Orijinal Star Trek, bilim kurgu tarihinin en önemli işlerinden biridir –ve bu cümleyi kurarken, kendimi sadece bilim kurgu dizileriyle sınırlamıyorum. Gene Roddenberry’nin dizisi; ilham verdiği yaratıcılarla, savunduğu sosyal adaletle, dönemine göre çığır açan hikayeleriyle efsane oldu, efsane olarak da kalmaya devam ediyor. Tek sorun şu, sık kıyaslandığı Star Wars’ın aksine; Trek geniş kitlelere ulaşmakta ısrarla zorlanıyor.

Bunun elbette en büyük sebebi, Wars’ın aksine Trek’in daha sert bilim kurgu olması ve şüphesiz hemen hemen her versiyonunun pek çok kişi için yutulması zor alt metinlerle gelmesi. Seriyi bir tek Abrams yeni bir nesle taşıyabilmişti, ama o da altını hiç doldurmadı ve o yüzden sürdürülemedi bu başarı. Şimdi bir şans daha var. Yeni nesle hem doyurucu, hem de kitlelere ulaşabilecek; bir yandan da Star Trek’i Star Trek yapan şeylerden taviz vermeyecek bir iş sunmaya çok yakın CBS. Bunun için, tüm doğru taşları yerine koydu.

https://youtu.be/xXpPweAooeE

Yukarıda bugün yayınladıkları kısa fragmanı izleyebileceğiniz işten daha önce söz etmiştik. Ama o kadar heyecanlıyız ki, bir daha altını çizmekte fayda var. Dizinin başında, Hannibal ve Pushing Daisies’i yapan Bryan Fuller var. Kıdemli yapımcılar, 2009 Star Trek’ini yazanlardan Alex Kurtzman ve Gene Roddenberry’nin oğlu Eugene Roddenberry. Bir de hiçbiri yetmezmiş gibi, yazar kadrosunda bugün dahi en iyi bilim kurgu filmleri arasında gösterilen Star Trek II: The Wrath of Khan’ı yöneten Nicholas Meyer var.

Dizi hakkında bildiklerimiz sınırlı. True Detective / American Crime Story gibi antoloji dizisi olacağı; geçmiş diziler arasındaki zamanlarda sıçrayacağı, hep de yeni karakterlere odaklanacağı söyleniyor; ama bunların hepsi dedikodu. Mevcut filmlerle ortak bir alan paylaşamayacağını, zaten mevcut filmlerin kendini konumlandırdığı yerden biliyoruz en azından. Ama bildiklermiz, bilmediklerimiz çok da önemli değil. Gerçekten içimizde bir yerde, zımba gibi bir dizinin geldiğini hissediyoruz. Umarım yanılmıyoruzdur da, Star Trek hakikaten kaliteli ve zeki dizilere aç olduğumuz şu günlerde tokat gibi gelir…

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.