Son bir hafta içinde Arrival’ı konuşa konuşa bitiremedim; yazılarımda, Geek Muhabbeti’nde, arkadaş ortamında, mesaj gruplarında… Her yerde konuştum Arrival’ı. En son bugün kendimi, filmi beğenmeyen bir arkadaşımı nutuk benzeri bir konuşmaya maruz bırakırken buldum ve Arrival’ı hatırladıkça sevinilecek filmler rafına kaldırmaya karar verdim. Ancak film yapımcıları –ya da bizden yardım bekleyen Heptapotlar, bilemiyorum– susmamı istememiş olacak ki ben susar susmaz filme dair bazı konsept tasarımlar yayınlandı Bu tasarımlar filmde kullanılmamış tasarımlar; çoğunlukla uzaylılar için yapılan tasarımların örnekleri yayınlanmış ama bir adet de uzay aracı için kullanılmayan tasarım paylaşılmış.

Yayınlanan tasarımların sayısına ve birbirlerinden farklılıklarına bakarsak filmde kullanılan uzaylı tasarımı Heptapotların bol rakipli bir yarışın sonunda filmde yerlerini alabildiklerini söyleyebiliriz. Tasarımlar görünüşleri göz önüne alındığında gerçekten de birbirlerinden ve Heptapotlardan çok farklılar. Yalnız dikkat çekici bir nokta var ki o da hemen hemen her bir tasarımın deniz canlılarından esinlenilmiş gibi gözükmeleri, aynı Heptapotlar gibi. Hatırlarsanız Heptapotlar isimleriyle, çok bacaklılıklarıyla, dokunaçlarıyla ahtapotları son derece andırıyor, yazım şekilleriyle de akla mürekkep balıklarını getiriyorlardı.

Arrival_2016_heptapod_and_doctor
Konsept tasarımların yaratıcısı Peter Koing, kendisi bu işe resmi olarak kabul edilmeden önce yönetmenin elinde tuttuğu tasarımların filmde kullanılan uzaylılarla alakasının olmadığını söylüyor. Koing’in dediklerine göre filmin yönetmeni Denis Villenevue, kafatasına benzer bir başı olan, göğsünde ark reaktörü taşıyormuş gibi gözüken, bolca süzülen kanatlara, yüzgeçlere sahip bir uzaylı hayal ediyormuş. Uzay aracı içinse ilk fikir kusursuz bir küreyken, sonra çarpık bir küre düşünülmüş. Koing, kendisi göreve getirilmeden önceki fikirlerin kullanılmadığını anlatırken kendi tasarımlarının da filmde pek yer bulamadığını biraz sitem ederek belirtiyor.

Birbirinden farklı ve filmde kullanılma şansını yakalayamamış konsept tasarımlara bir göz atalım dilerseniz.

1 2
Author

Lord olmak için yola çıkan gariban geek kendini bir anda yazar olarak buldu. Geek kültürüyle küçük şakalaşmalarını, sinemayla flörtlerini yazıya dökmek için burada. Muhitte Geek_Lord olarak bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.