Yeni bir yıl, yeni bir biz!
Her yeni bir sene gelip çattığında şu arsız isteklerimiz beliriverir. Kimimiz fit bir vücut için bir daha gitmeyeceği spor salonlarını zengin eder, kimimiz kendine hobi olsun diye iki bin parçalık bir yapboza hevesle başlar, kimimiz de daha basit ve kendini bilen isteklerle hareket edip bir takım hedefler koyar kendine. Mesela en güzeli de şudur: “Yeni yılda x kadar kitap okuyacağım!”
Kitap okumak bizim için bir hedef olmuşsa aslında bir şeylerin yanlış gittiğini söylemek hiç de yersiz olmaz. Ama öyle ya, şu günlük hayatın koşuşturmacası, ağırlığı, yoğunluğu ve zorluğu arasında kitap okumak kimileri için gerçekten de çok zor hale gelmişken bunu yargılamanın bize düşmeyeceğine karar verdik. Sizler yorgun argın işinizden, okulunuzdan ya da bilimum uğraştığınız herhangi bir şeyden sonra kafanızı rahatlatmak için okuyun diye birbirinden güzel iki Türkiye edebiyatı kitabı seçkisi yaptık. “Ne giyeceğim?” sorusundan daha illet bir kafa karışıklığı yaratan “Ne okuyacağım?” soru işaretinden kolayca sıyrılın diye belirlediğimiz iki kitap ile yeni yıla güzel bir giriş yapın, hem de bu önemli iki yazarı daha yakından tanıyın istedik. Ne o, fena mı ettik?
Yeni yılda rahatlıkla okurken sizi de keyiften dört köşe edecek, kimi zaman güldürecek ve kimi zamanda yeni bilgilerle dolup taşıracak iki kitabımız için hazır mıyız? O zaman Sunay Akın ve Doğu Yücel’den enstantaneler ile mutlu bir 2018’e merhaba diyelim, haydi!
Sunay Akın – Hayal Kahramanları
Sunay Akın’ı ilk tanıdığımda, televizyonda bir program sunuyordu. Hikayeler anlatır, o enerjik tutumuyla seyir keyfinize inanılmaz bilgiler ekleyerek zamanınızı müthiş geçirttirirdi. Bildiğiniz hikaye anlatıcısı idi yani. Yıllar geçti, lisede psikoloji dersi öğretmenim ne kadar kibar ve konuksever olduğundan bahsetti, tanışma anılarını anlattı. Çok fazla tanımasam da ısınıyordum kendisine bu yollarla. Yine bir süre sonra kitap fuarına geldiğinde canlı canlı anlatımını dinleme şansına eriştim ve işte o an gerçekten de bir bilgi bombası ile karşı karşıya olduğumu anladım.
İnanılmaz bir araştırma sevgisi var adamda, hırsı ve bunları anlatırkenki o çiçek gibi neşesi, tavrı ise bambaşka… Sunay Akın’ı çok uzun yıllar boyunca kademe kademe tanıdım ve sonunda bir kitabını okumak farz oldu. Nihayetinde de, kitapları arasında çıktığı günden beri merak ettiğim ve geek bir insana belki de en uygun olabileceğini düşündüğüm Hayal Kahramanları‘nı alıp okumaya karar verdim.
Sunay Akın inanılmaz bir bilgi kuyusu, bunu tekrarlamaktan asla bıkmayacağım. Araştırmaları ve bulduğu sonuçlar hep ilginizi çeken şeyler oluyor. Canlı olarak anlattığı kadar sürükleyici ve enerjik bir dili var kitabında da. Üstelik geek kişiliklerin Hayal Kahramanları kitabına alışması hiç de zor olmayacak, çünkü kitabın içinde bizzat çocukluktan beri aşina olduğumuz çok fazla karakter var. Sevimli Hayalet Casper‘dan tutun Batman’e, oradan Superman‘in Sovyet Rusya hikayelerine ve Red Kit’in gerçeklerine kadar her türlü kahraman var kitapta.
Bu kitap için tek kusur belki de çok hızlı konudan konuya geçiyor oluşu olabilir, ki birçoğunuz için sorun olmayacağını düşünüyorum. Eğer dikkatiniz hemencecik dağılıyorsa benim gibi, yavaşça ve sindirerek okumak çok yararlı olabilir. Fakat bilgi denizinde boğulurken maceralarda hız kesmek istemiyorsanız, üstelik tüm bu yabancı sektör ilgi alanlarımızın Türk kültürüyle yoğuruluşunun keyfine varmak istiyorsanız, bu kitap gerçekten ideal.
Sunay Akın’ı şu ana kadar tanımayanınız varsa da artık bir yerden tutun ve tanımaya başlayın derim. Oyuncak Müzesi’ni ziyaret etmek benim gibi istek listenizdedir belki, ne dersiniz? Ya da o müthiş keyifli anlatımına canlı canlı tanık olmak için bir kitap fuarını beklemek istemiyorsunuzdur? Ne olursa olsun, en yakın zamanda Hayal Kahramanları’na başlamanız için ideal bir vakitteyiz millet!