5. Fifty Shades Darker – Universal, 378 M$

06 Fifty Shades DArker

Burada Universal’in çok akıllıca yaptığı bir iş var, onu tebrik etmek gerek. FSD, selefine kıyasla düşük bir gişe yaptı. Ve bu biraz baştan barizdi zaten. FSG’nin bir şok faktörü vardı. Onu çıkartınca geriye kalan “iki estetik olarak keyif verici kalas ekranda bir şeyler yapıyor” tadında bir film oldu. Ancak Universal bunu önceden sezdiği için, ikinci ve üçüncü filmleri sırt sırta, ilk filmden daha ucuza getirdi. Ve voila. Filmlerin hasılatı düşse de, Universal’in keyfi yine yerinde.

Sene sonunda top 10’da kalma ihtimali: Ay yani inşallah yok.

 

4. Kong: Skull Island – Warner Bros, 559 M$

07 Kong Skull Island

Yani, esasında epey de iyi bir gişe başarısından söz ediyoruz burada. Neticede filmin kendisi öyle çok da fazla organik promosyon almadı; yani kimse eşini dostunu telefonla arayıp “Mutlaka Kong’a gitmen lazım kanka” diye salya sümük bağırmadı demek istiyorum. Ama buna rağmen başrollerinin star gücü olsun, fragmanların kuvveti olsun, bir şekil 600 milyon dolar bandına canını atabildi Skull Island. Gelecek devam filmleri için ümit ışığı.

Sene sonunda top 10’da kalma ihtimali: Çok düşük. Marvel’ın üç filmi de, DC’nin iki filmi e bir de Star Wars var. Bu altı film birden 600M$+ gişe kesin yapacaklar.

3. Logan – 20th Century Fox, 606 M$

08 Logan

Logan’ın başarısını okurken, tartışmasız bir şekilde lafa filmin 17+ olduğu gerçeğiyle başlamanız lazım. Evet, Deadpool da 17+’ydı ve Logan’dan yüksek bir gişe hasılatı elde etti –üstelik bütçesi de daha düşüktü! Ancak Logan, Deadpool’un aksine bu dakikaya kadar aile boyu satılmış bir karakterdi. Bir anda direksiyonu kırdı Fox. Şarampole de yuvarlanabilirlerdi. Öyle olmadı, çiçek gibi bir hasılat kazanıldı.

Sene sonunda top 10’da kalma ihtimali: Yılın sonunda onuncu sıra için Wonder Woman ile kapışır.

 

2. The Fate of the Furious – Universal, 910 M$

09 Fate of the Furious

Sanıyorum artık Furious serisi her çıktığı sene top 10 listesine bir selam çakacak. Bunu kabullenelim, ve hep beraber söyleyelim: Festenfüriyııııız, festenfüriyııız

Sene sonunda top 10’da kalma ihtimali: Yeri net garanti. Ki daha da ekleyecek bu hasılatına.

1. Beauty and the Beast – Disney, 1,100 M$

10 Beauty and the Beat

Disney çok… Disney yani… Sen nedir, kimedir Disney ve nası? Bu “eski animasyon klasikleri canlı çekelim, paraya tekrar mahmut demeye başlayalım” projeleri artık yüzsüzlük değil mi? Çünkü yani zaten Marvel‘ın var, zaten Star Wars sende, istesen Muppets filmi çekersin, istersen Donald Amca sevdirirsin yine bize. Bir de zaten yaptığını tekrar yaparak para kazanmaya başlıyorsun ya, orada bizim şalterlar atıyor Disney. Kamon Disney. Bu nedir?

Sene sonunda top 10’da kalma ihtimali: Ya tabii ki kesin… Star Wars: Episode VIII çıkmıyor olsa, zirvede bitirebilir bile derdim.

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.