Hayatımda bir kere gittim Hamburg’a. Her üç Türkiye vatandaşından biri gibi benim de Almanya’da akrabalarım vardı; ve birbirimize tutunmayı çok sevişimiz sağ olsun onlar da her üç gurbetçi Türkiye vatandaşından biri gibi Hamburg’da yaşıyorlardı. Ben de onları ziyarete gittim. Şimdi mevzubahis akrabalar amca ve dayı değil, yaşları benden bir tık yüksek kuzenler olduğu için meyve soyup TV izlemekten daha eğlenceli şeyler yapıldı haliyle. Ne bileyim, güzel yerlere gidildi, içkiler içildi, konserler izlendi… Ama herkesin sert uyarıları sayesinde, evin çok da yakınında olmasına rağmen, gece bir saatten sonra St. Pauli’ye katiyen uğranılmadı.

İstanbul’lu olduğum için ben bunu az çok anlayabilmiştim o zaman, benim de sorumlu olduğum bir akrabayı belli bir saatten sonra sokmayacağım muhitler vardı bu arada. Ama olayların bu raddeye geleceğini de tahmin etmemiştim. Sokakta taşkınlık çıkartan, aksırana tıksırana kadar içen bıçkın Alman gençlerine karşı mücadelede araya polis girebilirdi, yasa girebilirdi, belki izleme ve takip etme alet edevatı da girebilirdi, ama nano-teknoloji? Almanlar yapmış arkadaş!

St-Pauli-pinkelt-zurck

St. Pauli’de eğlenen ve kendini tutamayıp eğlencesini sokağın duvarlarıyla paylaşan insanlara karşı St. Pauli esnaflar derneği inanması güç bir çare bulmuş. Şimdi St. Pauli’de ne yaparsınız? İçersiniz. Kendinizi tutabilecek gibi içmeziniz ama, öyle içecek olsanız St. Pauli’ye gitmezsiniz zaten. St. Pauli’de fütursuzca, yarın olmayacakmış gibi içilir. Sonra ne yapılır? İtinayla duvarlara işenir, kusulur, binbir iğrenç sıvı bırakılır. Sabahına o duvarını pislettiğin esnaf düşünsün arkadaş, sana ne?

O esnaf düşünmüş işte. Nissan’ın geliştirdiği hiper-hidrofobik nano boyayla boyamışlar duvarı. Bu boya sıvıyı geçirmiyor. Kendisine doğru yöneltilen herhangi bir sıvıyı aynen geri fışkırtıyor ve kendi ıslanmıyor. Yani duvara küçük tuvaletini yapan herkes, kendi kendini ıslatmak durumunda kalıyor. İşin en püf noktası ne biliyor musunuz? Esnaf derneği bu nano-boyayla boyadığı duvarların hepsini işaretlememiş. Yani hangi duvar size geri işeyecek, hangisi güvenli asla bilemeyeceksiniz. Hakikaten ne desek boş. Nano-teknolojiyle yapılacak şeylerin bir listesini yapsak, geri işeyen duvar aklımıza gelmezdi muhtemelen. Alman üstünlüğü yine kendini konuşturmuş, vallahi helal olsun!

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.