MEBEA BINGO
Asya pazarı için üretilen Mebea Bingo’ya ender de olsa Yunanistan’da rastlamak mümkündü.
BET
Biotechnia Ellinikon Trikyklon markası yani BET de işe kamyonla başlayıp, otomobille devam etti.
BET 500
Fiat’ın 500 cc’lik motorunu alarak üç tekerlekli gövdeye yerleştiren BET firmasının bu üç tekerlekli otomobilinden sadece 15 tane üretildi. Firma bankalarla tüketici kredisi konusunda anlaşamayınca modelin üretimi durduruldu.
SAM
Stefanos Baltas isimli girişimcinin motorunu ithal ederek ürettiği bu kamyonet dayanıklılığıyla 1966’dan 1974’e kadar pazarda ve kullanımda kalmayı başardı.
MEBEA ST150
MEBEA’nın ikinci jenerasyon kamyoneti 500 kiloya kadar yük taşıyabiliyordu.
MEBEA 206
1977 ile 1983 yılları arasında MEBEA’nın üçüncü jenerasyon üç tekerlekli kamyonetiydi. En çok üretilen üç tekerlekli araçlardan biri oldu.
DINAP 1200
Atina’da ufak çaplı fabrikalarda üretilen bir diğer üç tekerkekli kamyonet de DINAP oldu. DINAP 1200 modeli yasal olarak 1 ton taşıyabiliyordu. Kullanıcılar bir takım modifikasyonlarla bu üç tekerlekli kamyonetlerin üç tona kadar yük taşıyabilmesini sağladı.
MOTOEMIL
Motoemil üç tekerlekli araç üretimine Selanik’ten katılan bir firmaydı.
ROS 1.500
Üç tekerlekli araç üretimi 1970’lerin sonunda artık bitmeye başlamıştı. Bu furyada kamyonet üreten ROS 2000’lerin başında yeniden bu küçük araçları üretmeye başladı. Bugün Yunanistan sokaklarında gördüğünüz birçok üç tekerlekli kamyonetin markası ROS’tur.
BONUS: MINI
Evet üç tekerlekli bir otomobil değil ama bahsetmeden geçmek ayıp olurdu. Bu cezbedici küçük otomobili yaratan Alec Issgonis bir İzmir Rumu’ydu. Birinci Dünya Savaşı ve İzmir Yangını’nıdan sonra İngiltere’ye yerleşen Issigonis, BMC için MINI’yı üretmişti.