İçeriğe geç
Teknoloji ve Bilim 1 dk okuma

İnsan Eliyle Üretilen En Karanlık Şey, STEALTH Teknolojilerinde Çığır Açacak

geekyapar
İnsan Eliyle Üretilen En Karanlık Şey, STEALTH Teknolojilerinde Çığır Açacak

Son güncelleme: 22 Ocak 2020

Sizi Vantablack ile tanıştıralım. Kendisi karbon nanotüpler aracılığıyla oluşturulan ve insan eliyle yaratılmış en karanlık madde olduğuna yüzde yüz emin olduğmuz bir şey. Bir önceki versiyonu ışığın %99.96’sını emiyordu. Işık dikey karbon nanotüplere gelince, onların arasında sonsuza dek yansıyor ve bu yüzden de bir anlamda orada tıkılı kalıyor. Bizim elimizden gelen en karanlık şey buydu, ve teleskoplarda, infrared kameralarda kullanılması planlanıyordu.

Daha karanlığını da yapmış vaziyetteyiz.

Yukarıya videosunu iliştirdik. Aybike size detaylarını anlatacak. Videoyu izlediyseniz, bir cihazın, maddeye doğru lazer ışığı tuttuğunu ve ışığın kaybolduğunu fark etmişsinizdir. Öncesindeki sahnede de ilginç bir detay var. Madde aslında buruşuk olmasına rağmen, o kadar karanlık ki, dümdüzmüş gibi algılıyor bizim fani gözlerimiz. İnanılmaz acayip yani.

YouTube tarafında sorduk, bir de Muhitkarların fikirlerini alalım. Bunun kullanım alanları ne olur? En çılgın önerilerinizi bekliyoruz!

geekyapar

Geekyapar ekibinin ortak imzası. 2013'ten beri sinema, dizi, oyun, çizgi roman ve pop kültür üzerine haberler, duyurular ve ekip yazıları bu hesaptan yayımlanıyor.

Tüm yazıları (604)

Bunlar da ilgini çekebilir

Yorum Yap

E-posta yazman isteğe bağlı. E-postanla yazarsan ilk yorumun okunup yayımlanır, sonrakiler doğrudan çıkar; e-postasız yorumlar her seferinde okunup öyle yayımlanır. Yorumları site yöneticileri ve yazarlarımız okuyup onaylar; onay bekleyen yorumunu bu tarayıcıda bir hafta boyunca sen de görürsün, onaylanana kadar başka okur görmez. Adın ve yorumun yayımlanır; e-posta adresin ve IP'n yayımlanmaz, yalnız site yöneticileri görür, spam denetimi ve sorumluluk için saklanır — ayrıntısı Gizlilik Politikası'nda. Spam denetimi sunucumuzda yapılır; yorumun başka bir hizmete gönderilmez.