Birkaç yıldır The Batman ve Joker gibi DCEU dışı işler dışında pek de yüzü gülmeyen DC kanadına dair son rapor THR tarafından paylaşıldı ve bu rapora göre Wonder Woman 3 filmi rafa kalktı. Bu bomba etkisi yaratan haber, tam da karaktere hayat veren Gal Gadot kendi sosyal medya hesabından dokuz sene önce rolü alışını kutlayıp, devam filmi hakkında da heyecan duyduğunu söyledikten saatler sonra ortaya çıktı. Kararın arkasındaki ana sebep Patty Jenkins tarafından yazılan senaryonun James Gunn ve Peter Safran ikilisi tarafından yönlendirilecek yeni DCU için uygun olmamasıymış.

Yine aynı rapordaki diğer gelişmeler ise ciddi ciddi Snyderverse diyebileceğimiz dönemi tamamen kapatacağımıza işaret ediyor. Mesela Jason Momoa Aquaman and the Lost Kingdom filminden sonra Arthur Curry karakterine veda edecek ama yeni DCU içinde Lobo karakteri olarak hayat bulabileceği söyleniyor ki bu karakter de sosyal medyada James Gunn tarafından ipucusu verilmiş bir karakterdi.

james gunn dcu reboot
James Gunn

Haberin insanları daha da çok üzeceğini düşündüğüm ama benim omuz silkip geçtiğim diğer bir kısmında ise Black Adam filminde yaptığı cameo ile olay olan ve Superman rolüne geri döndüğünü söyleyen Henry Cavill için role devam etme ihtimalinin artık olmaması. Ne Man of Steel 2 bekleyin ne de karakteri başka bir yerde görmeyi çünkü görünmesi muhtemel tüm planlar iptal edilmiş. Hatta gelecek olan Flash filminde de cameo yapması beklenen Superman ve Aquaman karakterlerinin gözüküp gözükmeyeceği de artık soru işaretiymiş. Black Adam demişken, onun hakkında çıkan “Kâr etti” ya da “Hawkman karakterine spin-off geliyor” haberleri de gerçeği yansıtmıyor deniliyor ve o proje etrafında dönen tüm planlar da rafa kalkmış.

İnsanların sevdiği ama benim çok da bayılmadığım Matt Reeves tarafından yönetilen The Batman filminin ve o filmin geçtiği DCEU dışı evrenin şimdilik yoluna devam edeceği de yine verilen raporda söylenenlerden. Shazam devam filmi ve Blue Beetle projeleri başarılı olursa sonuç onlar için ne olacak bilinmiyor. Bazı yorumlarda James Gunn, Blue Beetle filminin afişini kendi sosyal medya hesabında paylaştığı için, o filmin DCU adına ilk adımlardan biri olabileceği söyleyen kişiler gördüm ki çok da uzak bir ihtimal olmayabilir.

İşte böyle sevgili geekler. Yeni yılla beraber Man of Steel çıkalı tam on sene olmuş olacak ve bu raporda söylenenlerden yola çıkınca geriye elimizde kalan şey koca bir HİÇ! Bu sayfalarda çokça kez yapılan yanlışları, saçmalıkları, yöneticilerin iş bilmezliğini konuştuk. İnşallah James Gunn ve Peter Safran ikilisi, hazır MCU da kan kaybediyorken, bizlere yeni bir heyecan getirir şu çizgi roman filmleri dünyasında. Günün sonunda en mutlu olduğum şey berbat oyuncu seçimleri olduğunu düşündüğüm Gal Gadot ve Jason Momoa ikilisinden kurtulacak olmak. Bir de Ezra Miller gelecek Flash ile son kez gözüküp hayatımızdan çıkarsa tadından yenmez.

Sizin en çok istediğiniz değişiklik nedir? Bütün bu rapor konusunda olumlu mu düşünüyorsunuz yoksa hayal kırıklığına mı uğradınız? Yapılan yenilikler geleceğe dair iyi şeylerin habercisi mi? Mevcut durumda vizyona girecek DC filmlerinden en çok hangisini bekliyorsunuz? Fikirlerinizi temiz bir sayfa açarak bizimle yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

1 Comment

  1. James Gunn gibi bir soytarıyı DC’nin başına geçirirsen olacağı budur…

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.