2024 süper kahraman dizileri sezonu erkenden Echo ile açtı. 5 bölümü birden 10 Ocak’ta Disney+’ta yayınlanan ve incelemesine şuradan ulaşabileceğiniz Echo, 3 saat 40 dakikalık süresi ile neredeyse bir Nuri Bilge Ceylan filmi uzunluğundaydı. Peki senenin devamında daha doyurucu işler izleyebilecek miyiz, Marvel markası dışındaki süper kahramanlar neler yapıyor, bu yazıda toplamaya çalıştım. Dizilerin çıkış tarihi belli değil ancak yapılan açıklamalardan elde edilen tahmini tarihler var, sıralamayı ona göre yaptım.

What If…? – 2. Sezon / 24 Ocak

Aslında 2023 Aralık’ında globalde yayınlanan What If…?’in 2. sezonu, ülkemize 24 Ocak’ta teşrif edecek dolayısıyla çoktan izlemiş olabilirsiniz. Yine de vaktini bekleyenler için eksik kalmasın. Tabii Echo’nun aksine Marvel Cinematic Universe’ün devamlılığından bağımsız bir yapım bu, her bölümünde farklı bir alternatif hikâye izleyeceğiz. Marvel’ın Disney+ sayesinde artan dizi üretimi ve animasyonun gücü ile sınırsız sayıda alternatif evreni keşfedebileceğimiz What If…? dizisine girişmesini sevsem de, ne kadar yaratıcı olabildikleri soru işareti. Siz de 2. sezondaki bölümlerin konu başlıklarına bakabilir ve ilk sezona kıyasla azalan hayal gücüne tanıklık edebilirsiniz.

Invincible – 2. Sezon 2. Kısım / 14 Mart

2024 süper kahraman dizileri

Listeye animasyondan devam ediyoruz, ama Marvel’dan uzaklaşıyoruz. Son dönemde süper kahraman işlerinin en iyileri zaten Marvel dışında üretiliyor. Marvel’dan uzak, kaliteye yakın diyebileceğimiz The Boys ve Invincible ikilisinin yeni sezonları da 2024’te gelecek. İlk dört bölümü geçtiğimiz kasım ayında yayınlanan Invincible 2. sezonun diğer dört bölümünün yayınlanmaya başlaması 14 Mart’ı bulacak. Neredeyse 2 aylık bu bekleme süresini Prime Video kataloguna taptaze eklenen Batman: The Animated Series izleyerek geçirebilirsiniz. Bir diğer tavsiye: Invincible’ın başrolü diyebileceğimiz, Mark Grayson’ı seslendiren Steven Yeun’un Beef dizisi. Oldukça başarılı bir ödül sezonu geçiriyor kendisi.

X-Men ’97 / 20 Mart

Live action’lara geçmeden takvimde yine bir animasyon var. Ama öyle bir animasyon ki daha yayınlanmadan 2. sezonu üzerinde çalışılmaya başlanmış. Tabii ki 90’ların efsane X-Men çizgi dizisinin devamı niteliğindeki X-Men ‘97’den bahsediyorum! Disney+’ta yayınlanacak olan dizi için bazı orijinal seslendirme sanatçıları rollerine geri dönmüş, bir kısmının seslerini ise yeni rollerde duyacakmışız. Daha önce bazı League of Legends kısaları, The Witcher’ın dizisi ve anime filmi ile Moon Knight’ta çalışmış olan Beau DeMayo öncülüğünde geliştirilen X-Men ’97 için umutlar yüksek, umarım hayal kırıklığına uğramayız ve darısı Spider-Man: The Animated Series’in başına diyebiliriz.

The Boys – 4. Sezon / 13 Haziran

The Boys 4. sezon fragmanı

Geldik “süper kahramanlar var olsaydı ne olurdu?” sorusunu Marvel’ın aksine oldukça gerçekçi cevaplayan diziye. Hakkını yemeyelim, Marvel olmasaydı bu kadar popüler olup diziye uyarlanması oldukça zor gözüken The Boys, Gen V isimli bir spin-off’a bile sahip olacak kadar genişletti evrenini. Fragmanlardan anladığımız kadarıyla Homelander’ın yargılanmasını ve Homelander – Starlight mücadelesi üzerinden politikacılara ve taraftarlarına batırılacak bolca iğneyi izleyeceğimiz The Boys’un 4. sezonu, en geç 2024’ün yaz aylarında yayınlanıyor olacak.

The Umbrella Academy – 4. Sezon / 8 Ağustos

2024 süper kahraman dizileri

Valla ne yalan söyleyeyim, bu yazıyı yazana kadar The Umbrella Academy’nin süper kahraman kategorisine dâhil olduğu bile aklımdan çıkmış gitmiş. Belki çizgi romandaki Dark Horse etiketinden, belki de çizer Gabriel Bá’yı Güngezgini gibi gerçekçi bir işle tanıdığımdan, bilemiyorum. Ancak aynı gün doğan 43 süper güçlü çocuğun hikâyesini anlatan çizgi romandan uyarlanan bu dizi, Netflix’in acımasız iptal kararlarından sıyrılarak 4. sezonuna ilerlemiş. Bolca zaman yolculuğu ve paradoksu içeren dizinin bu sezonu, 3. sezon finalinde yaşanan yeni bir evren sıfırlanması sonrasında yaşananları anlatacak ve aynı zamanda final sezonu olacakmış.

