Sıkı bir Geekyapar takipçisiyseniz artık biliyorsunuzdur: Wolverine’i kaybediyoruz. Ölümsüz olan ve çok, çok uzun senelerdir hayatta olan Wolverine, Marvel devamlılığı içerisinde önce rejenerasyon yeteneğini kaybetti, sonra da ölümcül darbeyi aldı ve yaşamdan ufak ufak kopmaya başladı. Charles Soule’un yazdığı Death of Wolverine serisinin ikinci sayısı geçtiğimiz günlerde dijital ve gerçek raflardaki yerini aldı. Bu seri sonun başlangıcıydı, sonun sonuna da artık çok kısa bir süre var. Madem öyle, biz de en sevdiğimiz anti-kahramanın bizde iz bırakan kostümlerini şöyle bir listeleyelim dedik.

Seçimi yaparken sadece ana akım çizgi romanları değil; filmleri, animasyonları ve alternatif çizgi roman serilerini de dikkate aldık. 1974’te Roy Thomas, Len Wein ve Jon Romita tarafından Hulk’a kötü adam olsun diye yaratılan Wolverine’in 2014’e kadarki 40 senelik ömründe giydiği kostümler arasından en iyileri için, şöyle buyurun!

 

10. X-Force  – New Mutants #100 (2008)

1 X Force

Şeklen Wolverine’e en aşina olduğumuz kostüm formatı bu. Uzun kulaklar, tek parça kostüm, kalın bir kemer, çizmeler… Ama her ne kadar karakterine kağıt üzerinde çok otursa da X-Force’da Wolvie’nin üzerine geçirdiği renk neredeyse hiç kullanılmamış külliyatta. X-Force’un gizli görevlerinde kullanılan bu kostüm, dürüst olmak gerekirse biraz fazla karanlık. Ama yine de listemizin on numarasına yerleştirecek kadar seviyoruz.

 

9. Kolsuz Turuncu – X-Men Evolution (2000)

2 Evolution

Muhtemelen sarıdan sonra Wolvie ile en çok özdeşleşen renk mavidir. Pek çok farklı ortamda mavi renkli bir kostüm giymiştir, ama bunlardan bir tanesi X-Men Evolution animasyonu değildi ilginç bir şekilde. Her ne kadar ikinci sezonda Ultimate kostümüne geçiş yapsa da, ilk sezonda bu kostüm çok aklımızda kaldı. Kolsuz kostümler her zaman Wolverine’e yakışıyor. Bu kostümdeki tek problemimiz, hayvanımsı çizmeleri. O da kadı kızındaki kusur olsun.

 

8. Maskesiz Siyah Deri – X-Men Filmi (2000)

X-Men Film

Bryan Singer’ın gerçekçi süper kahraman kostümleri tasvir etmek niyetiyle yarattığı moda anlayışı X-Men filminin köşe taşlarından biriydi. Hatta bu Singer için o kadar önemliydi ki, bir noktada Wolverine “bu ne lan bunu mu giyiyoruz” diye Cyclops’a bir soru yönelttiğinde, Cyclops’a “ne tercih ederdin sarı spandeks mi?” diye dalga geçer bir cevap bile verdirtmişti. Bir pilot kostümüne benzeyen bu tasarımın daha gerçekçi olduğu bir gerçek. Ama bize sorarsanız hâlâ tarz.

 

7. Sarı-Lacivert Kısa Kulak – Astonishing X-Men #1 (2004)

3 Astonishing

Joss Whedon Marvel evreninin tüm sinema sorumluluğunu üzerine almadan önce arada gidip onlara alelade yazarlık yapıyordu. En başarılı işi de, su götürmez bir şekilde Astonishing X-Men serisiydi. O serideki kostümler hep çok eleştirilir, özellikle de Cyclops’un giydikleri. Ama bana sorarsanız John Cassaday’in elinden çıkan çizimler bir hayli başarılıydı. İlgi çekici, göz alıcı bir tarz olduğu kesin. Üstüne üstlük Wolverine’in Hulk çizgi romanındaki ilk hâline de bir gönderme yapıyordu.

 

6. Deri Ceket – New X-Men #1 (2001)

4 New

Grant Morrison ve Frank Quitely’nin yazdığı New X-Men serisi neredeyse tamamen filmin yakaladığı inanılmaz popülariteyi yakalama çabasıydı. Böylelikle o dönemde yarattıkları kostüm de Wolvie’nin film boyunca üzerinde taşıdığı iki kilit şeyin birleşimiydi. Siyah deri kıyafetler ve tabii ki artık Wolvie’nin alametifarikası olmuş künyeler. Bağrın açık olması, Wolverine’in vahşi tarafına çok güzel bir selam çakıyordu. Kollardaki sarı çizgiler de karakterin orijinine hoş bir referans.

1 2
Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.