Netflix’in 2020’de duyurduğu ve 25 Aralık 2022’de dört bölüm hâlinde seyirciyle buluşacak olan The Witcher prequel‘i The Witcher: Blood Origin dizisinden kısa bir tanıtım yayınlandı. Blood Origin, Geralt’ın hikâyesinden 1200 yıl öncesinde geçecek ve Kıta’da ilk Witcher’ın yaratılışına neden olan olayları konu edinecek. Buyurun, bu da teaser:

Tanıtımda birçok karakter görüyoruz ama ana kadromuzu Michelle Yeoh, Sophia Brown ve Laurence O’Fuarain oluşturuyor. Michelle Yeoh’un Scian‘ı, halkından çalınan bir kılıcı geri almak için savaşan göçebe bir elf kabilesinin son üyesi, yüzündeki sembolleriyle onu küçük ordusunu komuta ederken görüyoruz. Ateşin başında bir şarkı mırıldandığına şâhit olduğumuz Sophie Brown, Éile isimli gezici bir ozana hayat veriyor; öncesinde ise Kraliçe Muhafızları’ndanmış. Laurence O’Fuarain ise kralı korumaya yeminli bir savaşçı klanında doğan ancak bunun yerine intikam için yola çıkan Fjall isimli bir savaşçıyı canlandırıyor. Diğer karakterleri tanımak için dizinin yayınlanmasını bekleyeceğiz.

Elimizde dizinin geçtiği zamanı işleyen bir kaynak eser olmadığı için bu kısa tanıtımda gördüğümüz sahnelerin neye işaret ettiğiyle ilgili sadece tahminler yürütebiliriz. Sapkowski’nin verdiği az sayıda bilgiden yola çıkılarak witcherlar yaratılmadan önce Kıta denilen dünyada tarih normal seyrinde ilerlerken bir noktada detaylarını bilmediğimiz bir “kürelerin birleşimi” hadisesi yaşandığını ve böylece cücelerin, insanların ve dahi canavarların bu dünyada birleştiğini; büyünün de Kıta’ya böyle ulaştığını biliyoruz. Blood Origin dizisi de bizi bu hadisenin yaşandığı zamanlara götürecek. Oyuncu kadrosunda yer alan Jacob Collins-Levy’nin rolü Eredin, Witcher evreniyle bir şekilde tanışmış olan herkes için tanıdık bir isim dolayısıyla tam olarak Aen Elle’in Kıta’yı keşfedişini göreceğimizi söyleyebiliriz.

The Witcher yazarlarının kaynak eserlerle alay ettiğiyle ilgili bir haberin hemen arkasından Henry Cavill’in diziden ayrılması, Netflix bünyesindeki tüm The Witcher işlerine yönelik büyük bir tepkiye ve haklı bir güvensizliğe sebep oldu, en azından bu tanıtım filminin ve yayınlanan diğer karakter posterlerinin altına yazılanlardan böyle bir çıkarıma ulaşmak mümkün. Blood Origin’in yayın tarihi duyurulduğunda Netflix’in neden ana markasının alışkın olduğu tarihi yaza çekerek Blood Origin’i onun yerine ikâme ettiğini sorgulamıştım, vardığımız son durumda Cavill olmadan ve Sapkowski’nin kanonuna yeminsiz yeni bir marka inşa etme çabalarını görüyorum. Hem The Witcher’a duyduğum ilgi hem de Michelle Yeoh’u çok sevdiğim için dört bölümlük bu mini seriye şimdiden haksızlık etmek istemiyorum fakat ne yayınlanan iki teaser‘da gördüklerim ne de yapımcı, yazar kadrosu vasatın üstünde bir eser ortaya koyacabileceklerini düşündürüyor. Çok berbat olmasa bari. Ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.