The Penguin / 2024 Sonu

2024 süper kahraman dizileri

The Batman’ın credits‘inde ismi yazmasa Colin Farrell’ın oynadığını fark etmemizin oldukça zor olduğu Penguin, kendiyle aynı ismi taşıyan dizisi ile geri dönüyor. Gotham’ın suç dünyasına odaklanacak bu spin-off’ta babasının mirasını sürdürmeye çalışan Sofia Falcone rolünde Cristin Milioti ve bir diğer Gotham mafyası olan Sal Maroni rolünde Clancy Brown da Farrell’a eşlik eden isimler olacak. HBO Max’te yayınlanması ve Gotham’ın yeraltı dünyasını işleyecek olması ile The Penguin, dikkate alınması gereken bir iş olacak gibi görünüyor.

Agatha: Darkhold Diaries / 2024 Sonu

2024 süper kahraman dizileri

Agatha: House of Harkness mı demeliyim, yoksa sen mi gerçek ismini açıklamak istersin Agatha: Coven of Chaos? Cevap maalesef hiçbiri, çünkü ismi ikinci kez değişen dizi son olarak Agatha: Darkhold Diaries olarak duyuruldu. Echo için geçerli olan spin-off’un spin-off’u tabiri, Agatha: Darkhold Diaries için de geçerli. Marvel Studios’un Disney+’taki ilk dizisi olan WandaVision’da görmüştük Agatha’yı, şimdi de kendi dizisinde kendi maceralarına odaklanacağız.

Yeni bir döneme giren Marvel Cinematic Universe’te Wanda oldukça güçlü bir karakter haline geldi, hatta artık Scarlet Witch oldu. Dolayısıyla cadılık ve büyücülük detaylarına biraz daha girilmesi gereken bir alan. Marvel’ın diziyi yapma motivasyonu ne bilmiyorum ama, Agatha’nın Echo karakterinden daha ilgi çekici olduğunu söyleyebilirim. Tabii siz yine de beklentilerinizi yükseltmeye tenezzül etmeyin, sonuçta daha doğru ismi bulmakta bile zorlanan bir diziden bahsediyoruz.

Bonus: Your Friendly Neighborhood Spider-Man & Marvel Zombies / Belirsiz

2024 süper kahraman dizileri - spider-man

İsim değiştirmek demişken, ilk olarak Spider-Man: Freshman Year diye duyurulan ama sonra Your Friendly Neighborhood Spider-Man olarak değiştirilen çizgi dizi karşılıyor bizi. Yeni isminin açıklayamayıp eskisinden anlaşılabileceği üzere Peter Parker’ın lise yıllarına odaklanacağız. Spider-Man’in en çok sevilme sebeplerinden biri olan okuluyla maskeli hayatını bir arada idame ettirme çabasına MCU’da yeterince yer verilmemişti. Anladığım kadarıyla MCU’daki Spider-Man’in bu dönemini göreceğiz, ilgi çekici olabilir gibi duruyor. Tahmini yayın tarihi 2024 Kasım.

Spin-off demekten dilim damağımın kuruduğu bu yazıda bir diğer spin-off‘umuz ise Marvel Zombies. Marvel’ın süper kahramanların zombi virüsünden nasibini aldığı bir evreni ve bu isimde bir çizgi romanı mevcut, elbette bu animasyon da onlardan esinlenecektir ama asıl çıkış noktası What If…? dizisi. İlk sezonun What If…? Zombies isimli beşinci bölümündeki zombili alternatif evren kendi animasyon dizisine kavuşuyor, Marvel hayranlarına da izlemek düşüyor.

Görünüşe göre 2024 süper kahraman dizilerini Marvel ve DC kahramanları değil, The Boys ve Invincible kurtaracak. The Penguin’in sürpriz yapabileceği liste, süper kahramanlığın iki lideri için pek iç açıcı görünmüyor, hele ki Marvel nitelik değil nicelik batağına girmiş durumda. Yine de enseyi karartmayalım derseniz 2025 göz kırpıyor, çünkü Charlie Cox’un korkusuz kahramanı Daredevil: Born Again ile geri dönüyor.

Ne dersiniz, sizce süper kahraman dizisine doyacağımız bir yıl olacak mı? 2024 süper kahraman dizilerinden hangilerini izleyeceksiniz? Yoksa artık süper kahramanlar yordu, True Detective ve 3 Cisim Problemi gibileri daha çok mu ilginizi çekiyor? Yorumlara bekliyorum.

Author

Genellikle popüler kültür evrenlerinde yaşıyorum çünkü Thanos'un da dediği gibi "Reality is often disappointing."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.