Geçtiğimiz hafta Warner Bros Discovery, The Lord of the Rings serisine yeni spin-off filmler getirmek istediğini açıklamıştı. Herkesi şaşırtan bu gelişmenin üstüne yavaş yavaş detaylar da gelmeye başlıyor ilerlenecek yol hakkında. The Hollywood Reporter kaynaklarından edindiği bilgi ile WB Discovery’nin ortada henüz bir senaryo olmasa da seriyi Star Wars benzeri bir markaya çevirmek istediğini öğrenmiş mesela. Ayrıca Prime Video üzerinden yayınlanan Rings of Power dizisinin aksine Warner Bros. Discovery projelere Peter Jackson ve ortaklarını da dâhil etme niyetindeymiş.

peter jackson wb

Bir başka ortaya çıkan detay ise Amazon Studios yapımında kullanılan 2. Çağ zamanlarının aksine WB Discovery’nin 3. Çağ ile ilgili planlarının olduğu. Bunu yorumlayan kaynaklardan biri durum hakkında “Çaresizliğin göstergesi. Kendilerini eski zamanların stüdyosu gibi göstermek istiyorlar. Hobbit filmlerinden sonra insanlar daha fazlasını istemedi.” diyor. Amazon Studios demişken, baştaki isim Jennifer Salke de bu gelişmelerin, Prime Video dizisi de varken artacak Orta Dünya içeriğiyle markaya dair ilgiyi azaltmayacağı konusunda ümitli: “Göreceğiz. Orijinal dizimizi seviyoruz. Onunla çok gururluyuz ve uzun vadeli bir yatırım yaptık. Bu sebeple kesinlikle dizimizi uzun süre götürecek kadar hayran kitlesi olduğunu düşünüyoruz.”

Açıkçası Rings of Power dizisinin beklenen etkiyi bırakmaması ve bir de üstüne o diziyi yaparken dışarıda tutulan Peter Jackson ve ekibinin bu yeni Warner Bros. Discovery yapımlarında bulunacak olması ibreyi şimdiden o tarafa çeviriyor gözümde. Hayranların tepkileri ne olacak kestirmek zor tabii de evreni genişletmek Star Wars kadar da kolay olmayacaktır gibi geliyor.

Siz ne dersiniz? Bu haberleri duymak kalp atışlarınızı hızlandırıyor mu yoksa sadece göz mü deviriyorsunuz? Sizce hangi hikâyeler anlatılmaya değer büyük ekranda? Rings of Power dizisinin ikinci sezonuna bakacak mısınız? Düşüncelerinizi bizimle 2020’li çağlarda paylaşın.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.