Dizinin birinci sezon finali yeni yayınlandığı ve internetin bazen yazılı bazen de yazılı olmayan kurallarına göre, kendisinden bir inceleme dışında spoilerlı olarak bahsetmek için birkaç gün beklememiz gerektiğinden eğer henüz bölümü izlemediyseniz panik yapmayın, seyir zevkinizi bozacak hiçbir spoiler vermeyeceğiz. Bir ufak haber paylaşmaya geldik sadece; dizinin ikinci sezonunun geleceği hem Disney+ hem de Marvel tarafından onaylandı. Bu bilgi de hem diziyi izleyenleri hem de izlemeyip bir kenarda tutanları, yani temelde Marvel Sinematik Evreni’nin tüm takipçilerini ilgilendiriyor sanırız.

Etiketinde Marvel markası bulunan, bir de üstüne Disney’in platformunda yayınlanan, yetmeyerek de Loki gibi hem folklorda hem de popüler kültürde yaygınca yeri olan bir karakterin maceralarının, tek sezonda kalmayıp devam edeceği, ilgi ve dahi isteğin de bu yönde olacağı aşikar elbette. Fakat Marvel Sinematik Evreni’nin, artık üç dizi bir filmini devirdiğimiz bu dördüncü evresinde şimdiye kadar izlediğimiz diziler, tek sezonluk işlerdi. Aralarından şahsi olarak en sevdiğim WandaVision, daha en başından tek sezonluk planlandığı şekliyle açıklanmış, The Falcon and the Winter Soldier da zaten bitişinde beyaz ekrandaki derdini tamamladığını, buradan sonrasında beyaz perdeden yürüyeceğini göstermişti.

WandaVision’ın yanında, Asgardlı haylaz tanrı Loki’nin maceralarını izlediğimiz Loki dizisinin de bir şekilde bizi Marvel Sinematik Evreni cephesinden çoklu evrene bağlayacağını, çok önceden beri biliyorduk. Kendisinden sonra da zaten Doctor Strange in the Multiverse of Madness gelecekti. Dizinin yaratıcısı Michael Waldron, daha önce Loki’yi tek sezon olarak planladığını söylemişti ama bir yandan da hem öykü büyüyor hem de Waldron’un Disney ile birçok projeyi kapsayacak, geniş bir anlaşmaya vardığı söyleniyordu. Hâliyle bu dizinin de tek sezonluk bir seri olup olmayacağını kesin olarak bilmiyorduk. Sezon finalinin hemen ardından, maceranın burada sonlanmayacağını ve diziye ikinci sezonun geleceğini onayladılar. Bunun yanında Loki, Multiverse of Maddness filminde de gözükecek deniyor.

Dizinin ikinci sezonu için planlanan tarih ne zaman; bilmiyoruz. İkinci sezonda nereye doğru gideceğiz; birkaç tahminimiz var. Öte yandan bunların yeri, burası değil. Şimdilik haberimizi bitirelim ve soralım: Loki dizisini nasıl buldunuz, beklentilerinizi karşıladı mı? İkinci sezon haberine sevindiniz mi? Eğer ilginizi çekmediyse ve ‘nasıl olsa tek sezon olacak, bir konu özetine bakarım‘ dediyseniz, ikinci sezonun gelecek olması fikrinizi değiştirir mi?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.