerinin ve felsefesinin her birini biliyor ve bunları sıradan bir insanın bisiklet sürmesi kadar özümsemiş şekilde ortaya koyabiliyor. Bu adamdan da daha iyi bir dövüş sahnesi çıkmazsa artık kimseden çıkmaz!

Bizim beklentilerimiz şimdilik bu kadar. Eminiz ki her fragmanla biraz daha coşup daha fazlasını bekleyeceğiz. Sadece Netflix’te yayınlanacak Marvel’s Iron Fist her biri bir saatlik 13 bölümle 17 Mart’ta karşınızda olacak!

Author

Lord olmak için yola çıkan gariban geek kendini bir anda yazar olarak buldu. Geek kültürüyle küçük şakalaşmalarını, sinemayla flörtlerini yazıya dökmek için burada. Muhitte Geek_Lord olarak bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.