The Boys dizisinin başındaki isim Eric Kripke şu sıralar yayınlanmakta olan dördüncü sezonun bu hafta izlediğimiz altıncı bölümünün sonunda yaşanan gelişme hakkında açıklamalarda bulunmuş. Bölümü izlemediyseniz okumayın tabii çünkü devasa spoiler var!

The Boys dizisinin yeni sezonunda kadroya dahil olan karakterler arasında Jeffrey Dean Morgan tarafından canlandırılacak olan Joe Kessler da vardı. William Butcher’ın karanlık geçmişinden eski bir tanıdık olan Joe Kessler sezon başından beridir Butcher’ın bildiğimiz vahşi ve acımasız yöntemlerine dönmesi için teşvik edici bir konumda bulunuyordu.

Tabii Kessler bunu yaparken, Butcher’ın geçen sezon aldığı geçici V serumundan dolayı beyninde oluşan tümör de ikinci sezonun sonunda ölen eşi Becca’nın hayalini görmesine sebep oluyordu ve Becca bir nevi Butcher’ın vicdanı görevini üstlenmişti. Fakat sezon başından beridir ortaya atılan teoriler gerçek çıktı ve bu hafta yayınlanan bölüm ile beraber Kessler’ın yıllar önce ölmüş olduğunu ve Butcher’ın karanlık tarafını temsil eden bir hayalden ibaret olduğunu anladık.

the boys prime video william butcher

The Boys’un başındaki isim Eric Kripke Kessler’ın Marvel evrenindeki Eddie Brock-Venom gibi bir konumda olup olmadığıyla ilgili şunları demiş: “Venom gibi olduğunu düşünmüyorum. Bence o kendi bakış açısına sahip olup da tavuk filan yemeye çalışan biri değil ve daha ziyade Butcher’ın karanlık ve kötücül yanını temsil ediyor. Butcher da Homelander da, kendilerine has biçimde, insan mı yoksa canavar mı olduklarını sorguluyorlar. Kessler Butcher’ın canavar yanını simgeliyor, Becca da insancıl tarafını. Bu iki taraf birbirleriyle savaş halindeler ama hepsi Butcher’ın kendisi.

Kessler hakkındaki sürprizi ilk kez teori olarak okuduğumdan beridir o kadar ikna olmuştum ki gerçekliğine, bölümde görünce hiç şaşıramadım. Fakat bu sürprizi klişe şekilde başka bir karakterin Butcher’a “Kiminle konuşuyorsun?” deyip de bize göstermek yerine zaten hayali olduğunu bildiğimiz Becca ile Kessler’ın etkileşime girmesi şeklinde anlatmak istemişler Kripke’nin dediğine göre. Tabii altıncı bölüm her ne kadar bu sürprizi barındırsa da The Boys’un bile sınırlarını zorlayacak başka sahneler de sahipti. Özellikle Homelander ve Firecracker’ın sahnesi bunlardan biri mesela ya da zavallı Hughie’nin başına gelenleri izlemek zordu açıkçası. Güvenli kelimenin ne olduğu ortaya çıktığında ise The Boys’u neden bu kadar sevdiğimi bir kez daha hatırladım.

The Boys sizce nasıl gidiyor bu sezon? Önceki sezonlara göre düşüş var mı? Sizce son iki bölümde neler olacak? Kafanızdakileri yazıya dökerken mental sağlığınızı gözetmeyi ihmal etmeyin.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film&dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.