Marvel’ın çizgi romanlarında daha dahiliyetçi bir dil ve tutum sergilemeye başlaması üzerine çok şey yazıp çizdik buralarda. Bizim tavrımızı zaten az çok biliyorsunuz. Bizce çizgi romanları okuyup da, bizim yıllardır yapabildiğimiz gibi kendinden bir şeyler bulmaktan men edilen insanlar olması, kendilerini orada eksik temsil ediliyor bir şekilde görmeleri kimse hayrı olan bir iş değil. Çünkü zaten bu insanlar ana akım kültürde çeper olarak resmedildikçe, kendilerini de çeper olarak görmeye başlıyor, oradan da çıkamıyorlar.
Bu bağlamda, All-New, All-Different Marvel markasının yapacaklarını dev takdirle izliyoruz. O takdirlere bir yenisini de eklemeyi boynumuzun borcu biliyoruz. Marvel geçtiğimiz günlerde, ANAD Marvel çizgisine yeni bir serinin ekleneceğini duyurdu: Red Wolf. Marvel’ın ilk kızılderili süper kahramanı olan Red Wolf, 70’lerden beri kendi serisine kavuşmamıştı. Nathan Edmondson, Dalibor Talajic ve Jeffrey Velegge tarafından sürdürülecek olan seri, Secret Wars bitimiyle başlayacak.
Zaten Red Wolf’un doğum yeri de Secret Wars’ın ta kendisi. Bildiğiniz gibi Marvel yeni event’inde Battleworld adı verilen bir dünya yarattı. Bu dünyanın her bir köşesi, farklı bir alternatif evren hükmünde. Bir tarafta tüm mensupları Stark zırhları içinde yaşamak zorunda olan bir ülke var (Armor Wars), bir tarafta Ultron’lar ve zombilerin terör estirdiği vahşi topraklar var (Age of Ultron vs. Marvel Zombies), bir tarafta ise Amazon-vari sırf kadınlardan oluşan bir topluluk var (A-Force). Bunların hepsi Marvel’ın “ekibimizin aklına gelen, canının istediği her şeyi yapıyoruz, bakalım ne tutacak?” yaklaşımının sonucu.
İşte Red Wolf da o tutan karakterlerden. 1872 serisinde kullanılan Red Wolf, bu süre zarfında eskilerden gelen Marvel karakterleri arasında en popülarite kazananı oldu. Bu yüzden de Marvel kendisine yeni bir seri veriyor, hatta Red Wolf ana evrene 1872’deki şahsıyla iştirak edecek, yani önceki inkarnasyonları değil, bu son hâlini göreceğiz ana evrende. Bizce her ANAD Marvel başlığı gibi, bu da en az bir kere denenecek. Sonrasını ise işin kalitesi belirler. Siz ne diyorsunuz peki bu işe?