Donald Glover‘ın özel bir adam olduğu 23 yaşında 30 Rock‘ın yazar kadrosuna girmesinden, akabinde Community‘de başarıyla idame ettirdiği Troy rolünden belliydi zaten. Fakat bir yandan stand-up yapıp, bir yandan Childish Gambino mahlasıyla ürettiği hip hop albümleriyle ödüller toplayıp, bir yandan kendi yaptığı dizisi Atlanta ile Emmy’lere tek atıp, bir yandan da blockbuster filmlerin aranan adamı olması… Kaç maşallah’ımız var verecek?

Kaç taneyse, cebe birkaç tane daha atmaya hazır olun. Aynı ay içerisinde hem başarıyla Saturday Night Live‘ın sunuculuğunu üstlenen, hem interneti aleve veren This Is America klibini çıkartan, hem sevilen dizisi Atlanta‘ya başarılı bir final yapan, hem de Solo filminde Lando’yu canlandıran Glover’a bir hayırlı haber de Kathleen Kennedy’den geldi. Bir Fransız mecrasına konuşan Lucasfilm başkanı, Solo’nun ardından bir sonraki projelerinin Lando olacağını duyurdu. Tam alıntı şu şekildeydi:

Bir sonraki yan filmin Lando Calrissian üzerine olacağını düşünüyoruz. Tabii ki Han ve Chewbacca’ya dair anlatacak daha çok hikaye var, ama sıradaki Lando olacak.

Lando

Nasıl, çok kesin değil mi? Elbette Disney bu kesinliklerle konuşan bir firma olmadığından beyan herkese garip geldi. Konuya dair bir açıklama yapan Farehane yetkilileri Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy’nin belirttiği şeyin bir plan değil, bir temenni olduğunu ve beyanın yanlış çevirildiğini ifade ettiler. Yani Kennedy “yapacağız” dememiş; “yapmak istiyoruz” demiş. Ancak Kennedy’nin istemesiyle sokaktan geçen dördüncü insan Halil amcanın istemesi arasında fark olduğu da tabii ki bariz, en azından Star Wars filmleri konusunda.

Üstelik akla da yatıyor. Glover’ın yıldızı giderek artan bir hızda parlıyor. Kendisi bütün bu saydığımız çılgınlıklarının yanı sıra yakın vakitlerde Aslan Kral‘ın yeniden çekimi için stüdyoya girdi ve Simba rolü için şarkılarını kaydetmeye başladı. Yani Disney ile de zaten sıkı fıkı bir ilişkisi var. Üstelik Black Panther‘ın başarısı gösterdi ki, Afro-Amerikan seyirciler yaygın yanılgının aksine sinemaya gidip bilet alıyorlar, beyazlar ya da Amerikalı olmayanlar da başrolde siyahi birini görünce tiksinerek uzaklaşmıyorlar. Üstüne üstlük şu üç beş sene içerisinde siyahi başrollü film yapan şirket PR puanı da kazanacak belli ki. E Lando da kırk beş senedir ilginç ve havalı bir karakter. Dolayısıyla hakikaten filmin çekilmemesi için bir sebep yok.

Ha çekildikten sonra izler miyiz? Orası ayrı. Biri çıkıp The Last Jedi‘da yaşadıklarım için benden özür dileyecek mi?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.