Kobe Bryant, bu sabaha karşı gerçekleşen 90. Akademi Ödülleri Töreni dahilinde bir Oscar kazandı. Rica ediyorum şu cümleyi biraz sindirerek okuyun. Los Angeles Lakers formasıyla yirmi sene NBA’de basketbol oynayan, bu süre dahilinde beş şampiyonluk kazanan, bir kez ligin en değerli oyuncusu seçilen, bugün tarihin en iyi oyuncularından biri olduğu şüphesiz kabul edilen Kobe Bryant gerçekten bir Oscar kazandı.

https://www.youtube.com/watch?v=VsRKWVNW6So

Vakti zamanında Lose Yourself ile Eminem bir Oscar kazandığında da büyük bir şaşkınlık geçirmiştim, şu an da benzer bir hâl ve vaziyetteyim. Ancak elbette bu biraz benim de cehaletimden kaynaklanıyor. Kobe’nin emekliliğini açıklamak üzere Players Tribune için kaleme aldığı Dear Basketball şiirinden haberdardım elbette. NBA basketboluyla ilgili herkes gibi, ben de birkaç damla yaş dökmüştüm okuduktan sonra. Fakat derin bir gaflet ve delalet içerisinde, bu şiirin Glen Keane ortaklığında bir kısa filme uyarlandığından haberim yoktu.

Hem de ne film!

https://www.youtube.com/watch?v=0sRxz5GF3Yo

Dışarıdan bakınca “Ha kısa animasyon listesinde Kobe’nin ismini görmüşler, basıp geçmişler” gibi gözükebilir. Ama bu görünüş sadece filmi izleyene kadar sürdürülebilecek bir şeydir. Çünkü beş dakika süren, ilk galasını Tribeca Film Festivali‘nde yapan, Kobe Bryant’ın forma emeklilik töreninde de oynatılan, müzikleri ustaların ustası John Williams tarafından bestelenmiş ve aynı zamanda dünyanın tamamı 1HB kalemle üretilmiş tek kısa filmi olma özelliğini taşıyan Dear Basketball gerçekten de nefes kesici bir iş.

Hele ki Kobe’yi tanıyor, biliyorsanız. Belirli bir nesil için bu evrensel diye düşünüyorum. Bir nesil içinde spesifik bir grup var. NBA maçlarını önce Kanal D, sonra NTV’den takip eden. Murat Murathanoğlu, Murat Kosova ve Kaan Kural üçlüsünü şu an görse ellerini öpecek. Lüzumsuz yere annesine babasına uzun kol bandı aldırmış. Reebok vitrinlerine uzun uzun bakmış. NBA Live serisine smaç yarışması modunun geldiği günü hâlâ hatırlayan. O nesil içindeki o grup Kobe’nin son saniye toplarını airball ile tamamladığı günlerden, Dear Basketball şiirine kadar tüm kariyerine şahit oldu. Şahit olurken özeldi zaten, biliyorduk. Bu kısa film ve ona verilen ödül ile birlikte özelliği de iyice tasdiklenmiş oldu.

Kobe hakkında daha fazlası ve “Kobe sonda niye İtalyanca konuşuyor?” sorusunun cevabı için de aşağıdaki videoyu bırakıyoruz.

Tebrikler Kobe!

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.